Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedroneczka napisał(a):
Czy może mi ktoś podać dawkę karmy adult dog dla psa o masie 60kg :razz:

w tabelce największa waga to 41-50 kg, w tej sytuacji wygląda to tak:
-psy aktywne 420-590 g
-psy mniej aktywne 390-540 g
Według mnie, jak zwiększysz powyższa dawkę o jakieś 120-150 g będzie ok :)

Posted

mam do odsprzedania prawie cały worek 13,5 kg Acany Light & Fit. zużyłam max 2kg, niestety mój Vito ma na nią uczulenie, wyspało mu cały pyszczek :(
niestety worek otwarty (jakieś 2 tygodnie temu)
jak ktoś chętny, zapraszam na pw :)

edit: NIEAKTUALNE

• 2 weeks later...
Posted

aniao napisał(a):
mam do odsprzedania prawie cały worek 13,5 kg Acany Light & Fit. zużyłam max 2kg, niestety mój Vito ma na nią uczulenie, wyspało mu cały pyszczek :(
niestety worek otwarty (jakieś 2 tygodnie temu)
jak ktoś chętny, zapraszam na pw :)

nadal aktualne...

• 4 weeks later...
Posted

Ja na krakvecie będe zamawiała 2,5kg Acany adult Light i to kosztuje 43zł. To dosyć dobra cena.

• 2 months later...
Posted

jeśli zaczynasz z karmą to trzymaj się dawkowania na opakowaniu, rozdzielaj na dwie porcje najlepiej. jak psiak trzyma wagę - to znaczy że ok ;) mój je light and fit, nie adult, ale przy wadze 18-18,5 je około 280 g dziennie i to wychodzi mniej więcej jak w tabelce. więc chyba tabelka jest dość wiarygodna ;)

Posted

nie wiem jak adult, chyba jest bardziej tłusta więc pewnie mniej namaczalna, ale light muszę ostatnio namaczać mojemu głąbowi i dość sporo jej się robi jak rozmoknie więc ilość trafia porządna do psiego żołądka ;)

• 8 months later...
Posted

Witajcie, czy można dodawać suchą karmę - acanę do mokrej? zmniejszając oczywiście odpowiednio proporcje? Mój pies nie chce jeść samej suchej karmy...ale jak czegoś do niej dodam to wcina chętnie...

• 3 weeks later...
Posted

Za radą lekarza, od trzech miesięcy podaję wyłącznie Acana Light, ponieważ po jagnięcinie z jabłkiem, oleju lnianym i jajkach moje adoptowane szczęście nie tylko odżyło, ale i zaczęło gwałtownie tyć. Teraz mamy żelazne reguły: porcja podzielona na 2 posiłki, bez podjadania + dodatki czyszczące zęby + 3-4 przysmaczki wkładane do ulubionej piłeczki. Waga jest stabilna, kondycja suczki rewelacyjna, sierść bajeczna, zero linienia, żadnych problemów żołądkowych. Zaprzyjaźniona sprzedawczyni ze sklepu dla zwierząt zasugerowała mi, że firmowe dawkowania są zawyżone i widzę, że miała rację. Dobrana przeze mnie dawka jest dużo mniejsza od zalecanej, czyli znajomość potrzeb własnego psa i zdrowy rozsądek górą!

• 1 month later...
Posted

Whisky dosłownie "przeżyła" jeden worek Acany Light. Pluła granulkami tu i ówdzie i spoglądała się na mnie swoimi ślepiami: "dlaczego ja mam jeśc to paskudztwo?!"... Z reguły i tak dodaję jej marchewkę (raz gotowaną, raz surową) i olej słonecznikowy a ona i tak jej nie jadła.
Mnie wniosek wysunął się sam - nie dobre. :)