selenicereus Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Dzisiaj na ruchliwej ulicy w Gdańsku inspektorka TPOPZ złapała błąkającą się sukę, mieszańca owczarka prawdopodobnie z akitą lub/i huskym (lub z niewiadomo czym - w każdym razie cech husky duuużo) . Przemieszczała się między dworcem pkp Gdańsk Główny a starym miastem w poszukiwaniu właściciela. Podobno błąkała się w tej okolicy już długo. Wiadomość o tym psie dostaliśmy przy okazji poszukiwań Vizy. Suka jest młoda, bardzo ufna, zna podstawowe komendy. Obecnie przebywa w domu tymczasowym - 505 917 953 Suka posiada chip. Quote
Kana Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Suka jest u mnie. Potrafi siad i dawac lape jezeli jej sie chce. Ma straszny charakterek akity. Potrafi niezle zdominowac psa/suke. Musiala być bita. Na podniesioną rękę rzuca się z zębami. Tak samo gdy chce żeby wyszla gdy jest "zbędna" podczas pociągniecia za obroże klapie bez ostrzezenia. Ogolnie to fajna, przytulaśna. Ciągnie jak pociąg :loveu: Quote
Betbet Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 czy Ty nie możesz miec normalnego psa na DT?:P Quote
Kana Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 No niestety następnym razem będę robila selekcje i wybrzydzać :evil_lol: Quote
selenicereus Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Dziewczyny - właśnie się dowiedziałam, że dziś w Radiu Gdańsk była informacja, że ktoś poszukuje mieszańca o wilkowatym wyglądzie. Niestety, ponieważ Monika nie wiedziała o naszej znajdce nie zapamiętała, czy poszukiwana jest suka czy pies. Czy mamy kogoś znajomego w radyjku? Quote
selenicereus Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Mam telefon do "radyja" - rano dzwonię. Quote
selenicereus Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Co więcej to nawet nie była suka, a samiec z nakrapianym pyszczkiem. Quote
Kana Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Wspolnie z Identyfikacją udalo nam sie odnalezc wlaścicielke. Sucz dzisiaj pojedzie wieczorem do domku. Mieszka w Gdańsku na Sobótki ;) Quote
Kana Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Szukali ale Pani byla w szpitalu ( rodzila dziecko ). Malzonek nie wpadl na pomysl wejscia na internet :evil_lol: Quote
selenicereus Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Małżonek pewnie w sytuacji oczekiwania na potomka miał niemały kocioł w głowie. Dobrze, że nasza powsinoga wraca do domu. Quote
pinkmoon Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Jak dobrze że chociaż ta historia ma happy end :) Quote
Fiks Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Przepraszam za off topic. Widzę że Kana na DT bierze nieposkromione psiurki. Może by chciała Maliniaka z Dąbrówki ułożyć :diabloti: Quote
pinkmoon Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Fiks napisał(a):Przepraszam za off topic. Widzę że Kana na DT bierze nieposkromione psiurki. Może by chciała Maliniaka z Dąbrówki ułożyć :diabloti: Z tego co wiem Kana może brać tylko "normalne" psy do siebie. Ma na tymczasie lękliwą Vegę, która kopiuje wszystkie psie zachowania, jakie tylko podpatrzy. Strach pomyśleć czego by ją Maliniak nauczył :evil_lol: Zaproponowałam Billy'ego, bo to i rasa podobna i młody jest fajnym, kontaktowym psiakiem, nie to co Maliniak :p Quote
Kana Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Bardzo bym chciala ale musze sie wstrzymać z DT poki Vega bedzie miala operacje. Która nastapi we wtorek. Musi mieć spokoj i cisze wiec niestety zadnego kompana jej nie moge dac :evil_lol: Roksana już w swoim domku :loveu: Quote
Betbet Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Kana jest niezastąpionym DT dla psów z interwencji. żeby nie musiały lądować w schronisku czy coś... Quote
Recommended Posts