Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe ogłoszenia Awuni :)

Nie labrador nie owczarek- super sunia Awa, psy, pozostałe
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa | Neeon.pl
Dom i Ogród Zwierzęta &raquo Żywe zwierzęta | nie labrador nie owczarek- super sunia Awa | Ogłoszenia Praca Nieruchomości Motoryzacja - Oglosze.pl
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa Szuka domu , Zielona Góra, Społeczność, zwierzaki,
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa szuka domu - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa , Gubin, Lubuskie
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa Szuka domu - Gubin - Zwierzęta
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa (810361454) - Aukcje internetowe Allegro
http://www.adin.pl
http://www.adopcje.org – czeka
http://www.przygarnijzwierzaka.pl - czeka
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa - psy - ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl
Oddam: Adopcja "mieszaniec" - nie labrador nie owczarek- super sunia Awa
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa szuka domku!!!
Ogłoszenie nie labrador nie owczarek- super sunia Awa w Poznaniu Poznań - Adsy.pl
Ogłoszenie nr 2729 - nie labrador nie owczarek- super sunia Awa Szuka domu - ogłoszenia zwierzęta, psy, koty, tapety na pulpit - nasipupile.pl
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa : Ogłoszenie w Dwukropek.pl
nie labrador nie owczarek- super sunia Awa : Labradory_w_potrzebie : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
Nazywam się Awa, mam około 2-2,5 roku. / bliżej nieokreślona ;) / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Szykuje się domek dla Awy!!!:multi: Tayga trzymała to w tajemnicy(:mad:), ale wydało się, bo przyszła Pani pojawiła się na wątku na labkach i wygadała się :lol: Wszystko wskazuje na to, że Tayga po rozmowie z domkiem uważa, że to będzie dobry dom dla Awy, więc pewnie teraz tylko kwestia czasu kiedy sunia tam trafi :multi:

Podaję link:

Labradory.info :: Zobacz temat - Awa-biszkoptowy mix labka

Posted

Dziś nie tylko wielki dzień chłopaków, ale także Awy, która również dzisiaj jedzie do nowego domu:multi::multi::multi:

Poza tym pozwolę sobie wkleić wiadomość napisaną przez syna poprzedniej właścicieli Awy-Miły, która została napisana na forum labradorów:

Mniej-więcej 4 lata temu moja będąca na emeryturze mama przygarnęłą szczeniaka mieszańca labradora - piesek miał do dyspozycji 1500 m2 ogrodu, latem budę, zimą pomieszczenie w domu na noc do dyspozycji.
Piesek wychował się z kotką - i był bardzo dobry dla ludzi, ciężko tolerował inne pieski - i samochody, które przeganiał wzdłuż płotu.
Niestety - mama ma ponad 80 lat, i pomimo, że starała się - piesek był zaniedbany. Ja do siebie - blokowiska, 7 piętro, niecałe 50 m2, 4 osoby + sznaucer miniaturka wziąść nie mogłem.
Pewnej październikowej wieczornej niedzieli - piesek uciekł (ma do tego tendencję, choć wcześniej kończyła się ucieczka na posesji obok...), mama do mnie dzwoniła, przez kilka tygodni go szukałem - straż miejska, schroniska, nie udało się.
Dzisiaj (odwiedzam mamę raz na tydzień - jeśli tylko mogę) sąsiadka zwróciłą uwagę na anons na sklepie - zadzwoniłem i... Miła - teraz już Awa odnalazła się.
Cieszę się, że znajdzie nowy dom w Stęszewie, że czekają na Awę - Miłą nowi właściciele
Mama sama przyznała, że nie ma juz sił by o nią dbać. I dziękuję za uratowanie tego pięknego pieska, mam nadzieję, że będę mógł go odwiedzić.

Pozdrawiam

Jak dla mnie historia bardzo wzruszająca... Najbardziej poruszyło mnie to, że poprzedni właściciele w tak pozytywny sposób przyjęli wiadomość o tym, że Awa ma szansę na lepsze życie. Dobrze wiemy, że w takich sytuacjach ludzie różnie reagują. Daleko szukać nie trzeba... choćby historia Niunii z Obornik, gdzie pani zwymyślała Anę, gdy ta nie chciała oddać jej suni, bo jechali już po nią nowi właściciele, a starzy byli zupełnie nieodpowiedzialnymi ludźmi. Cieszę się, że ten świat taki mały i mieliśmy możliwość poznania prawdziwej historii Awy. Mam nadzieję, że sunia od dziś rozpocznie nowe życie pełne miłości i opieki.

Posted

No i pojechała!!!:multi::multi::multi: Awusiu dużo szczęścia kochana w nowym domu i przede wszystkim dużo miłości!

Tayga na labkach wkleiła przepiękne zdjęcia z tej wyjątkowej chwili, więc wkleję tutaj choć chwilkę, dla tych, którzy nie czytają tamtego wątku. Nie wiem jak Wam, ale mi łzy wzruszenia napłynęły do oczu, gdy zobaczyłam te zdjęcia :oops:

Posted

Super. Tak się cieszę, że suniek pojechał do domku. I albo mi się ze zdjęć wydaje, albo Pani Agata, która ją znalazła była po sunieczkę.

Awa - duzo szczęścia kochanie.
Tayga - wielkie, wielkie dzieki.

Posted

Awa to bardzo popularna księżniczka u nas na labradory.info :) no i fakt , że łezka w oku się zakręciła gdy przaeczytałam co napisała Lilmo o tyhc poprzednich właścicielach .

Awunia ma super domek , jest super kochana , super szczęśliwa i chyba nic jej więcej nie potrzeba jak to ostatnio na forum lab.info często powiadają "ma jak pączek w maśle " :)

Posted

No i kanaliza. Właśnie dzwoniła do mnie Mama Pani Agaty - suka wraca. Tylko już nie ma gdzie. Ponoc udrapnęła syna nowej Pani, 6-letniego chłopca - prawdopodobnie o jedzienie. No i Pan się zdenerwował i chciał od razu do schroniska. Teraz została zamknięta chyba w garażu czy gdzieś. szkoda z jednej strony że nie wiedziałam szczegółów o domu - z dogo mam problemy, ale i tak wyczytałam już w zasadzie gdy sprawa była zadecydowana. Mimo wszystko nie jestem za adopcjami dorosłych, sporych psów do domów z małymi dziećmi.

Nie wiem co teraz. W Gubinie już zajęte. Nie mam gdzie umieścić Awy. Z tego wszystkiego wyląduje gdzieś w schronisku i już jej nie pomożemy.
Niestety nie stac nas na hotel dla kolejnego psa.

Posted

Czuję się jakby ktoś uderzył mnie w głowę czymś bardzo ciężkim. Oczywiście po przeczytaniu Twojego postu pobiegłam na forum labroadorów i ręce mi jeszcze bardziej opadły. Najbardziej wkurzyli mnie poprzedni właściciele, bo z tego co czytam to była także prośba do nich, czy mogliby przetrzymać Awę do momentu znalezienia dla niej domu, ale odmówili pomocy. I po co były te łzawe historie, że szukali jej jak uciekła? Po prostu ŻAL. Co do aktualnego domku to też jestem rozczarowana. Ogólnie to mam ochotę wybuchnąć płaczem, bo nie wiem jak można pomóc rozwiązać tę sytuację. Możemy popróbować na dogo prosić o wsparcie finansowe, ale z tym ostatnio tutaj ciężko, wszędzie tyle biedaków, każdy ma po kilka deklaracji.

Wiem, że p. Kinga, która została właścicielką białej Jadzi ( o ile nie mylę osób ) miała całkiem niedawno na DT labradora Zenka. Może mogłaby dać domek tymczaowy na jakiś czas Awie? Przepraszam, ja tak tylko głośno myślę, wiem, że ciężko jest pewnie prosić o taką pomoc :(

Posted

Nie mogę. Mojego poziomu zdenerwowania nie oddadzą słowa dopuszczone do użycia na publicznym forum. Szlag by to!
Ja nie wiem co ludzie mają w głowach - kiszoną kapustę? Bo rozumu to za grosz.
Jak można nie dać psu czasu na aklimatyzację? Jak mozna sie spodziewać że dorosły pies od pierwszych dni odnajdzie sie w nowym domu i sam z siebie będzie wiedział co i jak robić?
Jak można nie pilnować dzieciaka przy nowym psie, dorosłym czy nie??????????????
Szlag by to!

Ja niestety nie mam jak. Szlag by to.

Posted

Mnie wyjątkowo zirytował tekst, że Awa jest za stara na szkolenie i podobno to słowa jakiegoś szoleniowca!:angryy::angryy::angryy:

Supergoga czy mam porobić na nowo ogłoszenia dla Awy? Jak wygląda sytuacja?

Posted

Ula_cz super! Wielkie dzięki! Proszę jak zrobisz ogłoszenia to wklej tutaj także linki. Jeżeli będę znała jeszcze jakieś inne strony niż te, na których zrobisz ogłoszenia to wówczas dorobię na nich :)