Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No, wszystko zostalo powiedziane, moj mlody Zw.Ml, NJwR, II BIS junior, ale zeby nie bylo, to Cie musze, Toller, poprawic :evilbat: W stawce mielismy 4 psy 8)

Atik - wlasnie :( Ja sobie jeszcze myslalam, zeby Cie odszukac jak jechalam samochodem na wystawe, ale potem oczywiscie wyparowalo mi juz z mozgownicy :evil:

Wrocilam do domu i nie poznalam sie w lustrze... zakurzony ryjek pomine, brudne gacie tez, ale... spieklam sie jak porzadny raczek :( moge sobie na ryjku, dekolcie i plecach jajko usmazyc, takie sa gorace, ajc :(

Oj tam niestety BOB. Nie niestety, tylko hurra!
Czy na grupie byly jakies...hmmm... niespodzianki? :evilbat:

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja wystawiałam 5 posokowców, wszystkie wygrały swoje klasy, suka championka dodatkowo NSwR, a pies z otwartej NPwR, BOB oraz na finałach BOG :)

I jeszcze wygrałam Młodego Prezentera- też z posokowcem :wink:
Gratulacje dla wszystkich i czekam na zdjęcia...

Posted

Kika, dokladnie. Nie było czasu na ujawnianie się :) Ale teraz mogę, ja to byłam ta mała okropna baba w zielonych spodniach, co przestawiała psy w ringu przygotowawczym :D

Posted

[quote name='Atik']Kika, dokladnie. Nie było czasu na ujawnianie się :) Ale teraz mogę, ja to byłam ta mała okropna baba w zielonych spodniach, co przestawiała psy w ringu przygotowawczym :D

Małą babę :wink: z bokserem pamietam z innych wystaw- teraz mnie w Rzeszowie nie było.
Ale pamiętam też,że zawsze byłaś aktywna w czasie rzeszowskich wystaw i to cenię.

Posted

Gosia i kropki napisał(a):
A ja wystawiałam 5 posokowców, wszystkie wygrały swoje klasy, suka championka dodatkowo NSwR, a pies z otwartej NPwR, BOB oraz na finałach BOG :)

I jeszcze wygrałam Młodego Prezentera- też z posokowcem :wink:
Gratulacje dla wszystkich i czekam na zdjęcia...

ale zaszalałaś w tym Rzeszowie, serdecznie gratuluję !!

Posted

Atik napisał(a):
Dalmatyńczyk był jeden, ale nie byli na finałach - AVANTI Trzy Żywioły

Pewnie byśmy coś zwojowały, jak zwykle w Rzeszowie, ale przewidziałam duzo wczesniej,że po wyprawie na wystawę na Ukrainę nie będę miała siły jechac gdzieś znowu.

Posted

Mysmy też wrócili bardzo szczęśliwi. Agi Zwyc Młodz i BOB.. Dla mnie BOB szczególny, bo pierwszy w naszej psiej przygodzie.. :).

Toller Fox.. Super masz pieska.. Szukałam was pozniej przy bisie ale nie znalazłam :oops: Ale wiele jeszcze wystaw przed nami :).

I mała uwaga dla o/rzeszów.. Czy to ze charty to psy biegajace musi od razu oznaczac ze ring ma wygladac jak świerzo zaorany? Bo od małego PLI mojego, po pełnowymiarowe psy kazdy zaliczał skoki i potkniecia.. A inne ringi były takie sliczne i gładziutkie.. I skoszone na krótko.. :evilbat:

Poza tym, wystawa ok, dla nas rzeszów generalnie jest bardzo szczęśliwą wystawa... :)

Posted

Ojej, dziekuje :oops: :D
A my juz tacy wymuldani na ten ring weszlismy :oops:

Atik - od razu wredna. Jakos nie zapadla mi w pamiec ta Twoja wrednosc ;)

Tak sie teraz obudzilam i przyszlo mi do glowy pytanie: czy taki BIS wpisuje sie do karty oceny? Bo oczywiscie nie przyszlo mi do glowy wczoraj zeby kogos zapytac. Wybaczcie moj brak zorientowania, ale kompletnie sie nie znam na takich rzeczach :oops:

Posted

NA bisy nie czekaliśmy, ale na Bog'u byliśmy- tylko siedzieliśmy przez cały czas na trubunie, bo było chłodniej trochę.
GOlden-Owner- jak widać nasza ulubiona suka goldka ma BIS III :evilbat:

Posted

Meybe :D
A jak Trutusek po wystawie? NA którą byłaś w domu? Bo my jechaliśmy wyjątkowo zapranym ludźmi pociągiem, po psisku chodzili nam w te i we wte :(
PO powrocie mieliśmy naprawdę dość. Pies ma wakacje na tydzień od wystaw, ćwiczeń i treningów, bo nam zejdzie :D

Posted

Zle nam sie wracalo - Trut byl zmeczony, a on w samochodzie nie sypia, mnie sie oczy zamykaly ze zmeczenia i glodu (bo oczywiscie nic nie zjadlam przez caly dzine), a trzeba bylo uwazac, bo ruch byl duzy i kretynow nie brakowalo.
Po powrocie Truto probowal jeszcze uczestniczyc w zyciu rodzinnym, ale zasypial na siedzaco i w koncu odpuscil ;) Dzis juz od rana wojuje, ale spal do 9 - co u niego jest dziwne, bo zwykle od 7 lazi po domu i bawi sie grzecznie zeby nikogo nie obudzic :D (normalnie jak sie bawi to caly blok wie :evilbat: ).

A mnie bola miesnie, o nadprogramowej opaleniznie nie wspomne...

Posted

A miłeb pęka, jak na najlepszym kacu :(
Żałuj, że nie widziałaś tych pokazów i posłuszeństwa (nasza szkoła!! Jestem dumna!!! Zaprosili nas do grupy pokazowej z Foxem!! Ale psisko musi dojć do perfekcji; nie zrobimy im obciachu..) agility, i obrony. Rewelacja, naprawdę.

Posted

Zdjęcia: :D

Cypisek:

Myślałam, że to akita, więc fociłam. Ta akita okazała się być DJP :oops: (to się nazywa dyletanctwo, wiem :wink: ):

Eliminacje MP i forumowa Gosia:

Zaraz będzie dalszy ciąg. :)

Posted

MP:

Saluki:

Wszędzie dobrze, ale na kolankach u pani najlepiej: :wink:

Lisiątko wkupuje się w łaski AnkiW:

Lisiątko:

Zaprzyjaźniony collie:

Zdjęcia z płyty głownej:
Jakośc nie jest imponująca, ale były robione z samej góry trybun. Nie chciało mi się schodzic na dół. :( (to się nazywa lenistwo, wiem :wink: )

Skaczące na skakance psy:

Konkurs "Dziecko i pies":

Tańczący bc: