sabina*** Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 I nasz mały gryzoń..... .... a też potrafi się uśmiechnąć:evil_lol: Quote
Macia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jeśli dziewczyny dobrze zrozumiały została podrzucona do schroniska. Niestety nie jest chyba najmłodsza. Jest chuda, choć na zdjęciach tego nie widać. Może to z powodu lodu na ścieżkach, ale wydaje mi się, że chodzi dość niepewnie. Tak wyglądają jej zęby, kłów już praktycznie nie ma: Quote
sabina*** Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Nie wiem na ile macie kontakt z Panią.... ale są to fajne wieści, więc kopiuje z nk: "W tej chwili Maja jest nie do poznania,pełna energii,wesoła i rozciećkana.Daje nam tyle radości na spacerach!Jesteśmy z niej bardzo zadowoleni." :lol::lol::lol: Quote
nataliahexe Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Dziewczyny rozpoczynamy nowy rok więc z przytuliskiem trzeba ruszyć z kopyta! Zapraszam chętne wolontariuszki do udziału w programie "LIRA" :-) Więcej możecie się dowiedzieć na stronie Wesołej Łapki! http://wesolalapka.pl/program-lira/program-lira-065.html Wszystko jest jeszcze w proszku, ale myślę, że niedługo da się to zorganizować. Byłam dziś u kierowniczki i ona porozmawia z dyrektorem. Więc czekamy jak to wszystko się potoczy, ale myślę że będzie dobrze :-) Pozdrawiam Quote
aniapsiara Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Ta strona wesołej łapki nie działa, to na pewno dobry adres?? Quote
nataliahexe Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 http://wesolalapka.pl/program-lira/program-lira-065.html hmmm a teraz? Quote
aniapsiara Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Dzisiaj około 17 w okolicy biedronki przy rondzie Solidarności złapałam małego psiaka. Wygląda mniej więcej jak Jack Russel Terier, jest biały, na głowie ma ruda łatę przedzieloną białą strzałką, uszy ma rude, stojące, zagięte w połowie, ogon ma trochę dłuższą sierść i zawija się nad grzbietem. Usposobienie ma miłe, nie boi się ludzi, dość łatwo udało mi się go zwabić i złapać. Widziałam go już wiele razy w tych okolicach, m.in. jak szukał jedzenia przy śmietnikach. Zrobiłam mu kilka zdjęć telefonem, ale sa trochę ciemne: Nie wiem czy dam razdę przyjśc na Dni Otwarte bo organizuję swoją osiemnastkę, ale może przyjdę na chwilę, zróbcie jak najwięcej zdjęć, zwłascza Kobiemu, Hekate, nowym i mojemu Milusiowi Quote
aniapsiara Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Jak się dzisiaj dowiedziałam Miluś został już odebrany przez właściciela. Mogę prosić o wszystkie zdjęcia z Dni Otwartych na [email]ania.baraniak1@wp.pl[/email]? Quote
Hania&Andrzej Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 :lol: A od kilku dni mała Flo, która trafiła do leszczyńskiego schroniska w wigilię ubiegłego roku, ma domek. I to wspaniały, we Wrocławiu. Domek pisze że: "spokojnie zostaje sama i wita radośnie po powrocie. Musimy ze względu na najmłodszego tłumić oznaki radości bo ogonem zamiata jak szczotą. nauczyła się juz, że nie można skakać i wie gdzie jest jej miejsce." "Flo bardzo ładnie wkomponowała się w poranne zwyczaje domowe. Dzień zaczynami od kawy więc Flo uznając, że jej się też nakleży wobec braku kawy wypiła mleko pozostawione w garku na kuchence - widać śmietanka tez wystarczy - zagryzając to, nieopatrznie pozostawionym przez nas na stole, ciastem. Szczęśliwie dużo nie skonsumowała. Jednym zdaniem sama radość." A tu z naszą Gajką, czekając na swoje 'pańciostwo' :diabloti: . Zgodna, łagodna boksinka, przy niej moje małpisko nie szukało nawet cienia zaczepki :lol: [IMG]http://img819.imageshack.us/img819/9233/resizeofreexposureofimgf.jpg[/IMG] Quote
sabina*** Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='aniapsiara']Mogę prosić o wszystkie zdjęcia z Dni Otwartych na [EMAIL="ania.baraniak1@wp.pl"]ania.baraniak1@wp.pl[/EMAIL]?[/QUOTE] Ania, teraz widzę, że masz innego maila, ja wysłałam zdjęcia na adres o2.pl, daj znać czy je masz, czy przesłać na ten drugi. Dobre wieści od Flo:-) mądra psinka wie co dobre;-) Quote
aniapsiara Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Mam dwa meile, dostałam zdjęcia i bardzo dziękuję :P Jeszcze dzisiaj znajdą się na stronie Super że Flo ma nowy domek Quote
aniapsiara Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Mało tu zdjęć, więc wklejam fotki wszystkich nowych psów, których tu jeszcze nie było: Kobi Kola Kubuś Luna Hekate i nasza "biała piękność", na razie bezimienny, wydaje mi się że to owczarek szwajcarski Quote
sabina*** Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Biedak, który został przerzucony przez płot w środę już był na spacerku:cool3: Jest młodziutki. Początkowo był niepewny, ale już za chwilę zaczepiał do zabawy.... i pięknie pozował:cool3: Quote
aniapsiara Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Czy dobrze słyszalam że 19-20 lutego sa Dni Otwarte? W jakich godzinach? Quote
Lacia Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 aniapsiara napisał(a):Czy dobrze słyszalam że 19-20 lutego sa Dni Otwarte? W jakich godzinach? Dni otwarte bedą 26 i 27 lutego ponieważ 27 lutego jest wystawa psów.. a w godzinach tych co zawsze czyli od 11 do 15 Quote
aniapsiara Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Pokusiłam się o małe podsumowanie naszej pracy w schronisku od założenia strony (4 lipca 2010), czyli przez ostatnie pół roku. Zapraszam do przeczytania http://www.adopcja-leszno.za.pl/ Quote
MyszkaMiki Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Bardzo przepraszam za offtop. Poszukiwany jest właściciel tego oto bernardyna. jeśli ktoś rozpoznaje psa i wie kto był jego właścicielem proszę o kontakt. Mówiąc krótko piesek ten został zakatowany na śmierć. Dziennikarz gazety wypowiada się, że Straż Miejska we Wrześni złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnieniu przestępstwa na komisariacie w Czerniejewie. Quote
aniapsiara Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Ludzie są okrutni, biedna psinka :( A do naszego schroniska trafiły takie dwa biedulki: Quote
PatrycjaPluskota Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jak ludzi stać na takie okrucieńtwo to sobie wyobrazić nie potrafie ! Nie sądze żeby ktos sie zgłosił a tym bardziej zeby ktos sie przyznał do tego jedynym wyjściem znalezienia własciciela jest obchodzenie miejsca gdzie został on znaleziony i pytanie ludzi ale tez na nich nie ma zbytnio co liczyc . Szkoda prepiękne zwierze. Quote
PatrycjaPluskota Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 do tego strasznie przestraszona . Ludzie wyrzucaja coraz to wiecej zwierząt byłąm świadkiem nawet jak znaleziono świnkę morską w śmietniku . Nie wiem po co ludzie biorą psy jeżeli pozniej je wyrzucaja. a te dwa psiaki to wygladaja na bardzo ładnie zabane mówiac szczerze. Quote
Lacia Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 W sobotę około godz 10 idziemy do schroniska odwiedzić nasze psiaki. Wszystkich którzy chcą przyjść zapraszamy! Quote
aniapsiara Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 oto nasz nowy młodziak, się w nim normalnie :) Wygląda jak starszy brat Anubiska, a swoją droga nie mogę się doczekać kiedy odwiedzę Anubisa, prawdopodobnie w maju uda mi się pojechać go zobaczyć :P A w sobotę będe na pewno :P Quote
wiki4 Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Jeżeli się nie pomyliłam, to widziałam dziś u wetki Mirabelkę :lol: Quote
oris Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 szukam kogos z Leszna do sprawdzenia domu dla dobka własnie w Lesznie Quote
Recommended Posts