Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

opis psiaka na stronie schroniska:

Pilot jest psiakiem, który przybłąkał się w okolice Łódzkiego Lotniska. To energiczny, żywiołowy i bardzo kochający ludzi psiak. Pilot mieszka w boksie z mniejszym kolegą, dobrze się dogadują, to pies, w którym nie ma cienia agresji, a jest tylko wielka potrzeba kontaktu z człowiekiem. Pilot jest przesympatycznym, łagodnym psem, czy ktoś go poszukuje?
Jeśli nie zgłosi się właściciel, po kwarantannie polecamy Pilota do adopcji. Na pewno będzie wspaniałym towarzyszem aktywnie spędzającej czas osoby.

• 2 weeks later...
Posted

Pilot nie będzie wybrzydzał. Czy jest ktoś kto obieca być blisko, pobiega ze mną po polu, albo chociaż porzuca patyk i zagwiżdże radośnie, gdy się zapomnę i pobiegnę za daleko? Przybiegnę od razu, od razu, bo taki Duży to skarb. Wystarczy, że będziesz ze mną, że rano będę mógł obudzić cię i posmyrać mokrym nosem prosząc o śniadanie, że po powrocie z pracy czy szkoły pomerdam ci ogonem na powitanie zapraszając na spacer a wieczorem usiądę gdzieś w pobliżu ciesząc się po prostu twoją obecnością. Tak niewiele mi potrzeba...
Czy to za dużo?

Posted

Dzięki Dogo07 :). W wersji elektronicznej założyłam mu ogłoszenie, od razu. Nikt nie dzwoni, ani jednego telefonu :(. Chyba, że można jeszcze do gazety? Czy to jest płatne?
Kontakt oczywiście na mnie, tak jak w ogłoszeniu: ................

Posted

Dziękuję agata51 :), Pilot ma ogłoszenia. Jako, że działam na kocim forum, wiedziałam, że to pilna sprawa i bez tego bardzo trudno będzie znaleźć dom. Po tygodniu Pilot miał i ma już ogłoszenia w necie tej treści

[FONT=&quot]Pilot[/FONT]
[FONT=&quot] – oddany towarzysz wspólnych zabaw[/FONT]

[FONT=&quot]Pilot pojawił się 8.10.09 na łódzkim lotnisku. Stał przed terminalem pasażerskim i wyraźnie kogoś szukał. Obwąchiwał każdego, kogoś wypatrywał… Potem położył się na przystanku i czekał… Zgubił się czy został porzucony?[/FONT]
[FONT=&quot]Przez 2 dni nie odstępował pracowników na krok. Asystował wszystkim z radością bawiąc się piłką. Niestety, ponieważ nie udało nam się znaleźć mu domu, Pilot trafił do schroniska. Teraz tam czeka na swój dom.[/FONT]

[FONT=&quot]Pilot dał się poznać jako radosny, żywotny i bardzo kontaktowy psiak. Człowieka nie odstępuje na krok. Na spacerze, bez smyczy, biegał i szalał, gonił rzucony patyk, ale cały czas bardzo się pilnował. Widać, że ogromnie doskwiera mu sytuacja w jakiej się znalazł. Ma mądre spojrzenie, stara się jakby wyczytać intencje opiekuna.
Na pewno szybko nauczy się dobrych manier
i zaaklimatyzuje w nowym domu. Będzie wspaniałym towarzyszem zabaw i długich spacerów. Szukamy dla niego odpowiedzialnej osoby, która nie pozwoli aby kiedykolwiek w przyszłości został pozostawiony sam sobie. Pilot pragnie oddać swoje serce człowiekowi. Czy przyjmiesz ten dar?
[/FONT]

[FONT=&quot]Pilot to labradoropodobny pies, dorosły ale młody, ma ok. 3lat. Przebywa obecnie w Łódzkim Schronisku dla Zwierząt przy ul. Marmurowej 4. Adopcje odbywają się: wtorek-czwartek w godz. 12-16. W weekendy w godz. 10-14.[/FONT]

[FONT=&quot]Kontakt:[/FONT]
[FONT=&quot]Gosia [/FONT]
[FONT=&quot]......[/FONT]
. Oczywiście ze zdjęciem. Ogłoszenie jest też na psy.pl; animalia; kotylionie z allegro, eferty i in.:
[SIZE=-1][FONT=Verdana]
[/FONT]
i kilku innych portalach. Współpracuję z wolontariuszkami łódzkimi ogłaszając koty, więc wysłałam wszystkim ogłoszenia do umieszczenia w necie. Nawet jeżeli któraś z dziewczyn nie dała rady, to jestem przekonana, że na większości jest. Jest w kiklu lecznicach w Łodzi - znajomi z pracy rozwiesili u dr Jachmana, ja u dr Pacałowskiej na Przybyszewskiego. Jest też w kilku sklepach zoo.Może pojeżdżę i porozwieszam jeszcze w szkołach podstawowych, to w końcu aktywny psiak - dobry dla rodziny z dzieckiem w takim wieku.???

Posted

Korciaczki napisał(a):
Też podnisiemy.

Rybcie, co z Pilotem? Ma domek czy nadal szuka?

niestety nadal czeka w schronie na święta :(. Odezwały się do mnie 2 osoby, które obiecały pomóc w szukaniu domu, ale widać domy nie szukają nikogo. Przed wakacjami ciężar bo wyjazd, przed świętami w ciemne, zimne wieczory na spacer trzeba byłoby wychodzić... ech.... tyle psich serc czeka w schronie... A ludzie kupują, rozmnażają, ogłaszają... a potem znowu wakacje... :(