Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

miesiąc temu byl pierwszy sygnał o suczce,alarmowali ludzie,ktorzy byli świadkami,jak małego rudego pieska potrącił samochód.Nie udało sie go odnaleźć,zszokowane zwierzatko pobiegło w las,ciagnąc za soba bezwładna noge.Po takim uderzeniu-nie bylo szans,aby przezyła...

A jednak.Wczoraj drugi sygnał,ze koło domu plącze sie wychudzony ,rudy piesek z ranna łapką.

I w ten sposób ruda sunia znalazła sie w Przytulisku w Dąbrówce.Nieduża,taki jamniczek na dłuższych łapkach.Tylnia kończyna w fatalnym stanie,ale wstępne ogledziny u weterynarza napawają optymizmem,łapka ma czucie,przed nią oględziny u chirurga,pewnie zabieg.Po tym,co przeszła,nalezy jej się najlepsza pomoc.

Ta suczka musiała u kogos być,może ktoś jej szukał?Popatrzcie na fotki,może Wy rozpoznajecie tego pieska? nie musi pochodzić z okolic Dąbrówki,zabłąkany pies może przebyć duża odległość.

Suczka jest bardzo wystraszona,wychudzona,sam szkielecik...

Suczka cała soba okazuje wdzieczność za okazana pomoc-jest delikatna,porusza sie przepraszająco,a mimo tego wszystkiego,gdy widzi opiekunów,macha niesmiało ogonkiem.Jest dobra i miła.

Posted

Ależ bida :placz::placz::placz: Płakać mi się chce jak na nią patrzę :placz::placz::placz: A co jej się w szyję stało? Czy tylko na zdjęciu wygląda, jakby miała poderżnięte gardło? :placz::placz::placz:

Posted

O fajnie Akuszko, ze zrobilas jej allegro. Tez juz myslalam o tym.
Jak bralam ja wczoraj na spacer to byla przerazona, trzesla sie. A dzis to poszczekiwala na mnie z radosci. Zmienia sie z dnia na dzien :loveu:

Posted

nie,łapka jest zywa,wiec tak jakby nie ma sensu ciąć.To bylaby bardzo skomplikowana operacja-wyprostowywanie lapki,łamanie i...eeee,już mi słabo,Fiks dopytasz Pani kierowniczki sama ,dobrze?

Posted

Ludziska odpowiedzieli na ogłoszenie Agatki,zadzwonili,przybyli,poszli na spacer z suczką,potem jeszcze poomawiali sprawe,a potem przyszli do biura i adoptowali sunie,Aaa i jeszcze rozmawiali z pania kierownik.
To tak w skrócie i pewnie ich opis bylby zupełnie inny :) bo własnie zmieniali swoje zycie przecież:)
Ostatnio duzo "łapkowych "psów,prawda?
teraz bokserowaty Ares-Barry....widziałas go Fiks?