staff-ka Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Witajcie :D Jesteśmy jeszcze zmęczeni ,ale niesamowicie szczęśliwi - mianowicie Młody STAFFKAR - zadebiutował w klasie pośredniej na europejskiej wystawie i mając 5 konkurentów pokonał ich ,uzyskując tym camym CACA i zaczynając championat Austrii :D - tym bardziej mnie to cieszy i jest to jakby ukonorowaniem mego wyboru (za krycie- gdyz wybierałam sobie z 7 szczeniat),ze sędziował nas wybitny znawca rasy i hodowca: Jim F.Beaufoy - h: WYREFARE :wink: Wybaczcie,ze nie bedzie w tej chwili pełnych wyników,ale "musze sobie uporzadkowac wszystko" - przedstawicieli z Polski było trzech : STAFFKAR,TORPEDUS SANDARRI Staff-Ka i LAOLA Daffodill Yellow - nie dojechała suczka z Port Erinu. Nie wiem jaka ocenę otrzymala LaOLka , TORPEDUS ma świetny opis :D ,ale jednak był troszke "mocniejszy" od psiaków na lokacie w Championach - praca sędziego podobała mi sie niezmiernie (pełny profesjonalizm i wprawne oko - wypatrzył wszystko :wink: ) - na loklatach stały psy jakby od linijki (no chyba,ze nie mial takiej stawki )- suczki podobały mu sie naprawde takie sucze ,duze samcze suczki schodziły od razu ,a i "mocne" samce tez nie brały go całkiem za serce :wink: Jednym słowem jestem szczęśliwa ,a okrzyk mej radości było słychać na końcu hali - łzy same cisneły sie do oczu i MOC OKLASKÓW - cos wspaniałego - włosi,austryjacy,rosjanie,czesi wszyscy zgodnie - wzruszenie niesamowite ,nie do opisania - az z tych moich emocji Mlody osiadł na laurach i w ogóle przestał pracowac podczas porównania :wink: ,albo stwierdził ,no dobra głupia babo ciesz sie ,ale ja i tak robie sobie swoje - mnie to na nic :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam i c.d.n Quote
porterin Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Gratulacje Staff-Ka. Twój mlody od razu wpadl mi w oko. Moja suka nie dojechala z wielu przyczyn. Dopiero od miesiąca jest w nowym domu i nie jest jeszcze w najlepszej kondycji. Nie bylo sensu jechać z takim psem. To co piszesz, potwierdza moje obserwacje z ostatnich miesięcy. My lubimy trochę za duże i za mocne staffiki. Żaluję, że nie widzialam tego sędziowania. Quote
blaira Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 gratulujemy i czekamy na jakies konkretne wyniki a i moze jakies fotki :wink: Quote
MSMIMI Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 staff- ka jak zawsze godnie reprezentujesz polske. obserwuje ze na twoim koncie coraz wiecej zagranicznych sukcesow. to nie slodzenie, to stwierdzenie faktu. ciesze sie ze twoja praca hodowlana przynosi tak świetne efekty :angel: oczywiscie to sie zemsci bo wczesniej czy pozniej ktos znowu zaatakuje ale olej zazdrosnikow :lol: :flaming: wiem ze z polskich bulków ExSenatus soprano JEDI miał II miejsce w kl. otwartej a Magna Morgana Tridacna miała II miejsce w sukach championkach. Gratulacje!!!! :laola: Quote
Alicja Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Staff-ka , przyjmij i od Nas serdeczne G R A T U L A C J E i życzenia kolejnych , tak wspaniałych wyników :terazpol: :laola: :calus: Quote
Alojzyna Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 GRATULACJE :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Mam nadzieję, że zobaczymy wkrótce jakieś zdjęcia. :lol: Quote
kia Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Witajcie! Nasza Ala Bullka Miniaturowa - Mooncraft's IN YOUR EYES zajela 1 kolatę z ocena doskonala i CACA w klasie posredniej na 4 zgloszone suczki. Z innych mini z Polski Ania z Dragulcem doskonala bez lokaty, a Cassie od Pana Borzymowskiego w championach 2 lokata z doskonala. pozdrawiam i cieszymy sie straszliwie. p.s. ledwo wrocilismy bo wracajac nasz kierwca przysnal i wyladowalismy w polu .... ;-) ale wszystko skonczylo sie dobrze tyle szczescia w nieszczesciu. Krzysiek Quote
Justuss Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Wystawę europejską mamy juz za sobą :ylsuper: :thumbs: :thumbs: Było wspaniale, mnóstwo emocji i łez oraz ogromne wrażenia :thumbs: :thumbs: Wystawa, organizacja oraz atmosfera podobały mi się szalenie, a przede wszystkim dużo ale to dużo pięknych psów :smilecol: Sędzia J.F. Beaufoy przemiły i przesympatyczny pan, znający się na rasie :thumbs: Podobało mi się jego dokładne, pełne zaangażowania sędziowanie :klacz: :klacz: :klacz: Preferował "lekkie" i pełne elegancji psiaki z bardzo wydajnym ruchem :D Nie widziałam jak prezentował się Szadar-Młody, ponieważ w tym samym czasie byłam na ringu z amstaffką, ale za to słyszałam szcześliwe okrzyki Kasi i ogromne brawa oglądających :laola: łzy od razu pocisneły sie do oczu :thumbs: :thumbs: Szadar po raz kolejny pokazał swoją klasę :thumbs: :thumbs: (wierzyłam w niego cały czas)-Ogromne gratulacje dla mojego ulubieńca :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :laola: Jestem niezmiernie z niego zadowolona :D :D :D Brawo, brawo Szadarowski :D :D :D W klasie championów było 10 psów!!! Fafik nie stanął na lokacie ale i tak jestem bardzo szczęśliwa :D :D Dostał piękny opis, a najważniejsze było to, że mogłam go pokazać na tak prestiżowej wystawie :D :D Przyjechały naprawdę piękne psy i to nie żaden wstyd było z nimi przegrać :thumbs: :thumbs: A jak już wspomniałam wyżej sedzia preferował "lżejsze psiaki" (bo takie są w Anglii) :D :D Wystawe zaliczam do jak najbardziej udanych :multi: A oto wyniki: PSY kl.sczeniat 1.NOBLE ROI DAFFODIL YELLOW (CS) kl.młodzieży 1.Zw.Mł. HOLSTAFF'S GAMLAKORSADEBOSSOR (NL) 2.BLACK SABBAT OF UPLANDER (H) 3.HEITER KRIEGIER BOY SCOUT (R) 4.BRANSTOC BLADE RUNNER (S) EL CAMINO MAT-STAFF KOMISARZ (CS) IDEAL STAFF FRANSIMO BOHEMIA (R) MISTER MALASER MARIATOS (CS) bdb COURTSEYNTITLE DZSELAL ED DIN MOHAMED AKBAR (H) bdb DARKESTOCK FRANSIMO LAD (CS) bdb MISTER MARKSMAN MARIATOS (CS) bdb PEARLSTAFF A WHITE APPERANCE (A) bdb STEEL (I) db CONNOR MC LEOD OF UPLANDER (H) kl.posrednia 1.CACA STAFFKAR (PL) :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :laola: :thumbs: 2. Res.CACA SKAYBOLT DARK DESTINY (FIN) 3.THE VICTORY VINCENT (I) 4.???? nie wiem który z nich był na czwartej lokacie- DRAGON HEART OF CANTERBURY (A) RINGERIKE MACHO MAN kl.otwarta 1.CACA JETHRO TULL DAFFODIL YELLOW (CS) 2. Res.CACA LACKYLE CEANN MIOTAL (FIN) 3.VALGLO CHIEFTIAN AT DUMBRITON (I) 4.CHEERSTAFF NIPPY NIP (A) DESERTMIRAGE (L) GENTLE NATURE ADONIS (A) KUNTERSTAFF CRASH (A) bdb BULL STRONG ASTERIX (EST) bdb YATU OF CANTERBURY (A) kl.championow 1.CACA, CACIB,BOB TIMGOLD GOLD PRINCE OF SPAIN (E) 2.Res.CACA,Res.CACIB INDIANSTAFF BACARDI BOY (FIN) 3.RINGMASTER QUEST FOR FAME (I) 4.PORRMANS IMPERSSIVE (S) JARAMILLOOS YOU ARE MY MAN (FIN) KUNTERSTAFF CHRIS (A) STRONG-STEAL BILLY BANTER (RUS) TANGO (RUS) TORPEDUS SANDARII STAFF-KA FCI (PL) WINCROFT BOLD BUTTON (A) kl.weteranow 1.CHEERSTAFF BLACK GAMBLER (A) SUKI kl.szczeniat 1.LADY HERMIONE (I) kl.mlodziezy 1.ZW.ML.BUT'S CHARMING KUTTIANO ROXANNE (D) 2.MAGICPOWER'S COOL PRINCESS (FIN) 3.MISS MOONBEAM MARIATOS (CS) 4.JEFFY MISS FRANSIMO BOHEMIA (CS) CHEERSTAFF VANILIA ICE (A) DUGAR DE BALADRAR LADY RANDY EMOTIONRED TOSCA (I) EXTRAVAGANZA MAT-STAFF KOMISARZ (CS) ILLIS FRANCIMO BOHEMIA (CS) bdb CARLA TAK WIELE MIŁOŚCI kl.posrednia 1.CACA,Res.CACIB LEIA PRINCESS DAFFODIL YELLOW (CS) 2. Res.CACA OLLY CLAN ALEXANDRA (CS) 3.SPEED HUNTER HEPY (H) 4.KUNTERSTAFF DOMINO (A) LAOLA DAFFODIL YELLOW (PL) JARAMILLOS I'M IN HEAVEN (FIN) bdb DOLLY BUSTER OF CANTERBURY (A) kl.otwarta 1.CACA, CACIB KING OF THE RINGS QUEEN AT POORMAN (S) 2.Res.CACA MAGICPOWER'S BETTER BEST (FIN) 3.THEMAIOSBURMILLA (I) 4.JEANNE D'ARCK DAFFODIL YELLOW (CS) CHEERSTAFF TWEDLE-DEE (A) D'SPAIN FUEGO NEGRO TANA MOON (E) WIDESTAFF ARMING LADY (E) kl.championow 1.CACA INDIANSTAFF BRAVE ANGEL (B) 2.Res.CACA HIGH EMOTION DAFFODIL YELLOW (CS) 3.RAPUNZEL OF CENTEBURY (A) 4.WINCROFT BROCKLASS (A) I jeszcze ogromne gratulacje dla polskich amstaffów, które staneły na lokacie :klacz: :klacz: :klacz: :thumbs: POZDRAWIAM :D :D :D Quote
MSMIMI Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 wow!! gratulacje dla alicji!!!!! jak dobrze ze nic wam sie nie stało w drodze powrotnej :o teraz tylko czekac na listopad 2006 jestem pewna ze i wtedy polskie pieski poszaleją :) Quote
coco Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Gratulacje !!! :terazpol: :thumbs: :klacz: :BIG: :smilecol: :laola: :smilecol: :BIG: :klacz: :thumbs: :terazpol: Gratulacje !!! Quote
coco Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Brawo Staff-ko !!! Brawo Kia !!! - uff, jak dobrze, że nic Wam się nie stało !!! Brawa dla wszystkich zwycięzców i wszystkich pokonanych !!! :D :P :D Quote
coco Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 No i jakby co, po Waszym zasłużonym odpoczynku, po wszystkich emocjach, oczekujemy na jeszcze gorące wystawowe fotki !!! Należy się Wam dużo :drinking: :drinking: :drinking: !!! Quote
PROZAK Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 To jeszcze polski akcent na ringu amstafow: Mississipi Red Kiki Dee- Zwyciestwo Europy, CACIB, suczka jest wlasnoscia hodowli Ordior!!! Gang-Staff Irgen Golden Boy - lokata IV w psach championach! Ordoir ANTARES ( moj PROZAK) - lokata II w posredniej i Res.CACA Pozdarwiam cala polską bullowatą ekipę :D Malgosia Quote
tufi Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Jakby ktos chcial bullki obejrzec: http://www.bullterrier.si/content/view/44/56/ Quote
coco Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 RANY BOSKIE !!! Nawet akcent kielecko - radomski jest !!! I to jaki !!! SZCZERE GRATULACJE !!! Fantastycznie !!! Wszystkim :drinking: :drinking: :drinking: !!! Quote
Sajko Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Gratulacje dla wszystkich :D Nie wiem, jaki staffik wygrał rasę, ale na ringu głównym świetnie sobie radził na grupie i wszedł do finału, nie wiem, jak mu dalej poszło... Ja jestem wściekła, bo trzeba było się trzymać pomysłu niejechania z Drago po zmianie sedziego. Jestem wściekła na siebie i więcej błędu nie zrobię. Dostaliśmy dosk i świetny opis, ale bez lokaty. Jedyną klasa dobrze posędziowaną była klasa Alicji, gdzie nie mogło być innego rozwiązania. Suka cudowna, idealna, była na 3 lokacie w otwartej (chyba, sprawdzę w domu w katalogu) za wątpliwej urody egzemplarzami. Wybór BOB też zostawia wiele do życzenia... Na ringu bulli standardów dzielnie walczył Ex Se Natus Soprano Jedi i wrócił z res.CACem w otwartej, która była najmocniej obsadzoną klasą. Magna Morgana mimo problemów z okiełznaniem temperamentu również resCAC w championach! Już gratulowałam osobiście :wink: Bezkonkurencyjny i zjawiskowy był Cardigan Prince, i niestety fotki z nim mi najbardziej niewyszły, a był cudny :cry: rasę przegrał z własną córką- też dla mnie cudnej urody bullinką :lol: generalnie było super, organizacja dla mnie zostawiała do życzenia jak na europejską (na molosach sędziowanie zaczęło się z 45min opóźnieniem, bo ludzie numerków nie mogli odebrać :-? ), brakowało miejsc do parkowania i miejsca wokół ringów i na ringach było zbyt mało. Plus nie było jakiś super fajnych stoisk, raczej taki standardzik... Plusem było to, że obsadę na światówkę w Poznaniu poznaliśmy z broszur! 8) Quote
kaczayiomka Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 coco napisał(a): Nawet akcent kielecko - radomski jest !!! I to jaki !!! Jak to kielecko - radomski????? Proszę o wyjaśnienie....Bo jestem z Kielc i mnie to interesuje... Dlaczego Hoża Hancia na dalekiej pozycji??? Czy może ktoś wyjaśnić?? Quote
kaczayiomka Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Czy Elenia Di Casa Sineri - ta suczka wygrała BOB-a?? Serdeczne gratulacje dla wszystkich zwycięzców...i dla miniaturki Alicji, która mnie powaliła na kolana kiedyś na wystawie kieleckiej...Byłam wtedy sekretarzem ringowym i o mało mi długopis z ręki nie wypadł... Quote
kaczayiomka Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Czy może Elfming Auriol??? bo przy niej jest jednak BOB.... Quote
coco Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Raczej Elfming Auriol. Bardzo ładna sunia, choć na tym zdjęciu bardzo słabo wyszła. A jeśli chodzi o akcent kielecko - radomski, to taki był w amstaffach. Rewelka ! Też mnie zaskoczyła pozycja Hożej Hani. To - bądź co bądź - piękna, wspaniała suka ! Quote
coco Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 No, ale jak to w życiu bywa, raz na wozie, raz pod wozem. Szkoda. Quote
staff-ka Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 Gratuluje POLSKIM BULLISKOM i bulliskom w polskich rękach :D - niestety nie było mi ich dane w ogóle zobaczyc - nawet nie wiem w jakiej hali były :( :-? - za mało czasu na to wszystko ,człowiek skakał od ringu do ringu i w sumie nic nie zobaczył tak dokładnie :-? A tak oto prezentował się STAFFKAR z sędzią Jimem :wink: - przepraszam za nieciekawa jakośc ,ale mąż mi oświadczył,że ze wzruszenia starsznie rece mu drżały :oops: :-? :wink: Aha i jeszcze taki dośc ciekawy i miły akcent :D :D - mianowicie , OKAZAŁO SIE,ŻE AKURAT POLSKA FLAGA WISIAŁA NAD RINGIEM STAFFIKÓW !!!!!!! :D :D C.d.n ,ale musze obrobić dalsza ture fotek i s-hostowac - a jest ich troszkę :-? Quote
PROZAK Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 Nawet akcent kielecko - radomski jest !!! Hodowla Ordior miesci sie w Kielcach, a my z PROZAKIEM mieszkamy w Radomiu :D Pozadrawiam serdecznie Quote
Recommended Posts