Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nieprawdopodobne, ja łamię głowę co zrobić dla naszego Łatusia, żeby chłopak do domu pojechał ... a tu takie wieści ...:loveu:
Sylwio, dziękujemy i będziemy zaciskać kciuki z całych sił ...:kciuki:
Łatusiu, odstresuj się ...:modla: będziesz miał fajny domek.
Jesteśmy z Tobą myślami :oops:

• Replies 878
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LIST]
[*]A to dopiero NIESPODZIANKA !! ! :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
[/LIST]Bardzo sie ciesze ze Latus ma swoj domek. Napewno poczatki beda trudne bo to przeciez duzy stres dla psiaka.
Tyle czasu w koncu byl u Donki i sie przyzwyczail a tu wszystko nowe .

Bedzie dobrze- to grzeczny piesek.

Dobry pomysl zeby przeznaczyc pieniazki na sterylke.Walczymy z bezdomnoscia psow wiec sterylka musi byc .

Posted

wieści z nowego domku.

Łats przespał noc spokojnie. Bardzo ładnie zachowuje się względem 4-letniego Adasia.
Na kota nie zwraca uwagi.
Schodzi po schodach, ale troszkę ma problem aby wejść na górę.
Boi się chodzić przy ulicy ale w parku już czuje się dobrze.
W domu zachowuje się spokojnie, merda już ogonem i spał z brzuchem do góry po spacerku.
Łatus w domu siusia -najprawdopodobniej oznacza teren -mam nadzieję, ze to przejściowe zachowanie.

Posted

z tego co widzę to Fizia i clo nie zwróciły Łatusiowi pieniążków.

Napisze do Maks w tej sprawie -Łatuś jak na razie więcej pieniążków nie potrzebuje, więc może już nie będą musiały ich zwracać..

Planuje tak wstępnie wykastrować Łatusia za 2-3 tygodnie, co wy na to?
Obraczuś, jeśli bym ja nie mogła to czy Ty ewentualnie wtedy pojechałabyś z Pania Ania na zabieg?

Posted

Sylwia K napisał(a):

Napisze do Maks w tej sprawie -Łatuś jak na razie więcej pieniążków nie potrzebuje, więc może już nie będą musiały ich zwracać..

Obraczuś, jeśli bym ja nie mogła to czy Ty ewentualnie wtedy pojechałabyś z Pania Ania na zabieg?

Od kilku dni nie mam auta ;/ ale tuż przed zabiegiem prosze o info, może auto będe juz miała. Jesli nikomu nie uda się logistycznie pomóc p.Ani, to opłacimy taksówkę.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Od kilku dni nie mam auta ;/ ale tuż przed zabiegiem prosze o info, może auto będe juz miała. Jesli nikomu nie uda się logistycznie pomóc p.Ani, to opłacimy taksówkę.

Mi nie chodziło konkretnie o auto, ale tak zwyczajnie aby któraś z nas jej wtedy towarzyszyła.:lol:

A co do pieniążków to Fizia razem z Clo mają kilka swych psów i pieniądze chyba poszły (albo pójdą) na ich psy (dogomaniackie psy).
Tak czy siak Maks musi podjąć decyzje, czy mogę one je sobie zostawić czy ewentualnie przelać na jakiegoś psiaka (wybranego przez Maks).
Jeśli Maks zadecyduje że pieniążki mogą u nich zostać, bo będę nalegać aby tutaj publicznie napisały na co konkretnie one poszły.

Posted

Łatusiowi tez nadwyżka pewnie zostanie -chciałabym aby wykastrowano go w ramach tej akcji za 120 zł.
Resztę pieniążków będzie można oddać innemu psiakowi w potrzebie.

Do kiedy ta akcja z tanimi kastracjami jest?

Posted

Sylwia, tak, jak już Ci pisałam kilka razy, ja nie mam jak oddać tych pieniędzy, bo poprostu Ich nie mam.
Zbierała je Clo, na swoje konto.
Ja szczerze mówiąc nie wiem nawet dokładnie na jakiego psiaka były to zbierane pieniądze.
Mogę się rozliczyć z pieniędzy na Gufiego i Molly - ze schroniska w Jamrozowiźnie - i z pieniędzy z bazarków obróżkowych, bo te pieniądze do mnie trafiają.
Ale niestety w tym przypadku, nie mam fizycznie tych pieniędzy na swoim koncie, więc nie mam jak je przelać.
Jestem przekonana, że te pieniądze nei zostały na nic wydane i że Clo je zwróci.
Ja rózniez Jej przypominam.
Przykro mi, że tak to wygląda, rozumiem Waszą irytację, mam nadzieję, że zaraz Clo to wszystko wyjaśni.
W każdym razie nie martwcie się, napewno nie poszyły te pieniądze na psiaki, które mamy pod wspólną opieką z Clo - czyli na Mollly, Gufiego, Łatka i Lilu
Clo poza współpracą ze mną, głównie w sprawie psiaków z Jamrozowizny, stara sie pomagać też w innych miejscach, schroniskach.
Część rzeczy robimy razem, ale nie wszystko.
Min. właśnie w tym przypadku tak jest - i chciałam to podkreślić, że nie mam z tymi konkretnymi pieniążkami nic wspólnego,
Jedyne co mogę pomóc, to rownież przypominać o nich Clo

Sylwia K napisał(a):

Posted

Sylwia K napisał(a):
Łatusiowi tez nadwyżka pewnie zostanie -chciałabym aby wykastrowano go w ramach tej akcji za 120 zł.
Resztę pieniążków będzie można oddać innemu psiakowi w potrzebie.

Do kiedy ta akcja z tanimi kastracjami jest?

Wiem wiem Sylwia, jak tylko mi się uda, to oczywiście pojade z Pania na kastrację Łatusia.

Tak ta akcja jest w marcu, ale trzeba juz teraz dzwonić i sie umawiać, aby po prostu móc zrobic kastrację w najbliższej lecznicy. :)

Posted

Fizia pieniążki Łatusiowi są już niepotrzebne i Maks wyraziła zgodę, abyście je zatrzymały (Wy razem albo Clo) tylko prosiłabym o napisanie konkretnie na jakiego psiaka konto poszły:lol:

Posted

Ja niestety nie mogę tego zrobić, ponieważ wzięłam właśnie sunieczkę prawdopodobnie w ciąży do hoteliku na swoje wyłącznie utrzymanie. Jeśli uda mi się ją szybko wysterylizować i wypuścić w świat ... ?

Posted

Witam.
Łatuś w domu jest super, jego właścicielki są zadowolone.
Jedyny problem to, że Łatuś sika na łóżka, poduszki i kołdry...
macie jakieś rady jak go oduczyć?

Czy znacie jakiegoś behawioryste z wawy dobrego?