Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Atik : super, spotkamy się!!! podziękuję osobiście za instrukcje dojazdowe :D

Jezu, czy mnie oczy nie mylą!?!?! Jesteśmy w ŚRODKU sędziowania a nie na szarym końcu? Komu mam dziękować?!?!

Ktokolwiek to był, SKŁADAM WIEEELKIE, WIEEELKIE PODZIĘKOWANIA!!!!! :sweetCyb:

To naprawdę dla nas spora rzecz, bo poprzedniego dnia, mamy obedience i psisko będzie już trochę wypalone psychicznie :D

Boże, nie wierzę, PRZED goldenami?!?

Posted

Toller, a gdzie jest jakis plan sedziowania? Bo tak patrze i patrze na strone oddzialu i nie widze...

Troche lipa z tym, ze nie mamy jakiegos naroznego ringu, bo trzeba bedzie w miare wczesnie przyjechac, zeby gdzies sie tam rozlozyc z klamotami, ale nie mozna przeciez miec wszystkiego ;)

Posted

Oooo, dzieki.
Sciagnelam katalog i myslalam, ze nic nowego mnie juz nie spotka jak klikne na spis wystawcow ;)

Ja tez nie mam potwierdzenia, co wiecej, dopiero dzis rano zaplacilam i juz sie boje dluuugiej kolejki po numer do sekretariatu :( W Ustroniu byla taaaaka kolejka, ze az strach - ale tam na szczescie numer dostalam do domu, bo bylam grzeczna i zaplacilam duzo wczesniej.

Poza tym moj pies jest lysy, znarowiony przez brak ruchu (i to sie do niedzieli nie zmieni, nie ma mowy o dlugim spacerze z ta lapa), a do Rzeszowa musze wyjechac o 5 :evilbat:

Jak narzekac, to na calego :D

Posted

Spokojnie, my jedziemy w sobotę na zawody o 4.40 bo odprawa jest o 8, a w niedzielę to zaraz sprawdzę. Jesteś z Suchej? To zobaczę jeszcze na pociągi od ciebie, chyba że autkujesz :D

Posted

Nie no, zmotoryzowana jestem. Ja na wystawy zabieram taki majdan, ze musialabym miec caly przedzial w pociagu i tragarzy, ktorzy beda za mna nosic te manele ;) No i chyba bym sie nie odwazyla wsiasc z psem do pociagu, tz. balabym sie, ze nie poradzi sobie z tymi azurowymi schodkami :roll:
Slyszalam o psie, ktory spadl z tych schodkow i wpadl na tory - nic mu sie nie stalo, ale dziekuje bardzo za takie przezycie :o

Posted

Coż, pociąg my mamy w niedzielę o 6.25 jesteśmy przed 9 w Rzeszowie. Powinniśmy zdążyć :D O miejsce sienie martw, psów nie będzie chyba za wiele. Jakby co, i np. padało, to zapraszamy pod namiocik nasz :D
Wydaje siechyba że będzie łądnie, aż za łądnie, bo ma być upał. Obiecuję, już nigdy nie będę narzekać na brzydką pogodę :D

Posted

No tak, ale jesli on o 620 wyjezdza z suchej to na miejscu jest pewnie okolo 10, a ja taki jestem zuczek, co to musi byc wczesniej, bo inaczej sie zestresuje ;)
O majdanie nie wspomne ;)

Lapsko cos tam niemrawo sie zrasta, ale jeszcze duuuzo wody w Wisle uplynie zanim lapa bedzie zagojona zupelnie. Za to buty musze wymienic na nowe, bo te sie juz mocno przetarly :roll:

Posted

Toller, a ilu wlascicieli goldenow zgloszonych na te wystawe jest z suchej beskidzkiej? ;) No i to urocze imie rodowodowe :roll:

Mamy 4 konkurentow (mlodziez), z czego jeden jest jakis cicho-ciemny, bo zgloszony do dwoch klas - licze na to, ze wybierze te mniej licznie obsadzona, czyli posrednia. Licze rowniez na to, ze jeden nie dojedzie, bo mam nadzieje, ze ukonczyl Ml.Ch. w Zakopanem, a blisko nie ma, co wiecej, ma duzo dalej niz ja ;)
Ogolnie to ja duzo ostatnio licze :lol:

Posted

?
Aaa, mam cię!!! :D
Faktycznie fajne imię, co ty od niego chcesz :o
Ale jaja, faktycznie jest ten sam golden w 2 klasach!!1 To szkoda, że wszyscy tak nie robią :evilbat: . Może by było łatwiej, nie? :evilbat:

Posted

Tak, tak, nastepnym razem zglosze do trzech klas, a jak ktos sie bedzie czepial, to powiem, ze ja blondyna jestem i troche to dla mnei za trudne ;)

Swoja droga ciekawe kto takie zgloszenie przyjal - mimo, ze data urodzenia jest inna (inny dzien), to jednak jest to ten sam pies i to nie ulega watpliwosci. Uwazam, ze za kare powinien obowiazkowo isc w otwartej ;)

Posted

A ja zgłoszę Foxa we Wrocku do młodzieży, i pośredniej, szybciuko wystawię i tu i tu, wygram rzecz jasna, i w ten sposób skończę 2 Championaty naraz :evilbat:
No powiedzcie, czy nie genialny pomysł?
:evilbat:
Ale tego goldka to ja bym naprawdę potraktowała odpowiednio. Przy tej rasie, i tak dużej konkurencji, takie ułatwianie spray, jest naprawdę żałosne :2gunfire: takich hodowców

Posted

Atik, ja potwierdzen czesto gesto nie dostaje na czas przed wystawa, do mnie nawet polecone ida czasem tydzien.. Pozatym, ostatnio na wystawy jezdze z trzema dodatkowymi szczeniakami, ktorych nie zglaszam bo maja po 5 mies niecale, ale juz je ucze o co na wystawach chodzi chodzi. Czy oddzial rzeszow ma cos przeciwko ? Oczywiscie sa poszczepione i maja paszporty .. :)

Posted

Karenina tak by the way, świetna nazwa hodowli!!!
NAprawdę pasuje do tych psiaczków idealnie.
A gdzie chodzisz z pieskami? Też jesteśmy z Krakowa, jakbyś na Błoniach spotkała takie pędzące, rude, to nasze, chyba że ma plamkę białą na czole i troszkę chrapie jak biegnie, to nie nasze, tylko drugi krakowski Tollerek :D

Posted

Toller Fox , dzieki .. :oops: chcialam zeby pasowalo :)
My spacery uskuteczniamy na razie na malych terenach parkowych na pradniku czerwonym. Poki rude pieski nie zrobia jakies szkolenia to ja sie boje je puszczac tak luzem na duzych terenach.. One nie sa tak usluchane jak inne psy.. :-?

Posted

A my mieszkamy niedaleko Kleparza., ale najczęsciej jesteśmy na Błoniach żeby sie psisko wygoniło no i tam się szkolimy :D
A nazwa hodowli super, nie mówiąc o tym, że jako pracownica Biblioteki Jagiellońskiej :D , liznęłam odrobinę łaciny, i dostaję szału od rozmaitych nazw, które nijak sie mają do rzeczywistego stanu rzeczy; ani śmieszne, ani jakie, tak więc widząc wreszcie nazwę odpowiednią, czuję ulgę.
Zobacz na mojego psa na stronkę niżej , to lepiej zrozumiesz.
A wracając do Reszowa, bo trochę zboczyłam z temetu :oops:, to też jeszcze nie masz zgłoszenia?

Posted

No to sie tym bardzej ciesze ze podoba ci sie nazwa, ja chyba zawsze widziałam ze tak sie bedzie nazywac hodowla :). I jeszcze poza tematem : szkolicie sie w ovari? Moge cie dopasc w niedziele to mi wszystko opowiesz, bo ja szukam wlasnie szkoly :).
Potwierdzenia nie dostałam, ale ja juz pisalam, ja dostaje czesto w sobote, albo i po wystawie...

A, no i juz byłam na Twojej stronie. Już łapię o czym mowisz z nazwami .. :lol:

Posted

Toller, wlasnie, co to za toller przechadza sie po Bloniach? Spotkalam kiedys takiego jednego jak spacerowalam z hodowczynia mojego psiuta i za nic nie chcial isc od nas za swoim panem (a jak, ladniejsze od niego bylysmy :P). Nie pamietam jego imienia, ale to raczej nie byl Fox, bo byl z jakims panem, ktory nie przypominal Twojego meza :roll:
I jeszcze jakis toller szkolil sie w HittDogu, ale szkolil sie w taki sposob, ze szkolila go pani trenerka, a wlascicielka siedziala na trybunach :roll:

Ja dzis dostalam potwierdzenie :D

Haah, pracujesz w przybytku, ktorego przez cale 5 lat studiow nie odwiedzilam ani raz ;) Wszystko przede mna, bo nadal nie napisalam pracy ;)