Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Matagi, świetny ten Twój domowej roboty springer! :D Patrzę na to i nie mogę się nadziwić, że samemu da się coś takiego zrobić... :o To chyba poza zasięgiem niektórych (np. moim) :wink:

Pozdrawiam :lol:

Posted

Koma napisał(a):
qrcze fajowo to wygląda :klacz:

A długo uczyłaś psiaki jeżdzić z takim ustrojstwem?? :lol:
Bo chyba zanim zlecę mojemu ojcu wykonanie tego czegoś :P to chciałabym żeby mnie suczysko moje z roweru nie zwaliło :D

I czy przy mocniejszych szarpnięciach da radę ujechać?
Wiadomo, że zawsze może się zdarzyć, że jakiegoś kota zobaczy czy coś :lol:

Każdy pies,który reaguje na komendę "równaj",będzie równał przy rowerze,tak samo jak przy nodze :wink: ja swoije psy "przystosowałam szybko,czasami musiałam komendę "poprzeć" lekkim kopniakiem.Jeden wyjazd wystarczył,aby sie nauczyły.Ustrojstwo polecam zamontować z prawej strony .Na końcu sprężyny jest taki "patyk" z kółeczkiem,do którego jest przyczepiony pasek z karabińczykiem.Jeżeli nie będzie za długi,to pies nie polezie w krzaczory i nie pobiegnie z drugiej strony drzewa.Praktycznie biegnąc nie ma możliwości aby się zatrzymać na sikanie albo inszy interes,dlatego zabieram ze sobą do koszyka smycz i łańcuszek /moje ogony biegają w szelkach/.Prawda taka,że moje psy,jak wyjeżdżam z bramy rwą jak głupie,jadę na hamulcu kawałek,a później zatrzymuję się ,nakładam łańcuszek i zapinam smycz i jest pora na załatwianie się :wink: A później spokojnie lecimy sobie dalej :lol:
Nigdy nie "udało mi się "wywalić,a uważać muszę ,bo 3 lata temu miałam złamane kolano w dwóch miejsach i gdybym teraz znowuż połamała,to już mi tego nie zreperują :wink:

Posted

No muszę przyznać, że coraz bardziej mnie to kręci :lol:
Tylko to mnie trochę zastanawia czy moja Koma bedzie ładnie biegać :-? Bo kiedyś jak była spuszczona koło bloku to pogoniła rowerzyste :oops: i trochę sie boję, że jak będę jechac to będzie mi nogi podgryzać :roll:

Chociaż moja paskuda stosunkowo szybko się uczy, tylko musi jej się chcieć :lol:
Biegać uwielbia więc myślę, że bieganie przy rowerze to fajny pomysł, szczególnie, że koło mnie to same bloki, mnóstwo ludzi, psów, i śmieci :roll: więc za bardzo nie ma jak sie wybiegać.
Na porządny spacer mamy niezły kawałek...

Posted

Matagi, myslę ze Twoj mąż mógłby spokojnie zająć się wytwarzaniem ustrojstwa na zamowienie :lol: Byłabym pierwszą klientką :lol:
Moj jak to zobaczył to stwierdził ze umywa ręce, hihi

Jeszcze jedno pytanie, nie zawadzasz prawym pedałem o sprężynę podczas jazdy?
Pozdrawiam.

Posted

Koma napisał(a):
No faktycznie blisko :-?
Ale to chyba zależy jaki ma się rower.

Nie ma różnicy :D Koleżanka,która ma górala pożyczała i nie zaczepiała :D Mój TZ ma tzw.rower miejski /opony są wąskie/ i też się nie czepiał pedała :wink: :lol:

• 5 months later...
Posted

ja mam rower górski i springer, lecz śrubka ze spingera wpadla mi przez szpare tarasu i nie mogłam jej wyjąć więc na wiosne nie mogłam wypróbować :( i jeszcze śróbke musze kupić :)(