Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=2]Z jakich hodowli braliście swoje pieski ?
Czy hodowla Paracortus to dobra hodowla ?

Cóż. Miałam mieć goldena, albo labradora, ale co zrobić. Zakochanie to zakochanie...

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Zuza, bardzo fajny wybór. :) Sama mam psa z GP i jestem z niego bardzo zadowolona. Poznałam też sporo psów z tej hodowli i uważam, że są naprawdę fajne pod względem charakteru (eksterieru nie oceniam, bo każdy ma swój gust ;-)). No i co ważne - i dorosłe psy, i szczeniaki, są badane.

Posted

Tośka_m napisał(a):
Dlaczego zdecydowałaś się na GP?

Dlaczego? Mniej więcej z tych powodów o których wcześniej wspomniała Ania&Psy. Same pozytywne opinie na temat hodowli, wszystkie badania wykonane, bardzo fajna hodowczyni z którą już się kontaktowaliśmy..

Jeśli coś z nią jest nie tak (twoim zdaniem) to pisz. Jeśli nie ogólnie na forum, to na PW.

Ale moim zdaniem. Po tym czego się dowiedziałam i ustaliłam z własnych obserwacji GP jest bardzo w porządku.;)

Posted

Absolutnie nie mam negatywnego zdania odnośnie hodowli!
Chciałam tylko zapytać o kryteria jakie wzięłaś pod uwagę wybierając hodowlę. Jeśli zdrowie i charakter były tym, na co zwracasz uwagę - plus dla Ciebie.

Posted

Tośka_m napisał(a):
Absolutnie nie mam negatywnego zdania odnośnie hodowli!
Chciałam tylko zapytać o kryteria jakie wzięłaś pod uwagę wybierając hodowlę. Jeśli zdrowie i charakter były tym, na co zwracasz uwagę - plus dla Ciebie.

Dziękuje. To co napisałaś to uświadamia, że na dogomaniaków zawsze można liczyć.
Bo pewnie, gdybym brała złe rzeczy pod uwagę (pewnie rok temu tak by jeszcze było) to byś mi to wytłumaczyła.;)

• 2 weeks later...
Posted

A znacie jakąś hodowlę blisko pomorza? Chcę blisko pomorza, bo jak by to był Kraków czy te klimaty to by nie było dobrze. Widziałabym szczeniory tylko raz przy odbiorze :( Tak to bym jeździła jak szalona, aż hodowca miałby mnie zupełnie dość :)

Posted

Odległość od hodowli nie powinna być priorytetem. Nie zawsze ta, która jest "za płotem", jest dobra i odpowiadająca Twoim potrzebom.
Mnie hodowczyni znosiła przez w sumie ponad dwa tygodnie zanim wzięłam szczeniora ]:->

Posted

Na szczęście w tej rasie nie było do tej pory ( odpukać) nie wiadomo jakich skandali odnośnie hodowli ( no może są dwie takie z których ja też bym psa nie wzięła). Jedna z nich to właśnie [SIZE=2]Paracortus jak pisała Kara.
Na forum owsików jednak mamy możliwość obserwować 2 psiaki z tej hodowli z ostatniego miotu i są naprawdę fajne. Britte miałam okazję poznać osobiście, a Toffiego podziwiam na fotkach i jest naprawde cudny:)
Z GP jest tatuś mojego Dexa, ktory od zawsze mi się podobal.
Nie ma co się kierować odległością, bo po ukochanego psiaka to i 1000 km bym przejechala. W końcu to będzie przyjaciel na wiele lat:)
Wybierając hodowle pisałam do wielu wielu hodowców pytałam i jeszcze raz pytałam. Od zawsze było wiadomo, że pies nie będzie wystawiany więc nie zależało mi na tym aby był po super utytuowanych rodzicach. Liczył sie charakter i przyznaję się bez bicia- wygląd :) Musiał być chłop , czekolad i koniecznie z ogonkiem. Pierwsze zdjęcia małych kluseczek zobaczyłam w wieku 2 dni. Ujrzałam takiego ślepego krecika i się zakochałam :-) Nie żaluję decyzji co do wyboru psa i hodowli mimo że mój pies nie jest z super znanej hodowli owsików. Pani hodowczyni naprawdę super kobitka i cierpliwie odpowiadala na moje pytania i zdawała relacje jak mały rośnie:) Kontakt utrzymujemy caly czas.
Mam porownanie , gdyż moja mama niedawno brala szanucera mini i trafila na straszną babe "hodofczynie" dla ktorej liczy sie tylko i wylacznie kasa.

A was dziewczyny zapraszam na forum owczarków, bo tam dowiecie sie wiecej i jest duzo galerii psow praktycznie z kazdej hodowli, wiec mozecie się zorientować w temacie zanim podejmiecie decyzje.

Posted

[quote name='PrinceZZ'][SIZE=2]
Na forum owsików jednak mamy możliwość obserwować 2 psiaki z tej hodowli z ostatniego miotu i są naprawdę fajne. Britte miałam okazję poznać osobiście, a Toffiego podziwiam na fotkach i jest naprawde cudny

Tak samo fajne (często) są psy z pseudohodowli. I co z tego? :cool3:

Oczywiście nic nie ujmując Toffiemu, którego bardzo dobrze znam, czy Brittcie. Chodzi mi o samo podejście.

• 1 year later...
Posted

Nie wiem jak jest tam teraz. Ale mam sunie Goldena z tamtej hodowli u której widać zupełny brak socjalizacji w wieku szczenięcym. Z takim opiniami spotkałam się na wielu wystawach ( od ludzi którzy brali z GP psy ). To było jakieś 5 lat temu. Może coś się zmieniło, ale ja bym psa już od nich nie kupiła.

Państwo hodujący psy są oczywiście bardzo mili i na kontakt z nimi nie mogę narzekać.

Też przyszłościowo myślę o aussie ale jako o psie pracującym. Mam nadzieję, że za kilka lat pojawi się więcej hodowli żeby było z czego wybierać dobrego szczeniaka.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

mam hodowle koni i chcę zakupić pieska rasy owczarek australijski i tu pojawia się pytanie - z jakiej hodowli? Mam na oku upatrzoną hodowlę ( www.motopies.pl ) akurat mają małe pieski do sprzedania ale tu właśnie moje pytanie do bardziej ode mnie zorientowanych w temacie - czy to będzie najlepszy wybór. Co do rasy jestem pewien że owczarek australijski będzie dobrym wyborem tylko z której hodowli. Z góry dziękuję za pomoc

• 2 weeks later...
Posted

Szczerze? Nikt ci w oczy nie powie czy tak czy siak. Wejdź na forum aussikowe i zobacz.
Teraz jest dużo miotów, niedługo kolejne się urodzą. U aussika raczej na charakter bym stawiała niż np. na kolor, ale jak i jedno i drugie uda ci się zgrać to juz połowa sukcesu. Druga połowa zależeć będzie już od ciebie. :)

• 3 months later...
  • 5 months later...