darkdream Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Witam Państwa serdecznie. Z powodu mojego pilnego wyjazdu do Holandii jestem zmuszona oddać mojego pieska w dobre ręce. Bardzo trudno jest mi go oddać, ale niestety nie mam możliwości zabrania go ze sobą.. Napisze Pani kilka słów o Maxie. Max ma 3 lata, od 2-ch lat jest ze mną (wzięłam go ze schroniska). Kocha dzieci i inne zwierzęta. Nigdy nie był agresywny w stosunku do innych ludzi. Lubi bawić się z dziećmi. Max jest bardzo energicznym psem, lubi często wychodzić na spacery, kąpać się w jeziorach. Jest to taki pieszczoch :) Uwielbia kiedy się go tuli, nie chce wtedy odejść. Problemem może jedynie być (przynajmniej tak mi się wydaje) zostawanie go samego, gdyż ja pracowałam w domu i przyzwyczaił się do bycia ze mnąZawsze w domu ktoś był. Ale to kwestia przyzwyczajenia - tak mi się wydaje. Pies nie jest wykastrowany. W załączniku przesyłam zdjęcia Maxa. Proszę o kontakt pod numerem telefonu +48 505 544 340. Jestem z Bytomia. Pozdrawiam serdecznie. Quote
Jasza Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Nie mam słów...:shake: Pies nie jest rzeczą. Holandia jest ważniejsza niż żywe stworzenie?:-( Quote
darkdream Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Holandia nigdy nie była ważniejsza niż Max. Już dwa razy odmówiłam wyjazdu, ale teraz moja sytuacja materialna diametralnie się zmieniła i poprostu MUSZĘ jechac. Gdybym nie musiała w życiu bym Maxa nie oddawała. Quote
Jasza Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Pozostane przy swoim zdaniu. Ja mojego psa nie oddałabym za żadne skarby świata...nikomu, nie mówiąc już o schronisku... Są na Dogo ludzie którzy nie maja pieniędzy na życie dla siebie i jest im ciężko, a nie oddają psów, mało tego, przygarniaja inne... Przepraszam jeśli Cię to urazi.. Znajdź Maksowi DOBRY dom a potem jedź, nigdy nie inaczej. Quote
darkdream Posted October 8, 2009 Author Posted October 8, 2009 Tak właśnie chcę zrobić.. do schroniska nigdy Go nie oddam... Quote
Atina Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Nie ma sensu krytykowac właśiciela jesli sytuacja jest aż tak poważna lepiej zastanowić się jak pomóc biednemu psiakowi, sfary w tym nie pomogą. To, że właśiciel odezwał sie na tym forum to też świadczy o tym że zależy mu na dobru psa. Quote
Aleksandra Bytom Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 i ja się ze zdaniem Atiny zgadzam ;) Quote
darkdream Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Dziękuje Wam dziewczyny. Gdyby sytuacja była inna - tzn. wiedziałabym, że jakoś dam sobie rade tak jak wcześniej nie oddawałabym go. Ale nie mam innej możliwości.. naprawdę... gdyby był chociażby cień nadziei, światełko, że jakoś to się ułoży i mogę zostawić Maxa, tak bym zrobiła... Puki co nikt się do mnie nie odezwał. Czy znacie kogoś kto chciałby przygarnąc właśnie takiej wielkości psa? Zależałoby mi aby przyszły właściciel miał dom z ogrodem - wiecie dlaczego... Quote
Aleksandra Bytom Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 ja niestety nikogo takiego nie znam :shake: Quote
darkdream Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Proszę Was bardzo o pomoc .... Nie chcę się rozstawać z Maxem ale nie mam wyboru....Kocham Go...ale czasami człowiek nie ma możliwości podjęcia innej decyzji... Quote
Aleksandra Bytom Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 ja sama ma 2 psy i nijak nie mogę pomóc naprawdę,echhh szkoda fajnego psiaka,znajomi już też zapsieni są :shake: Quote
darkdream Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 mogę jeszcze tylko powiedzieć, że jeśli chodzi o dowóz Maxa, to mogę przywieźć Go na terenie całego Śląska, ewentualnie również Opole i Wrocław lub w obrębie tych miast. Max lubi jeździć samochodem dlatego nie ma najmniejszego problemu... Quote
Aleksandra Bytom Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 hm nie wiem czemu nikt tu nie zagląda :shake: a ja nie mam jak pomóc psiakowi,no nic będe podnosić ten wątek,może ktoś go wypatrzy,chociaż tyle mogę zrobić Quote
Aleksandra Bytom Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 darkdream samo założenie wątku tutaj nie wystarczy żeby znaleźć dom dla twojego psa,poogłaszaj go nie wiem na allegro na przykład są różne stronki z ogłoszeniami,ja się na tym nie znam ale jest tu wiele osób które pewnie chętnie Ci pomogą i coś podpowiedzą tylko musisz tu bywać i przede wszystkim szukać tej pomocy bo nowy dom sam się nie znajdzie ;) Quote
malawaszka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ tutaj jest spis stron gdzie można i trzeba ogłaszać psa szukając dla niego domu Quote
Aleksandra Bytom Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 dzięki malawaszko,mam nadzieję że darkdream skorzysta :multi: Quote
darkdream Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Oczywiście, że skorzystam. Dziękuje Wam. Na kilku stronach już się poogłaszałam, a na allegro puki co nie mogę...(zablokowali mi konto)..... Ale jeszcze raz DZIĘKUJE WAM. Quote
Recommended Posts