tamb Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Osoba, która uratowała Łapka, poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu stałego. Piesek ma dobrą opiekę ale nie może zostać na stałe, pies-rezydent go nie akceptuje. Dostałam takiego maila od Państwa, którzy otoczyli Łapka opieką ale nie mają doświadczenia w szukaniu domów: MOJE CV IMIĘ : Łapek (tymczasowo od pana który mnie przygarnąl) POCHODZENIE: zostalem zgubiony, wyrzucony albo sam się zgubiłem, sam dokladnie nie wiem. Przygarnąl mnie pan, który zorientowal się że szukam biegając po ulicach Tenczynka k/Krakowa-schronienia. Do niego nabrałem od razu zaufania i kolo jego domu już zostalem. Położyłem się na skraju drogi i zostalem tak już do wieczora. W jego domy (garażu) zjadlem z wielkim apetytem pierwszą od wielu dni kolację. A potem przespałem w cieplym kącie noc. Tak się zacząl mój nowy etap psiego żywota. To było 14 września. WIEK: pani doktór w Lecznicy na ul. Rusznikarskiej w Krakowie ocenila, że mam nie więcej niż 2 lata. WYGLĄD : jestem mieszańcem czyli jak mówią niektórzy ludzie kundelkiem. Jestem średniej wielkości : mam ok. 40 cm wzrostu i ważę ok. 10 kg. Moje futerko jest czarnego koloru, ostrowłose, lekko nastroszone i błyszczące. Dla ozdoby natura dala mi bialą krawatkę i biale skarpetki na przednich lapkach (stąd moje imię). Ogonek mi obcięli. CHARAKTER : mam usposobienie bardzo łagodne i towarzyskie. Już pierwszego dnia zawarłem przyjazne znajomości z sąsiadami i sąsiadkami mojego opiekuna. I również z jego suczką sznaucerką Zuzią. Tylko nie zaprzyjaźniłem się z kundelkiem Bartkiem drugim pieskiem mojego opiekuna. Dla niego byłem i jestem do tej pory intruzem, który powinien się gdzieś wynieść a nie oglądać się za Zuzią i skakać po pieszczoty do jej pani. Po tych dwóch tygodniach - już ostrzegam szczekaniem ludzi przechodzących wzdłuż mojego i naszego (jak już teraz myślę) plotu. Jestem naprawdę bardzo łagodny, cichy i nie szalejący (jednak miałem ciężkie przejścia). Tylko z tym Bartkiem mam na pieńku. STAN ZDROWIA: zostalem oglądnięty fachowym okiem pani doktór. Nie miala żadnych zastrzeżeń do mojego zdrowia. Odrobaczyla mnie, zaszczepila p/wściekliźnie i dala mi Książeczkę Zdrowia. Jestem więc wyposażony w podstawowe zabiegi i dokumenty dla następnego mojego pana/pani. CO LUBIĘ : lubię dobrze zjeść bo apetyt mi dopisuje, jak nie gotowane to może być sucha karma, lubię być przy ludziach, patrzyć co robią i wtedy kladę się zawsze w ich pobliżu. Oczywiście uwielbiam pieszczoty: glaskanie, skrobanie za uchem, czesanie futra itp. sprawy. CZEGO NIE LUBIĘ : nie lubię zostawać sam, wtedy zbiera mi się na placz (a właściwie żałosne wycie). Nie lubię Bartka, bo jakoś - jak na razie nie potrafimy się ze sobą dogadać. MOJE MARZENIA: wlasny suchy i cieply kąt już na stale, miska dobrej strawy i miseczka z wodą, możliwość wychodzenia na pole (na dwór), spotkania z suniami (brunetki, blondynki. ja wszystkie ) i żebym już nie musial przeżywać takiego stresu jaki miałem gdy byłem bezdomny. W ZAŁĄCZENIU; moje zdjęcia. Mój obecny pan jak będzie potrzeba dowiezie mnie na spotkanie z nowymi opiekunami. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu. Quote
bahlsa Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Ja! ale bez allegro...inne mogą być ;)? Czarna szczotka śliczna.... Pokazuję go na górze, ściągam zdjęcia i zaczynam ogłaszać. Quote
tamb Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Dziękuję.:loveu:Z moimi namiarami bo dobrzy ludzie otoczyli go opieką ale nie mają doświadczenia w szukaniu domów. Quote
bahlsa Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 szukam - najnowsze zdjęcia - Garnek.pl no to start ;) : 1. Łapek śliczny psiak szuka domu / Kraków /małopolskie 2. Łapek śliczny psiak szuka domu - adpost.pl 3. Serwis Ogłoszeniowy - ogłoszenia drobne w - - My Ads - 4. aleogłoszenia.pl czeka na akceptację administratora 5. Cała Polska, Ogłoszenia Polska: Łapek śliczny psiak szuka domu - Bardzi.pl | Ogłoszenia Polska - świat, Anglia, Wielka Brytania, Niemcy, USA 6. Darmowe ogłoszenia drobne 7. Łapek śliczny psiak szuka domu | i-Bazar.pl 8. krakow.cwirek.pl - Łapek śliczny psiak szuka domu - bezpłatne ogłoszenia 9. Dom i Ogród Zwierzęta » Żywe zwierzęta | Łapek śliczny psiak szuka domu | Ogłoszenia Praca Nieruchomości Motoryzacja - Oglosze.pl 10. Ogłoszenia Nowy Sacz - Serwis ogłoszeniowy - nieruchomości, motoryzacja, praca, ogłoszenia drobne, usługi, sprzedam, kupie, zamienie, inne Łapek śliczny psiak szuka domu - Serwis ogłoszeniowy 11. Łapek śliczny psiak szuka domu | Darmowe ogłoszenia drobne - Topogloszenia.pl 12. Łapek śliczny psiak szuka domu. Rubryk. Ogłoszenia. Serwis darmowych ogłoszeń. Kupię, sprzedam, oddam, zamienię. Praca, zwierzęta, nieruchomości, książki, usługi. 13. wybierzmiska czeka na akceptację administratora itd...aż do końca stron ogłoszeniowych :) Quote
bahlsa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 pokaż się przystojny bruneciku :) a ja dalej idę Ci robić ogłoszenia. Quote
terra Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Łapek w wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f97/poszukuje-pieska-sredniej-wielkosci-malopolska-148330/#post13112233 Quote
bahlsa Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 i Pan Łapek ..... :modla: prośba o domek.... moj faworyt :loveu: Quote
terra Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że już taką psinę widziałam. Popatrzcie cioteczki, siostrzyczka? http://www.dogomania.pl/forum/f28/lesna-sunia-radosna-mala-dziewczynka-szuka-domku-135193/ Łapeczek szuka kochającego domu. Quote
malawaszka Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 [quote name='terra']Nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że już taką psinę widziałam. Popatrzcie cioteczki, siostrzyczka? http://www.dogomania.pl/forum/f28/lesna-sunia-radosna-mala-dziewczynka-szuka-domku-135193/ Łapeczek szuka kochającego domu. no to witaj w klubie bo ja miałam to samo wrażenie tylko, ze jeszcze jeden taki był: http://www.dogomania.pl/forum/f85/malutka-mini-wiekszy-szorstki-hektor-oboje-maja-juz-domy-142508/ Quote
terra Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Za dużo tych psiaczków:shake:, stanowczo za dużo:-( Łapek czeka... Quote
tamb Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Taki piękny psiak a nikt nie zagląda. Quote
tamb Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 Domek potrzebny, Łapek się przywiązuje a nie może zostać.:shake: Quote
tamb Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 Bahlsa, kolejny kandydat do usuwania ogłoszeń.:loveu::multi: Quote
malawaszka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 wow jak cudownie!!!!!!! dajcie nam trochę takich fajnych domków:lol: Quote
tamb Posted October 16, 2009 Author Posted October 16, 2009 To chyba zależy od szczęścia. Jedne psy szybko znajdują a inne czekają latami.:shake: Quote
bahlsa Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 [quote name='tamb']Bahlsa, kolejny kandydat do usuwania ogłoszeń.:loveu::multi: jak ja to lubię :bigcool: Łapek znalazł dom! - Garnek.pl tamb, domek z ogłoszeń czy to ktoś ze znajomych przygarnął Łapka? Quote
tamb Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 Domek z ogłoszenia a potem zobaczyli w programie.:lol: Quote
Recommended Posts