Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

Czy zna ktoś adres hodowli - nie koniecznie internetowy - (polskiej hodowli), która zajmuje się hodowlą pod kątem zaprzęgów a nie wystaw.

Czyli hodowli typowo zaprzęgowej.

Pozdrawiam.

Posted

Cześć Metros

Nie mam teraz stałego dostępu i rzadko jestem w sieci i stronka też nieaktualizowana.

cieszę się, że mnie pamiętasz

pozdrowionka

Posted

nio w końcu mogę spełnić swoje marzenia.

Kupiłem 2 hektary ziemi pod lasem - w lesie prawie :) - buduje tam dom i oczywiście co najmniej połowa dla piesków.

zaczynam szukać właśnie jakoś kontaktów na przyszłość gdzie będe mógł kupić szczeniaki do treningu bo jak pamiętasz wystawy nie interesują mnie wcale.

Posted

no właśnie p. Górowski z Rabki - czy on jeszcze coś hoduje. Takie pieski mnie interesują - długie dystanse. Wiem, że on startuje w poważnych wyścigach na długich dystansach i to z powodzeniem. Jednym słowem długa jazda a nie 10 min sprintu - w tym kierunku chcę iść.

Posted

Giziu, Górowski z tego co wiem powoli przerzuca się na alaskan husky. Hodowli Nunatak w Ustroniu - chyba już nie ma, obiło mi się o uszy jakiś czas temu, że wyprzedawali psy, ale rzeczywiscie FP powinna ci dać jakiś dobry namiar na nich. Może ktoś ma ich psy i kryje. CO do Polarnych - to może nie są najpiękniejsze, ale biegają całkiem nieźle. Ja mam jedną sukę od Płanety, jest "najdzikszym i najpierowtniejszym z huskich jakie mam. Zasuwa nieziemsko.

Posted

Giziu, Górowski z tego co wiem powoli przerzuca się na alaskan husky. Hodowli Nunatak w Ustroniu - chyba już nie ma, obiło mi się o uszy jakiś czas temu, że wyprzedawali psy, ale rzeczywiscie FP powinna ci dać jakiś dobry namiar na nich. Może ktoś ma ich psy i kryje. CO do Polarnych - to może nie są najpiękniejsze, ale biegają całkiem nieźle. Ja mam jedną sukę od Płanety, jest "najdzikszym i najpierowtniejszym z huskich jakie mam. Zasuwa nieziemsko, chociaż jak ją dostałam była trochę zapasiona.

Aha, jeszcze co do górowskiego - to on i niektórzy hodowcy z ggrupy Nunataki )nie myl t tymi z Ustronia) wyprzedawali kilka swoich, ale dorosłych psów. Jeżeli interesuje cię kontakt do kogoś z nich to daj znać. Mam gdzieś jeszcze telefony, bo sama szukałam psiaków. Wiem, że psy od Górowskiego kupia chyba Agnieszka Biernacka z Bytomia. (startowała kiedyś w C-1, teraz raczej w B-1, ale za cholerę nie wiem, jaki przydomek ma jej hodowla). Nie tak dawno miała szczeniaki, może coś planuje znowu.

Posted

Andrzej Górowski faktycznie ograniczyl hodowle Siberian Husky do jednej suki i jednego psa. Obecnie raczej w wiekszosci kryje Fakirem, a to pies masywny i ciężki, i takie w przeważającej części daje szczenięta.

Prawdą jest także że przestawił sie na alaskan husky i greystery.Najlepsze Husky ,,Syberyjskie"-szybkobiegacze mają Niemcy, a od nich u nas ma m in Mateusz Surówka. Niestety zakup takiego psa nie jest wydatkiem na każdą kieszeń. To ja polecałem hodowle Banciarnia ponieważ kupiłem tam jedną suke po Bohem Tanya Geongye Derek i Ekridi z Hrubej Siklawy. Ponieważ okazała sie świetną biegaczka długodystansową zamówiłem następną po tych samych rodzicach. I okazało sie że faktycznie był to strzał w 10. Znam także rodzeństwo moich suczek i wiem że jest takie samo. Obecnie Banciarnia ma miot po Ciapku i Burzy z tej hodowli , które to są po chyba Big Bruce

of Skandiaka i Dakocie z Hrubej Siklawy. Nie umiem powiedzieć jak będą sie sprawować szczeniaki. Natomiast za miesiąc będzie miot po siostrze mojej suczki Alabamie z Banciarni i Ciapku z Banciarni i tu możnaby było sie zastanowić.

Posted

Ati - Derek, z tego co wiem należy właśnie do Agnieszki B.

A jak kupić i za ile psy od Surówki wie z nas chyba najlepiej Pay, bo właśnie trzy już u niego dorastają. - to jest to Mat - Elf ;-)

Posted

Faktycznie Derek nalezy obecnie od chyba 1,5 roku do Agi Biernackiej, ktoremu to psu zrobila chyba juz championa- tak dokladnie to nie sledze.Ale przedtem byl wlasnoscia A. Gorowskiego ktory to sprowadzil go z Wegier z jego bratem Dampim.Derek byl liderem Andrzeja zaprzegu a teraz lideruje u Agi -przynajmniej w sezonie 2002/2003 tak bylo.

Posted

ELO!!!!

A jak kupić i za ile psy od Surówki wie z nas chyba najlepiej Pay, bo właśnie trzy już u niego dorastają. - to jest to Mat - Elf ;-)

w sumie to ja nie wiem za ile kupilismy szczeniaki od Surówki... tym sie zajmuje ojciec a ja poprostu biegam z nimi.... ich debiutem bedzie start w Sieradzu :)

Posted

Hej

dzięki za info.

O Banciarni wcześniej nie słyszałem - ale z tego co widzę i co przeczytałem na ich stronie warto się tym tematem zainteresować.

pozdrawiam

Posted

właśnie - Pay miałam do Ciebie napisać, ale sam zacząłeś. ;-) Widziałam, że federacja rozpoczyna sezon 10. X w Sieradzu. Jak to się stało, że aż pod prawie moje skromne progi trafiliście??? Zagnało Inuita aż do nas? Znaleźliście jakieś fajne miejsce? Znasz już jakieś szczegóły, jak co kiedy dlaczego? Mieszkam teraz w dawnym woj. sieradzkim. Na pewno będziemy, bo mamy rzut beretem.

Aha, i będziesz dalej startował w C1 czy przerzucasz się na B1?

Posted

ELO!!!

nie wiem czemu inuit tam sie przezucil ;) narazie mam plany ze bede startowal w C1 ;) wieksza konkurencja :) a w sieradzu ze to bedzie jako pierwszy start mlodych to jeszcze nie wim jak wystartuje ;)

z tego co wiem na zawodach szykuje sie koncert zespolu AINU - Przemyslaw Goc - fajna muze gosc wykonuje ;)\

a pelny kalendarz bedzie od poczatku pazdziernika...

Posted

Nie mam 100% pewności, że to pierwszy miot, bo imiona ma na "B".

Jednak nigdzie wcześniej nie widziałam psiaków z przydomkiem "Syberyjski Sen", a literę wybiera hodowca i niekoniecznie pierwszy miot ma na "A".

Rodzice miotu "B" u Agnieszki to Big Foot ARTUR THE FACIR (tata) i NATURA Excellens Vivarium (mama). Psiaki urodziły się 19.02.2003r

Posted

Agnieszka dziękuję pięknie. Jak zwykle szewc bez butów chodzi. Nawet sie okazało że mój szacowny pracowdawca ma patronat medialny nad zawodami ;-)

Pay, to może sie ścigniemy ;-) W zaleznosci od układu psów - wystartujemy w Sieradzu w C1 lub C3 - DOminik. Ja chciałam też w velo, ale jak widze nie będzie. :cry:

SH - dzieki za info. teraz juz wiem jakie tą są te Agnieszkowe szczeniaki. Ja też nie widziałam, żeby Aga miała wczesniej szczeniaki, ale specjalistką od śledzienia miotów nie jestem, to mogłam przeoczyć. W każdym bądź razie wiem, że przez dł uższy czas sie z nimi motała. Bo w Ostrowie jak się widziałysmy, to jeszcze chyba miała komplet.