ciborka Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [FONT=Calibri]W sobotę poproszono nas o pomoc dla szczeniaka cierpiącego na chorobę skóry. W niedzielę rano pojechaliśmy po niego do miejscowości Tłuszcz. Okazał się trochę starszym psiakiem - około rocznym, ale choroba skóry to niestety była prawda... Zawieźliśmy go do kliniki, gdzie zostały pobrane próbki które pojechały do laboratorium. Czekamy na wyniki. Gordon jest bardzo fajnym, młodym psiakiem. Niestety czeka przed wydaniem do adopcji czeka go długie i kosztowne leczenie. [/FONT] [FONT=Calibri]Gordon ma nie tylko chorobę skóry. Dziś wykryto u niego babesziozę. Choroba jest bardzo zaawansowana a wyniki niepokojące.[/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Gordon jest w bardzo ciężkim stanie, ale podano mu już niezbędne leki. Oprócz leczenia babesziozy Gordon otrzymuje lekarstwa na pasożyty oraz jest kąpany w specjalnych płynach. Czekamy na wyniki badań pod kątem grzybicy. [/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Chcemy go uratować. Jest to miły i bardzo młody psiak. Oprócz tych złych mam też optymistyczną informację. Pomimo poważnej choroby psiak je z apetytem i wychodzi na spacery.[/FONT] [FONT=Calibri]Prosimy o wsparcie finansowe dla Gordona gdyż jego leczenie jest bardzo kosztowne. Bez Waszego wsparcia nie będziemy mieli środków aby go leczyć... Będziemy wdzięczni za każdą złotówkę.[/FONT] [FONT=Calibri]Fundacja na rzecz zwierząt "Przytul Psa"[/FONT] [FONT=Calibri]ul. Parkowa 5K, Ustanów, 05-540 Zalesie Górne [/FONT] [FONT=Calibri]Bank BPH w Piasecznie[/FONT] [FONT=Calibri]66 1060 0076 0000 3200 0133 1036[/FONT] [FONT=Calibri]Dziękujemy! [/FONT] [/FONT] Quote
obraczus87 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ale czy Gordon ma DS?? Jakie sa koszty leczenia? Gdzie przebywa psiak? Quote
ciborka Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Nie, to pies bezdomny, przybłąkał się jakiś czas temu do Tłuszcza. Są osoby zainteresowane adopcją jak będzie zdrowy, ale to jeszcze nic pewnego. Pies przebywa w klinice w Bobrowcu, w izolatce. Koszt samego utrzymania psa w lecznicy to 25 zł dziennie + VAT i wyżywienie (co daje ponad 800 zł miesięcznie) Do tego dochodzi jedzenie. Jest leczony w kierunku babesziozy i grzybicy, jest codziennie kąpany. Miał wykonane różne badania, między innymi krew i zeskrobiny. Pozytywna wiadomość jest taka, że leczenie odnosi skutek, zaczęły mu odrastać włosy na nogach i brzuszku :) Dowiem się o dokładną kwotę za leczenie i napiszę, bo ona codziennie się zmienia. Ale na pewno będzie olbrzymia i nie wiem skąd weźmiemy tyle pieniędzy :( Quote
gos Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Biedny maluch. Dobrze, że trafił pod Waszą opiekę. Chciałabym przeznaczyć 30 zł, z bazarku portretowego za rysunek dla ewatonieja (zdecydowała, żebym sama rozdysponowała pieniędzmi). Przy okazji polecam mój bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/rysunkowy-bazarek-gos-zamow-portret-zwierzaka-147781/ Każdy kto zamówi tu portret zwierza, może sam zdecydować, któremu psu ma pomóc kasa za rysunek. I na koniec jeszcze banerek dla małego: Quote
ciborka Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 gos, świetny pomysł z tymi rysunkami, nic nie wiedziałam ! Sama chętnie coś zamówię... muszę się tylko zdecydować na jakiegoś psa, bo mam ich trochę do wyboru... no i uzbierać parę groszy ;) Czy mogę napisać na stronie fundacyjnej o Twojej akcji rysunkowej? Quote
gos Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 ciborka, jestem tu w sumie nowa, a ten portretowy pomysł to też jest świeża akcja:-) Oczywiście, napisz. Jak na razie udaje mi się trzymać założone terminy i od przyszłego tygodnia będę mogła się za nowe zamówienia brać - więc reklama się przyda. Zapraszam też oczywiście Ciebie - z wszystkimi psami po kolei ;-) Quote
koosiek Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Finansowo pomóc nie mogę, ale poczęstuję się banerkiem. Gos, fajny ten bazarek, jak będę miała pare złotych na koncie na pewno skorzystam. Quote
ewatonieja Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 o kurcze paskudna sprawa takie dwa świństwa mieć w sobie :placz: nie dziwie sie ze sa już chetni bo psiak sliczny Quote
ciborka Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 Maluch czuje się dobrze :) Jest bardzo wesoły i przyjacielski :) Musi jeszcze trochę zostać w klinice z powodu skóry, ale jak tylko będzie to możliwe planujemy przeniesienie go do tańszego hotelu... Sytuacja finansowa jest tragiczna... Mi się zespuł komputer więc nie mogę nawet go ogłaszać, tu wpadłam tylko na chwilę... Mamy poza tym straszne urwanie głowy, dużo zwierząt ( i naszych i fundacyjnych) ma problemy zdrowotne i cały czas jeździmy tylko po weterynarzach. Odezwę się jak dorwę gdzieś Internet. Quote
gos Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Do góry pięknota. Czy ktoś dorzuci się na leczenie małego? Quote
gos Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 ciborka, napisz w wolnej chwili, jak maluch się miewa. Quote
ciborka Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Za tydzień szykuje się adopcja Gordona :) Z finansami fatalnie, musimy zapłacić w klinice prawie 3 000 zł (to nie tylko za niego, jeszcze za takiego Kaszmira, który miał powikłania po kastracji i kilka innych) W tym za samego Gordona wychodzi ponad 1000 zł netto (hotel, leczenie babesziozy i skóry) + karma Niestety nie możemy w związku z tym przyjmować pod opiekę kolejnych psów... :( Quote
ciborka Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 UWAGA UWAGA! Gordon został adoptowany :multi: Quote
gos Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Gordon adoptowany :multi: Napisz więcej, jak jego stan zdrowia, czy się poprawiło i jak jego nowi ludzie. Po prostu napisz, jak to się potoczyło :p Quote
Awit Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Skąd Gordonek znalazł dom? I co z pieniędzmi za jego leczenie? Quote
koosiek Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Taki śliczny psiak, nic dziwnego, że ma już dom :multi: Quote
Recommended Posts