:** Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Witam. Planuję zakup ausiego. Wybrałam paracortusa. Co powiecie o tej hodowli? Quote
Onaya Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Jako właścicielka owczarka australijskiego, trochę siedząca w ich świecie, stwierdzam, że jest chyba ze 3 hodowle w Polsce, z których osobiście nigdy nie kupiłabym aussika. W tym Paracortus. Nie będę opisywała dlaczego, bo na jej temat jest bardzo dużo dyskusji na forum aussikowym - zajrzyj, poczytaj. Na dzień dzisiejszy w Polsce jest już całkiem dużo porządnych hodowli tej rasy. W tym roku będzie kilka fajnych miotów... Rozejrzyj się, może akurat trafisz na super szczylka z wartego uwagi skojarzenia ;) Quote
przeszlus Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 W Czechach to można dostać prawie wszystko, ale ogólnie nie ma czegoś takiego że jest coś w Czechach czego by nie było (choćby kiedyś w Polsce), choć oczywiście w Czechach o wiele łatwiej o psiaka do sportu niż w Polsce. A poza tym nie sugeruj się tym że mieszkasz blisko granicy, bo szczeniaka możesz mieć z drugiego końca Czech i na jedno wychodzi ;) I tak jak Karolina pisała, wejdz na ozikowe forum, poczytaj, napisz PW do właścicieli itp. Sam planowałem w niedalekiej przyszłości importowanie psa z zagranicy(już miałem nawet upatrzone hodowle), jednak plany zostają zepchnięte na około 2014/15 rok, co jest bardzo odległym terminem, no i są bardzo fajne hodowle które rejestrują psiaki tylko w ASCA, i sam już nawet byłbym w stanie się na cos takiego zdecydować, jednak mam nadzieje że nie zostanę do tego zmuszony, bo wiadomo jak to w polsce jest... Quote
daisy92 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Witam, Na wstępie chciałabym napisać, że jestem tu nowa i jeśli taki temat już był, lub pisze w złym miejscu to przepraszam. Zależy mi, abyście podpowiedzieli mi z jakiej hodowli najlepiej wziąć pieska do dogoterapii. Planuje go wziąć dopiero za rok, na wakacje, ale już teraz chce dowiedzieć sie jak najwięcej o hodowlach i ogólnie o tej rasie. Za rok będę na III roku studiów i będę miała dużo wolnego na uczelni, więc myśle, że to będzię najlepszy czas. Mam jeszcze suczkę- 3 letnią spanielke i w domu rodzinnym sukę owczarka niemieckiego. Obie są przyjaźnie nastawione do psów, więc na pewno nie będzie problemu aby się zaprzyjaźniły :) Już od dawna marze o owczarku australijskim, dużo czytałam o tej rasie i przeglądałam już hodowle, ale chciałabym poznać też Wasze zdanie. Pozdrawiam:) Quote
Wercia40 Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Hej ! Ja mam owczarka australijskiego ;) Najlepiej jak się zarejestrujesz na forum miłośników aussie --> aussie.********** ; ) Quote
paulaa. Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 A może hodowla Baritius ? Wiem, że coś działają ze swoimi owczarkami w dogoterapii. ;) Quote
Psotkens Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 W Donariadzie Lilu również w dogoterapii działa :) Quote
Recommended Posts