lucySxy Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Miła od Gucia napisał(a):Trzymaj się Bona Ta z "lasu" to Berta;) Juz jest po operacji.Trwala dluzej ,bo przepuklina okazala sie 2x wieksza, pan doktor jest zdania ze moze byc POURAZOWA:angryy: (byla bita??moze kopana??),bo nie byla typowa. Okoliczne miesnie bardzo sa scienczale i wymagaja odbudowania:shake: Quote
Miła od Gucia Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Lucy, hi hi opanujesz ? ja gdzieś napisałam, ze u mnie jest Daisy, hi hi - dopiero się połapałam. Bona, Berta, Daisy, Sandi szok tyle naraz. Trzeba być dobrej myśli, najważniejsze, że jest pod dobrą opieką. Quote
lucySxy Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 elmira napisał(a):Ale jak z rokowaniami? Dobrze będzie??? Berta jest obecnie po operacji,juz dzisiaj byla na spacerku,pije wode . nie goraczkuje.Ma zalozony kolnierz ale nawet nie probuje sie wylizywac.Jest bardzo grzeczna,Pan Aleksander bedzie ja odwiedzal codziennie. Rokowanie jest dobre,przez miesiac dieta ubogoresztkowa i ostroznie ze spacerami,ate miesnie sie wzmocnia. Quote
elmira Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 No to świetnie! Wspaniałe wiadomości :) Przekazuję Bertuni ostrożne mizianko i życzenia zdrowia :) Quote
Miła od Gucia Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Zdrowiej malutka, zdrowiej, teraz już może być tylko lepiej Quote
Joasika Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Witam! Jestem "nowa". Nie wiem, czy mogę już nieśmiało poinformować,że jestem w kolejce do adopcji Berty? Quote
sonikowa Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='Joasika']Witam! Jestem "nowa". Nie wiem, czy mogę już nieśmiało poinformować,że jestem w kolejce do adopcji Berty? Matko, jakie wiesci!! czekam na kolejne! Quote
lucySxy Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 [quote name='Joasika']Witam! Jestem "nowa". Nie wiem, czy mogę już nieśmiało poinformować,że jestem w kolejce do adopcji Berty? Witaj Joasiu:p! Oczywiscie , ze mozesz poinformowac.Jestes na pierwszym miejscu w tej kolejce:loveu: Berta czuje sie naprawde dobrze. Dzisiaj rozmawialam z lekarzem -wiesci sa pomyslne. Bertunia ladnie zjadla , nie goraczkuje, wyszla na spacerek, jest aktywna-jest dobrze:multi: W kliniczce bedzie do wtorku. Quote
Joasika Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Wspaniale!!!:lol: Ogromnie się cieszę, że Berta tak dobrze znosi rekonwalescencję :p Wszyscy w domu mamy nadzieję, że szybko się u nas znajdzie - zwłaszcza synek-o niczym innym nie mówi i już postanowił, że Berta będzie jego pieskiem. Zobligował się do dbania o nią.:loveu: Quote
lucySxy Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Betra dzisiaj "wychodzi" do domu ,do pana Olka:multi: Rana pooperacyjna dobrze sie goi. Szwy beda zdjete 10 dnia. jak wszystko przebiegnie dobrze, pojedzie do swojego DS w nastepnym tygodniu;) Quote
Joasika Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jej, właśnie miałam pytać o samopoczucie Berty!:multi: Zaraz zadzwonię do domu i powiem reszcie wspaniałe nowiny!!!:lol: A co z wizytą przedadopcyjną? Bo na razie nikt jeszcze się u nas nie pojawił....:shake: Quote
lucySxy Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Za daleko mieszkasz miła......ha.ha Cos zorganizujemy... Quote
Joasika Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Wiem wiem...:razz: Tu wiatr zawraca, a diabeł mówi "dobranoc"! Nawet Odra nas zalewa!:placz: Jednakowoż liczę na Waszą pomysłowość:razz: Pozdrawiam i oczekuję wraz z resztą rodziny gościa :p Quote
lucySxy Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Szukamy kogos kto zrobilby wizyte przedadopcynna u Joasi,( bardzo sympatycznej dziewczyny!!) Quote
Miła od Gucia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 A gdzie Joasia mieszka ??? Tak się cieszę, że Bertunia będzie miała domek. Quote
lucySxy Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 No wlasnie ! Zapomnialam napisac gdzie mieszka! Szukamy kogos z okolic Jastrzebia Zdroju i Zabrza, najlepiej zmotoryzowanego. Quote
lucySxy Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 sonikowa napisał(a):Z Zabrza jest Ana Zbyska :-) Dziekuje bardzo!! Napisze do niej. Ale troche sie opozni wyjazd Berty, bo okazalo sie ze "wyszla "jej znowu przepuklina. pan Olek zawiazl ja z powrotem do lecznicy. Mozliwe .ze bedzie miala ponowna operacje:placz: No , niestety , bardzo zaniedbana przepuklina ,okoliczne miesnie b, ścieńczale:shake:. Na razie musi byc leczona. Quote
Jo37 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 lucySxy napisał(a):No wlasnie ! Zapomnialam napisac gdzie mieszka! Szukamy kogos z okolic Jastrzebia Zdroju i Zabrza, najlepiej zmotoryzowanego. Z Jastrzębia Zdroju jest Wilczek007 i Monika55 Quote
lucySxy Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Dziekuje , bede kogos szkac, bo jednak z Berta nie jest tak zle!!! To nie przepuklina ,tylko wytworzyl sie krwiak.Jest juz oczyszczony. Berta bedzie jeszcze 2 dni w szpitaliku. Quote
Joasika Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Jejku! Raz wyjechałam na szkolenie do Katowic i tyle się podziało!:-o Dobrze,że odczytałam wszystkie te wiadomości, jak się już wyjaśniła sytuacja zdrowotna Berty, bo chyba bym paznokcie zgryzła do krwi po informacji o kolejnej przepuklinie tej bieduli. Nie dość, że tyle w swoim życiu przeszła, to jeszcze teraz kłopoty ze zdrowiem. I za co płaci ten psiak???? Za winy swoich państwa???:crazyeye: Mogę tylko mieć nadzieję,że to już końcówka problemów Berty i będzie w końcu mogła odsapnąć wśród ludzi, którzy ją pokochają na całe życie (nieskromnie myślę o nas:razz:). Acha! Zabrze jest odrobinę dalej niż Jastrzębie-Gliwice są bliżej;) Quote
Miła od Gucia Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Poza tematem: Szukamy domu dla SANDI http://www.dogomania.pl/forum/f85/wyeksploatowana-suka-basseta-z-ropomaciczem-ma-wspanialy-nowy-domek-146654/index42.html Quote
Recommended Posts