Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem, że ten temat był poruszany w wielu topikach ale sądzę, że warto w tej sprawie założyć nowy topik, ponieważ ostatnio w necie krąży lista 33 agresywnych ras... i każdy kto ją już przeczytał wie, że to bzdura :roll:

Wysłałam więc maila do MSWiA z zapytaniem czy trwają jakieś prace w tym kierunku (wczoraj). Dziś dostałam odpowiedź :o . Oto ona:

Szanowna Pani,

w odpowiedzi na Pani e-mail, uprzejmie informuję, że obecnie w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji, nie są prowadzone prace nad zmianą listy ras psów uznawanych za agresywne. Jednocześnie informuję, że aktualnie obowiązuje lista ustalona Rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne (Dz. U. Nr 77, poz. 687).

Z poważaniem
Wydział Komunikacji Społecznej
Sekretariatu Ministra
Spraw Wewnętrznych i Administracji
02-591 Warszawa, ul. Batorego 5
tel. (48 22) 601-44-27
fax (48 22) 622 79 73
e-mail: wp@mswia.gov.pl
www.mswia.gov.pl

Posted

No to dobra wiadomosc...ciekawe tylko jak długo ta stara lista bedzie obowiazywac. Juz dawno slyszałam, ze tamta lista to byłam lista, którą zastąpiła ta aktualna.

Posted

Dziennikarze, już w ubiegłym roku wspominali (zabij nie pamiętam w którym artykule) o tym, że nowa lista jest rozważana, powoływali się na to samo źrodło. Niewykluczone, że się pojawi. Jedynym ratunkiem jest pozbycie się komunistów z rządu, bo to spora gromada myśliwych. :evil:

Posted

słuchajcie nie wazne jaka partia bedzie ustalac agresywne rasy bo i tak jak sie ktos na tym nie zna to co ma ustalic. poza tym niektorych psow z tej listy tzn. ras nawet u nas w polsce nie ma to calkowicie bez sensu.
niech czasami posluchaja osob ktore sie na tym znaja, a tu nikt nie rozmawial z wladzami zk!!

pozdrowienia

Posted

karolaGd napisał(a):
słuchajcie nie wazne jaka partia bedzie ustalac agresywne rasy bo i tak jak sie ktos na tym nie zna to co ma ustalic. poza tym niektorych psow z tej listy tzn. ras nawet u nas w polsce nie ma to calkowicie bez sensu.
niech czasami posluchaja osob ktore sie na tym znaja, a tu nikt nie rozmawial z wladzami zk!!

pozdrowienia

ZK :lol: :lol: :lol: :lol: śmiechu warte to obiboki i w dodatku przewraźliwione na temat psów ;)
A rasą agresywną i nadzwyczaj niebezpieczną jest POSEŁ I SENATOR z MINISTRAMI włącznie :evilbat: