Jump to content
Dogomania

Hera - pies jednego pana jest teraz szczesliwym psiakiem calej rodziny :)

Recommended Posts

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Hera nawet nie podeszła do krat, stała wpatrzona w nie wiadomo co na ścianie i machała do tego ogonem:( Bidula postrada zmysły za kratami. Do tego doszły mnie słuchy, że wisi nad nią igła z wiemy czym:( Ratujcie!!! To naprawdę wspaniała suka! Nie dajmy jej odejść w taki sposób!

Posted

Cioteczki z pewnego źródła właśnie się dowiedziałam, że nad Hercią wisi już igła:( Może za tydzień, może za 3,4 tygodnie, ale to na 99% nieuniknione-cioteczki:Help_2:

Posted

sunia2000 napisał(a):
Dziekuję! Tylko nie wiem jaki hotelik ją przyjmię?z innymi psami to ona nie potrafi żyć, albo tylko nam się tak wydaje? Nie wiem już co z nią robić?:(
Może jaki ś tekst na szybko do ogłoszeń?Heraz za duzó to ich nie miała

Wydarzeni Hery na FB, proszę rozsyłajcie i zapraszajcie gdzie się tylko da!http://www.facebook.com/event.php?eid=116785455080564&pending

Chociaż by jakiś kojcowy. Jak myślisz ile ona ma jeszcze czasu?

Posted

Hitoshi napisał(a):
Chociaż by jakiś kojcowy. Jak myślisz ile ona ma jeszcze czasu?

To zależy od humoru pewnej osoby. Nie wiem dokładnie, ale Hera jest jedną z pierwszych na odstrzał, bo problemowa, nieadopcyjna, więc po co trzymać takiego psa kosztem zdrowia i życia innych:(

Posted

sunia2000 napisał(a):
To zależy od humoru pewnej osoby. Nie wiem dokładnie, ale Hera jest jedną z pierwszych na odstrzał, bo problemowa, nieadopcyjna, więc po co trzymać takiego psa kosztem zdrowia i życia innych:(

To jednym słowem trzeba ją szybko stamtąd zabrać, bo szkoda suczki. Może poza schroniskiem będzie inaczej się zachowywała.

Posted

Hercia już poza boksem jest innym psem, dziś byłyśmy na spacerze, wybiegana, wytarzana w trawie, wymasowana z każdej strony (sama się nastawiała gdzie ją miziać cholera jedna:)), później spotkała znajome osoby, przywitała się ładnie, wylizała po twarzy itp.itd. Sam boks niszczy jej psychikę, do tego suki narzucające się jej, czego ona nie lubi. Woli człowieka, inny pies, suka może dla niej nie istnieć, ale jak na spacerze spotka inną sukę to jest spokój, nawet ogon nieraz jej zamerda:)To nie jest pies z problemami, to schronisko jest problemem. Od dziś będę miała więcej czasu (zwerbowałam przyjaciółke do pomocy), to mam w planach uskuteczniać codzienne spacery z Hercią, przynajmniej tyle na razie mogę dla niej zrobić!:(

Posted

azalia napisał(a):
Hera,poza schronem napewno będzie zupełnie innym psem.

Ona już poza boksem jest inna, a w domu to będzie cudo dziewczynka!:) Czekam na zdjęcia, trzeba jeszcze jakiś dobry tekst i biorę się za ogłoszenia. Mam nadzieje, że dom na nią gdzieś czeka!

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Z moich ogloszen nikt nie dzwonil? :( Trzeba dobrego tekstu... i dobrych zdjec............

Zdjęcia będą wieczorem, od naszego schroniskowego fotografa (ukłon w stronę iwy:)) a co do tekstu to ja się nie nadaje na twórce. Już prosiłam cioteczki, ale żadna nie się nie skusiła:(

Posted

zapisuje..ale bidulka.. kurcze ,zrobilabym jej allegro, ale tz wgral jakis nowy windows i nie moge wystawiac aukcji...jesli ktos umie i chetny, to podam swoje haslo do allegro.
Sunia,nad tekstem pomysle.:)

Posted

Ja tez nie jestem poeta:shake: tak na szybko tekscik(niestety nie mam polskich liter):

HERA- Czy juz nikt jej nie pokocha..?

Do schroniska codzien trafiaja nowe psy...porzucone, znalezione..oddane.Niektore maja szczescie i szybko znajduja domy.Puchate szczeniaczki zostaja adoptowane w mig, podobnie jak pieski w typie ras.Niestety w schronisku wiekszosc to takie zwykle, bure kundelki-jednym z nich jest HERA,ok 6letnia sunia, ktora juz 2 lata swojego zycia zamieszkuje schroniskowy kojec:( Sunia z dystansem podchodzi do odwiedzajacych,chowa sie do budy i jest niezauiwazalna.. Widac, ze zostala bardzo skrzywdzona. W stosunku do pracownikow jest bardzo towarzyska i domaga sie pieszczot.
Niedawno zostala pogryziona przez towarzyszy niedoli...zaczyna sie poodawac, popadac w depresje, jest smutna... Ona bardzo potrzebuje domu.
To wspanialy pies, ktor potrzebuje troszke czasu i milosci , a otworzy sie na czlowieka i bedzie jego najlepszym przyjacielem... prosimy-DAJ JEJ SZANSE.
Hera nadaje sie na psa strozujacego-odstraszy wygladem.
Powinna trafic do osob cierpliwych i spokojnych, nie nadaje sie do domu z malymi dziecmi.
Jesli sa Panstwo zainteresowani adopcja Hery, prosimy skontaktowac sie z nami:

Posted

[quote name='monika083']Ja tez nie jestem poeta:shake: tak na szybko tekscik(niestety nie mam polskich liter):

Do schroniska codzien trafiaja nowe psy...porzucone, znalezione..oddane.Niektore maja szczescie i szybko znajduja domy.Puchate szczeniaczki zostaja adoptowane w mig, podobnie jak pieski w typie ras.Niestety w schronisku wiekszosc to takie zwykle, bure kundelki-jednym z nich jest HERA,ok 6letnia sunia, ktora juz 2 lata swojego zycia zamieszkuje schroniskowy kojec:( Sunia z dystansem podchodzi do odwiedzajacych,chowa sie do budy i jest niezauiwazalna.. Widac, ze zostala bardzo skrzywdzona. W stosunku do pracownikow jest bardzo towarzyska i domaga sie pieszczot.
Niedawno zostala pogryziona przez towarzyszy niedoli...zaczyna sie poodawac, popadac w depresje, jest smutna... Ona bardzo potrzebuje domu.
To wspanialy pies, ktor potrzebuje troszke czasu i milosci , a otworzy sie na czlowieka i bedzie jego najlepszym przyjacielem... prosimy-DAJ JEJ SZANSE.
Powinna trafic do osob cierpliwych i spokojnych, nie nadaje sie do domu z malymi dziecmi.

Hera raczej nie chowa się do budy, do obcych wręcz skacze na kraty i szczeka-tym odstrasza, ale poprawi sie to:)
Wielkie dzięki:)
Dziś już nie mam sił, ten upał wykańcza, ale jutro się biorę za ogłoszenia!

Posted

[quote name='monika083']Ja tez nie jestem poeta:shake: tak na szybko tekscik(niestety nie mam polskich liter):

Do schroniska codzien trafiaja nowe psy...porzucone, znalezione..oddane.Niektore maja szczescie i szybko znajduja domy.Puchate szczeniaczki zostaja adoptowane w mig, podobnie jak pieski w typie ras.Niestety w schronisku wiekszosc to takie zwykle, bure kundelki-jednym z nich jest HERA,ok 6letnia sunia, ktora juz 2 lata swojego zycia zamieszkuje schroniskowy kojec:( Sunia z dystansem podchodzi do odwiedzajacych,obszczekuje ludzi, bo zwyczajnie sie boi i niestety odstrasza tym potencjalne domki.Widac, ze zostala bardzo skrzywdzona. W stosunku do pracownikow jest bardzo towarzyska i domaga sie pieszczot.

poprawilam:)

Posted

Hercia była dziś na spacerze z kolegą, ładnie się przywitała, obwąchała, żaden atak nie był jej w głowie. Na dodatek Herci chyba się zaczynają "TE" dni, kolega ciągle koło niej skakał, wąchał, powinien ją denerwować a ta nic, żadnej agresji,jutro wezmą ją z jakąś suką na spacer, zobaczymy jak do niej. Może w końcu ludzie w schronie zmienią o niej zdanie i zdejmą z niej etykietkę "agresywnego" psa.