Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maks i Spark napisał(a):
Aaaa, nie wiedziałam ;)

A.

... a masz może katalog z klubowej ? Bo wydaje mi się, że ze szpicami wilczymi w tym samym ringu występowaliście ...
... gdyby to nie było problemem to byłbym wdzięczny o podanie stawki podengo na pw :)

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matrix..... napisał(a):
... a masz może katalog z klubowej ? Bo wydaje mi się, że ze szpicami wilczymi w tym samym ringu występowaliście ...
... gdyby to nie było problemem to byłbym wdzięczny o podanie stawki podengo na pw :)

Tak my z wilczymi byliśmy na tym samym ringu ;), podenka były po szpicach, zerknę w domu do katalogu.

A.

Posted

[quote name='Chantell']frisbee mówisz? :D Ja już mam wyczajone 3 dyski właśnie. Pewnie w tym miesiącu do nas przyjdą, a ćwiczyć zaczniemy jak tamta nauczy się aportu, bo z Nicole wątpię. Ona woli agility i aport piłeczki :)
[FONT=Tahoma]Chcę wypróbować, bo moja Mysz jest piekielnie szybka i skoczna :razz: . A co do reszty towarzystwa to podejrzewam, że frisbee będą miały w głębokim poważaniu. [/FONT]
[quote name='Mi.']http://i38.tinypic.com/ojqj2w.jpg
aaaaa jaki cudowny!!

podenco... mało wiem o rasie ale pieski wyglądają sympatycznie :)
czekam na więcej zdjęć:cool1:
[FONT=Tahoma]A dziękujemy, dziękujemy! Coś pogoda nie sprzyja teraz do pstrykania...[/FONT]
[quote name='Mada:)']Witam i z niedowierzaniem oznajmiam, iż:

http://i38.tinypic.com/30tjn1i.jpg

Identyko, jak mój Chico! :-o
[FONT=Tahoma]Ooo, faktycznie! Ma coś z podengasa :) .[/FONT]
[quote name='Maks i Spark']Urocze zdjęcia, fajnie powspominać.....
[FONT=Tahoma]Prawda :) ? [/FONT]
[quote name='matrix.....']śliczne, gratuluję stadka podengo - bardzo lubię tą rasę psów, szkoda, że tak rzadko są prezentowane na wystawach ... na ostatniej w Rybniku była wystawiana MASZA Kawalkada czy to jest miotowa siostra MYSZKI ??
[FONT=Tahoma]No niestety, chociaż pojawiają się coraz częściej. Jakieś 10 lat temu podengo to dopiero była egzotyka... Nazwę notorycznie przekręcali, kiedyś mnie nie chcieli na wystawę wpuścić, bo stwierdzili, że z kundelkami nie wolno :diabloti: . A ostatnio na klubówkach pojawia się całkiem porządna reprezentacja :) . [/FONT]
[FONT=Tahoma]PS. Tak, Masza to miotowa siostra Myszki. [/FONT]

Posted

matrix..... napisał(a):
u nas śliczna pogoda słońce i ponad 20 stopni ciepła

A u nas pochmurno....:shake: i nie ma upału...to niesprawiedliwe :mad::diabloti:

A.

Posted

[quote name='jamnicze']Witam, wpadłam się przywitać z pierwotniakami :lol:

Jakie zgodne stadko:), tylko ciekawe gdzie Pańcia pójdzie spać? :razz:
http://i35.tinypic.com/21mdhk5.jpg
[FONT=Tahoma]Pańcia na podłogę :diabloti: .[/FONT] [FONT=Tahoma]Witamy w galerii :) ![/FONT]
[quote name='jamnicze']Mam pytanko, czy podenko tak jak basenji maja tylko raz w roku cieczkę? (fajnie, że możesz kawalera na czas cieczkowy wysłać do rodzinki)
[FONT=Tahoma]Generalnie tak, ale moja Myszka jest wyjątkiem w tej regule i cieczkuje dwa razy do roku. Aquamarina zawsze miała raz.[/FONT]
[quote name='Maks i Spark']Witamy się czwartkowo :)
[FONT=Tahoma]Dobry wieczór :) ![/FONT]
[quote name='matrix.....']Dzień dobry :)
u nas śliczna pogoda słońce i ponad 20 stopni ciepła
[FONT=Tahoma]U nas było bardzo ciepło, chociaż bez słońca. Ale dobre i to :wink: .
[/FONT]

Posted

[FONT=Tahoma]No to jeszcze zapodam trochę archiwalnych zdjęć. Nowych brak, bo jakoś jesienna aura nie zachęca mnie do biegania z aparatem...[/FONT]

[FONT=Tahoma]Dudek zdominowany przez baby :diabloti: .[/FONT]

[FONT=Tahoma]Wszędzie dobrze, ale u TZ na kolanach najlepiej :loveu: .[/FONT]

[FONT=Tahoma]Takie to praktyczne psy, mało miejsca zajmują, na jednym krześle się zmieszczą :wink: ...[/FONT]

[FONT=Tahoma]No i podczas codziennej toalety :wink: .[/FONT]

Posted

[FONT=Tahoma]W Polsce jest to +/- 2000 zł.
A jeżeli chodzi o sporty to podengo świetnie sprawdzają się w np. coursingu :) .

A to MASZKIN Kawalkada na zawodach agility :) .[/FONT]

[quote name='"Mada:)"']Cudeńka! :loveu:
[FONT=Tahoma]Dziękujemy[/FONT]!

Posted

Korenia napisał(a):
Cześć Wam wrocławiaki :eviltong:

[FONT=Tahoma]Ooo, witamy! Ale jakie z nas tam wrocławiaki, farbowane tylko :evil_lol: . Wyemigrowałam z uroczego miasta Łodzi :cool1: .[/FONT]
Chantell napisał(a):
Cudne są :loveu: to ja będę mieć za darmo, bo Ci ukradnę jednego. Nawet nie zauważysz xD

[FONT=Tahoma]To akurat nic trudnego, dla tych podłych sprzedawczyków wystarczy kawałek kiełbasy :evil_lol: . Dopiero potem przychodzi refleksja "gdzie jest pańcia?!" [/FONT]:cool1: .

Posted

[quote name='Chantell']haha xD no cóż. Szczere są :D Masz jakiegoś faworyta wśród nich? i jakbyś mógł mi pzybliżyć któy jak sie wabi, bo jeszcze nie wiem xD

[FONT=Tahoma]Pierwsza z lewej i najciemniejsza = Myszka; w środku, łaciata = Aquamarina; najbardziej z prawej, rudy = Dudek :) .
Hmmm, raczej ich nie faworyzuję. Każde z nich jest zupełnie inne. Aquamarina to wredota taka, ale 11 lat, kurczę, od niej zaczęła się moja przygoda z podengo, masa wspomnień, itd. Dudek z kolei ma przekochany charakter :loveu: . A Myszka jest wulkanem pozytywnej energii, nie można się z nią nudzić :wink: .[/FONT]

Posted

Myszka to moja ulubienica! Pewnie dlatego, że najbardziej podobna do mojego kundla. :)
Rozkazuję ją porządnie wycałować od nas! :loveu: Oczywiście resztę gromadki także! :multi: Czy ona, jak i pozostałe ślicznoty, również mają taką niesamowicie miękką sierść, jak na psy krótkowłose, czy to tylko wymysł natury Chicolaya?

Posted

Incunabula napisał(a):
[FONT=Tahoma]Ooo, witamy! Ale jakie z nas tam wrocławiaki, farbowane tylko :evil_lol: . Wyemigrowałam z uroczego miasta Łodzi :cool1: .[/FONT]

To chyba była decyzja życia :eviltong:

Posted

[quote name='Maks i Spark']fajne trio :lol:
http://i38.tinypic.com/28b40u0.jpg
[FONT=Tahoma]Dzięki :) . [/FONT]

[quote name='Korenia']To chyba była decyzja życia :eviltong:
[FONT=Tahoma]No cóż, cały czas się nad tym zastanawiam :diabloti: .[/FONT]

[quote name='Mada:)']Myszka to moja ulubienica! Pewnie dlatego, że najbardziej podobna do mojego kundla. :)
Rozkazuję ją porządnie wycałować od nas! :loveu: Oczywiście resztę gromadki także! :multi: Czy ona, jak i pozostałe ślicznoty, również mają taką niesamowicie miękką sierść, jak na psy krótkowłose, czy to tylko wymysł natury Chicolaya?

[FONT=Tahoma]Melduję, że wszystkie zostały wycałowane :wink: . Co do sierści to jest bardzo przyjemna w dotyku, można powiedzieć, że jedwabista :) . No, chyba, że mówimy o szorstkowłosej odmianie podengo, która wygląda tak:[/FONT]

[FONT=Tahoma]W Polsce ich niestety (jeszcze) nie ma.
[/FONT]