Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Osoba, która uratowała Łapka, poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu stałego. Piesek ma dobrą opiekę ale nie może zostać na stałe, pies-rezydent go nie akceptuje. Dostałam takiego maila od Państwa, którzy otoczyli Łapka opieką ale nie mają doświadczenia w szukaniu domów:

MOJE CV

IMIĘ : Łapek (tymczasowo od pana który mnie przygarnąl)

POCHODZENIE: zostalem zgubiony, wyrzucony albo sam się zgubiłem, sam dokladnie nie wiem.
Przygarnąl mnie pan, który zorientowal się że szukam biegając po ulicach Tenczynka k/Krakowa-schronienia.
Do niego nabrałem od razu zaufania i kolo jego domu już zostalem. Położyłem się na skraju drogi i zostalem tak już do wieczora. W jego domy (garażu) zjadlem z wielkim apetytem pierwszą od wielu dni kolację. A potem przespałem w cieplym kącie noc. Tak się zacząl mój nowy etap psiego żywota. To było 14 września.

WIEK: pani doktór w Lecznicy na ul. Rusznikarskiej w Krakowie ocenila, że mam nie więcej niż 2 lata.

WYGLĄD : jestem mieszańcem czyli jak mówią niektórzy ludzie kundelkiem. Jestem średniej wielkości : mam ok. 40 cm wzrostu i ważę ok. 10 kg. Moje futerko jest czarnego koloru, ostrowłose, lekko nastroszone
i błyszczące. Dla ozdoby natura dala mi bialą krawatkę i biale skarpetki na przednich lapkach (stąd moje imię).
Ogonek mi obcięli.

CHARAKTER : mam usposobienie bardzo łagodne i towarzyskie. Już pierwszego dnia zawarłem przyjazne
znajomości z sąsiadami i sąsiadkami mojego opiekuna. I również z jego suczką sznaucerką Zuzią. Tylko nie zaprzyjaźniłem się z kundelkiem Bartkiem drugim pieskiem mojego opiekuna. Dla niego byłem i jestem do tej pory intruzem, który powinien się gdzieś wynieść a nie oglądać się za Zuzią i skakać po pieszczoty do jej pani.
Po tych dwóch tygodniach - już ostrzegam szczekaniem ludzi przechodzących wzdłuż mojego i naszego (jak już teraz myślę) plotu. Jestem naprawdę bardzo łagodny, cichy i nie szalejący (jednak miałem ciężkie przejścia).
Tylko z tym Bartkiem mam na pieńku.

STAN ZDROWIA: zostalem oglądnięty fachowym okiem pani doktór. Nie miala żadnych zastrzeżeń do mojego zdrowia. Odrobaczyla mnie, zaszczepila p/wściekliźnie i dala mi Książeczkę Zdrowia. Jestem więc wyposażony w podstawowe zabiegi i dokumenty dla następnego mojego pana/pani.

CO LUBIĘ : lubię dobrze zjeść bo apetyt mi dopisuje, jak nie gotowane to może być sucha karma, lubię być przy ludziach, patrzyć co robią i wtedy kladę się zawsze w ich pobliżu. Oczywiście uwielbiam pieszczoty: glaskanie, skrobanie za uchem, czesanie futra itp. sprawy.

CZEGO NIE LUBIĘ : nie lubię zostawać sam, wtedy zbiera mi się na placz (a właściwie żałosne wycie). Nie lubię Bartka, bo jakoś - jak na razie nie potrafimy się ze sobą dogadać.

MOJE MARZENIA: wlasny suchy i cieply kąt już na stale, miska dobrej strawy i miseczka z wodą, możliwość wychodzenia na pole (na dwór), spotkania z suniami (brunetki, blondynki. ja wszystkie ) i żebym już nie musial przeżywać takiego stresu jaki miałem gdy byłem bezdomny.

W ZAŁĄCZENIU; moje zdjęcia.

Mój obecny pan jak będzie potrzeba dowiezie mnie na spotkanie z nowymi opiekunami.

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu.

Posted

[quote name='terra']Nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że już taką psinę widziałam.
Popatrzcie cioteczki, siostrzyczka?
http://www.dogomania.pl/forum/f28/lesna-sunia-radosna-mala-dziewczynka-szuka-domku-135193/

Łapeczek szuka kochającego domu.

no to witaj w klubie bo ja miałam to samo wrażenie tylko, ze jeszcze jeden taki był:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/malutka-mini-wiekszy-szorstki-hektor-oboje-maja-juz-domy-142508/