Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Nadi (5 miesięcy) znowu napytała sobie biedy... nie wiem jakim cudem ale złamała sobie kła (mlecznego), chodzi mi o kła dolnego.
Znalazłam zęba więc go dokładnie obejrzałam, ząb jest widocznie postrzępiony, nie ma korzenia, ale psu chyba nie sprawia to bólu bo je i pije normalnie, dosłownie jest normalna, ale nie wiem co teraz z tym zrobić, czy zostawić w spokoju czy udać się z tym do weta? Dodam tylko że w miejscu kła jest jedynie dziura jak po normalnym zębie...:-(

Posted

MissLena napisał(a):
Dzisiaj Nadi (5 miesięcy) znowu napytała sobie biedy... nie wiem jakim cudem ale złamała sobie kła (mlecznego),

Większosc ssaków wymienia zęby mleczne na stałe i nie jest to cud...

Posted

Proponuję przygotować dużo gryzaków :cool3:

A co do braku korzenia - mleczaki go zwyczajnie nie mają, trzymają się tylko skóry. Po prostu małej wypadł pierwszy ząbek ;)

Posted

puli napisał(a):
Większosc ssaków wymienia zęby mleczne na stałe i nie jest to cud...

Wiem to, Nadi ma już stałe 12 zębów (te pierwsze 6 na górze i na dole), chodziło mi o to czy przypadkiem to nie jest ułamanie zęba, bo przecież podobno pies gubi kły jako ostatnie...

Litterka napisał(a):
Proponuję przygotować dużo gryzaków :cool3:

A co do braku korzenia - mleczaki go zwyczajnie nie mają, trzymają się tylko skóry. Po prostu małej wypadł pierwszy ząbek ;)

Aaaa;] a Tego to nie wiedziałam, dlatego się nieco wystraszyłam;p Ale jeżeli to nic to dobrze;] i nie pierwszy ząbek;p tylko 13 już :crazyeye: