Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś trochę więcej wiemy o Pręgusi...
Ma łatkę psa agresywnego - w karcie przyjęcia.... Odbyła 2tyg kwarantannę obserwacyjną.....
Ja, która do ttb podchodzę z rezerwą, nie czuję wobec tej suni ani krzty strachu! Dziś wyprowadziłyśmy sunię z boksu... To niewyżyta psina, która jest nienauczona NICZEGO! Młodziutka, pełna energii i swoich pomysłów na zabawę... W zabawie skacze i chwyta zębami za ... cokolwiek: nogawkę, rękę, ramię. Chwyta, to prawda, ale ten chwyt, choć odczuwalny, nie boli. Myślę, że to był powód jej oddania....
Sunia jest ciekawa świata i ludzi. Na trawniku znalazła kamień, którym z pasją zaczęła się bawić (wkrótce dostanie do boksu piłeczkę), wyrywała z trawnika trawę, zaczęła w nim kopać, rwała zębami darń.
Sami zobaczcie:
http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/Pregusia91009#

Posted

[quote name='GoniaP']Dziś trochę więcej wiemy o Pręgusi...
Ma łatkę psa agresywnego - w karcie przyjęcia.... Odbyła 2tyg kwarantannę obserwacyjną.....
Ja, która do ttb podchodzę z rezerwą, nie czuję wobec tej suni ani krzty strachu! Dziś wyprowadziłyśmy sunię z boksu... To niewyżyta psina, która jest nienauczona NICZEGO! Młodziutka, pełna energii i swoich pomysłów na zabawę... W zabawie skacze i chwyta zębami za ... cokolwiek: nogawkę, rękę, ramię. Chwyta, to prawda, ale ten chwyt, choć odczuwalny, nie boli. Myślę, że to był powód jej oddania....
Sunia jest ciekawa świata i ludzi. Na trawniku znalazła kamień, którym z pasją zaczęła się bawić (wkrótce dostanie do boksu piłeczkę), wyrywała z trawnika trawę, zaczęła w nim kopać, rwała zębami darń.
Sami zobaczcie:
http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/Pregusia91009#

[FONT=Impact]Gonia chyba nie ten link dałaś :):):)[/FONT]

Posted

furciaczek napisał(a):
Goniu sklec jakis tekst do ogloszen to mala pooglaszam jutro :)
Furciaczku, ledwie patrzę na oczy, miałam właśnie powiedzieć dobranoc. Jutro postaram się sklecić tekst i Ci wyślę.
Ale ze mnie żaden znawca ttb... Ja na nią patrzę jak na każdego psa. I ta obserwacja wskazuje na jedno:
Pręgusia potrzebuje:
- ODPOWIEDZIALNEGO domu - najlepiej obytego z astami
- szkolenia
- "twardej ręki" i RUTYNY
- piłeczek
- miziania i ogólnej atencji
- wybiegania do momentu zmęczenia

Posted

agaga21 napisał(a):
na naszej klasie ktoś się zapytał o sunię, czy dogadała by się z inną suczką. dało by się to sprawdzić?
W drodze na spacer spotkała sunię rezydentkę. Powąchały się, ale wg mnie, gdyby nie stres, doszłoby do "zwarcia".

Posted

napisałam na szybko tekst do ogłoszeń z posklejanych postów goni, nie wiem czy taki może być? coś zmienić?dodać?skasować?

Pręgusia to śliczna, młodziutka amstaffka, może mieć ok. roku, może półtora. To "słodycz" na czterech łapach. Niesamowicie towarzyska, spragniona bliskości człowieka, najchętniej weszłaby na kolana, żeby tylko ktoś ją dostrzegł, a jak dostrzeże - pokocha - to pewne!
Zdjęcia nie oddają jej uroku i gamy min, słodkich, którymi dysponuje...
Serce kroi się na jej widok za kratami w schroniskowej, zimnej klatce...
Dlaczego tam się znalazła? Bóg jeden raczy wiedzieć.
Widać, że cierpi, widać, że za wszelką cenę chce zwrócić na siebie uwagę... Chce do domu....
Pręgusia to niesamowicie energetyczna psina. Chce biegać, skakać, bawić się, gryźć kije, kopać doły....
Widać, że nikt nigdy nie poświęcił czasu, by nauczyć ją podstaw posłuszeństwa, jednak sunia jest w takim wieku, że wszystkiego można ją jeszcze nauczyć.
Pręgusia potrzebuje aktywnego właściciela, który poświęci jej czas na naukę, który będzie miał czas, by sunię "wybiegać" a także nie pozwoli sobie "wejść na głowę".

Sunia nie za bardzo lubi towarzystwo innych zwierząt, powinna być raczej jedynym psem w domu.
Jest wysterylizowana.

kontakt:.......

Posted

Byłam dzisiaj w schronie, ale nie było jej w jej boksie. Zamiast niej są 3 małe psy. W innych boksach też jej raczej nie było bo przeszłam wszystkie z wyjątkiem tych bocznych dla małych psów.

Posted

a patrzyłaś w tych nowych zielonych boksach tak? może wzięli ją na spacer albo na kontrole do weterynarza ... no chyba, że ją adoptowali!

Posted

W jej boksie (tym nowym zielonym) były o ile dobrze pamiętam 3 małe psy. Nie było tam wolnego boksu, wszystkie były zajęte.

Może została gdzieś przeniesiona i umknęło to mojej uwadze :roll:.