Jump to content
Dogomania

Hera - pies jednego pana jest teraz szczesliwym psiakiem calej rodziny :)

Recommended Posts

Posted

Nadal malutka zołzunia GNIJE W SCHRONIE!!! Jesooo, nie masz miłosierdzia, czy jak................... :(

Opis schroniskowy:
1259-08
Hera
średnia, 7 lat, suczka. Jest w Schronisku juz 2 lata i najwyższy czas aby znalazła nowy dom. Jest przyjazna, posłuszna, spokojna i grzeczna. Nie nadaje się do dzieci.

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest przyjazna, posłuszna, spokojna i grzeczna.
Przeszla jakas terapie czy cos? :lol:

Koperku - moge jej zrobic duuuzo ogloszen, ale czy jestes pewna ze mam pisac ze jest " Jest przyjazna, posłuszna, spokojna i grzeczna. "? :lol: I na kogo mam podac ew kontakt?

Posted

Skąd macie pewność, że nie nadaje się do dzieci ;) ? Faktycznie tak jest, czy tylko dlatego, że jest agresywna ;) ?

Pytam, ponieważ chętnie pomagam psiakom z problemami i psiakom, którym nikt pomóc nie chce.

Dlaczego ona się tak zachowuje, wiecie ? Ktoś ją skrzywdził ?
Czy ona gryzie suczki czy daje im możliwość poznania się ?

Chętnie poznałabym ją z moją, to naprawdę bardzo fajna resozjalizatorka i nawet z wrocławskiego schronu :)

A co do zdjęć - partner zajmuje się fotografią. Akurat jeden obiektyw padł, ale jest drugi. Może go namówię na zdjęcia ;)

Posted

ciemnaczekolado, ja moge powiedziec tylko na podstawie tego co widzialam- Hera gryzla kraty, nie bylo szans by ja dotknac. Kinga wkladala dlugopis w siatke - gryzla go ze zloscia. Nikt nie wie dlaczego.
Widzialam jej reakcje na p Wiktora - sunia cud marzenie.
Podejrzewam ze w domowych warunkach to bedzie normalny pies. Sunia bez DT nie ma szans na adopcje...

Posted

Też myślę, że będzie inna poza kratami. Rozszarpywanie rzeczy najczęściej jest przyczyną frustracji, jak i pokazania swojej jakoby władzy. Wydaje mi się, że coś tak mocno musiało ją zaboleć w przeszłości, że biedna nie potrafi tego zmienić.

Nasza nie była na początku tak agresywna, o ile można to tak nazwać, ale psuła, rozrywała i rzucała się na rzeczy.
Okazało się, że została wyrzucona kiedy urodziło się dziecko ...

Posted

Podobnie bylo z kropkiem ktory byl trzymany cale 5-letnie zycie w kojcu - rzucal sie po siatce. Poza kojcem nastawial tylek do drapania i machal ogonkiem.

Jesli nie znajdzie sie dla niej DT to naprawde marne szanse ta sunia ma.

Oglaszanie jej bedzie mialo sens dopiero jak bedziemy miec pewnosc co do jej zachowania.

Posted

Rozumiem, masz racje.

Musicie znaleźć kogoś kto nie ma psa lub ewentualnie trzymane by były one osoba (tzn. nie zawsze razem) i ma pojęcie o nich.
Co do pojęcia, no musi być też duże serce :) Ktoś cierpliwy i oddany sprawie ;)

Posted

Magda ma teraz zasyp prawda? Ona lubi takie psy ktorych nikt inny naprawic nie potrafi :lol: Daloby sie umiescic te wredote na liscie oczekujacych? Wiem ze takowej nie ma, chodzi o to ze jakby zwolnilo sie miejsce by miala te sunie na uwadze. Chociaz... Zawsze znajdzie sie jakas bida w wiekszej potrzebie...

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Przeszla jakas terapie czy cos? :lol:

Koperku - moge jej zrobic duuuzo ogloszen, ale czy jestes pewna ze mam pisac ze jest " Jest przyjazna, posłuszna, spokojna i grzeczna. "? :lol: I na kogo mam podac ew kontakt?

Wiesz co, tak naprawdę to ona TAKA BYŁA OD ZAWSZE DO OSÓB, KTÓRE ZAPOZNAŁA WCZEŚNIEJ. Problem polegał na tym, że do obcych była nie za bardzo na początku i PRZEZ KRATY zachowywała się, jak potwór z Loch Ness ;)

A wynik tego, że nikt jej nie wyciągał z boksu (w tym i ja- nie ma się czym chwalić :() była fama, że nie jest to pies "normalny".

Pewnie warto byłoby w ogłoszeniach podać info, że jest to sunia dla ludzi, którzy wcześniej mieli już duże psy i temperamentne czasem JEJ zachowanie nie będzie przeszkodą w ustanawianiu dobrych relacji pomiędzy przewodnikiem, a psem. Posłuszna też jest NA PEWNO, gdyż w innym przypadku nie siedziałaby tyle w schronie, a tam są szczepienia w gabinecie czasem, trzeba na smyczy przejść, nie można rzucać się na psy namiętnie- drobne sytuacje i rzadkie, ale podczas ich trwania widać po psie z czym trzeba będzie w przyszłości się zmierzyć- widocznie Sara nie wykazywała nagminnie jakiegokolwiek złego zachowania :)

I do dzieci NIE nadaje się. Podobnie jest CHYBA z kotami, ale to już muszę sprawdzić. Oczywiście w boksie z sukami rządzi i nie ma co wysyłać jej do domu z dominującą suką, bo się będą żarły na okrągło ;) NIE JEST AGRESYWNA do innych psów/suk, nie gryzie ich, tyle że lubi być pierwsza i jedyna przy kratach w schronie, a zapewne przy płocie w nowym (przyszłym, tfu, tfu, tfu!!!) domu także.

Moje namiary, jakby co: era.kobb@interia.pl lub 605095144. Figa dziękuję! :)

• 2 weeks later...
Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Koperek - zdjecia jej normalne zrob. Moge Cie o to prosic? ;)

Przeciez mojego do ogloszen nie wstawie :lol:

hahaha No raczej nie ;)
Postaram się we wtorek, więcej czasu w schronie przewiduję spędzić.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Hera od tygodnia jest w izolatce-towarzyszkom puściły nerwy i nieźle ją pogryzły. Nie wiem skąd się wzięło, że to agresywna suka? Dziś miała ze mną styczność po raz pierwszy i pierwszą jej reakcją były skoki i lizanie po twarzy:) Uroczy pieszczoch z niej, a nie agresor! Nie mam aparatu i tylko takie zdj udało mi się zrobić kom, na dniach postaram się o lepsze.

Posted

O kurcze psinko kochana... :(

sunia2000 dziekuje kochana! Nie moge sie doprosic o te fotki :oops:

A latka agresor? Jak spisywalysmy z Kinga psy po boksach to zjadla nam dlugopis i rozszarpala go na naszych oczach :lol: Chodzilam do niej ok 2 razy w tygodniu, probowalam przekupic szyneczka nawet (kupowalam specjalnie dla niej :oops:) i konczylo sie to marnie :evil_lol:

Blagam o fotki jej kochanego pysia, zrobimy ogloszenie i skombunijemy dobry domek! :multi:

Posted

Za kratami stresik przeżywa, chce zwrócić na siebie uwagę to bidula szczeka i gryzie długopisy:) Na zewnątrz cudo sunia! Jeśli kto się na nią zdecyduje, to będzie miał oddaną towarzyszkę:) Jutro wyspaceruje ją koło kotów, zobaczymy jak do nich nastawiona:) Dzieci niestety nie mam skąd wypożyczyć, żeby sprawdzić jej stosunek do nich:)

Posted

Hercia spacerowała dziś obok kotów, jej reakcja-spojrzenie będące mieszanką pogardy i zlekceważenia:)
Zdjęcie jej mordki nie tak łatwo zrobić, bo to mała niecierpliwa wredotka, pozować nie lubi, woli za to lizać po twarzy (demakijaż gratis:))

Posted

Patrze na te fotki i nie wierze :)

Czy to jest wszystko co masz? Potrzebne sa zdjecia jej calej, takie jak robila telefonem. I usmiechnietego pysia w calosci.
Ogolnie musza byc ladne fotki zeby rozkochac w niej przyszlych wlascicieli :)

Posted

Zapomniałam pochwalić Herke:) Wczoraj Hera pokazała jakie umie komendy, siada perfekcyjnie, łapkę daje, zostać trochę gorzej wychodzi, ale nie ma się co dziwić-na ogół psy ze schronu nie odstępują człowieka. Ma sunia potencjał!:)