Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Rany, kurz i pajęczyny, że aż wstyd mi się tutaj ujawniać :oops: ...
Co było jak mnie nie było... Otóż, 16 stycznia powiększyła mi się ekipa o takie cuda:

Dziewucha na pierwszym planie, oraz chłopaki, skromniej z tyłu.

A to dumni rodziciele:

A tu z mamuśką:

Pozdrawiamy serdecznie wszystkich odwiedzających! Przepraszam za ten zastój :oops: ... Aparat trafił szlag, ale przyjście robali na świat zmobilizowało mnie do kupna nowego sprzętu, które odwlekałam w nieskończoność, także obiecuję poprawić swoją frekwencję :) !

Posted

jamnicze napisał(a):
Rany, ale robaczki :) Ten chłoptaś w jasne plamki jest po prostu słodki :)
To teraz przedstaw nam je po kolei, mają już imiona?

Kurczę, no cały czas główkuję nad imionami i nic. Dzisiaj mamy w domu burzę mózgów, może coś nas nagle olśni w temacie. Niby bez ciśnienia, ale chciałabym móc już je jakoś identyfikować a nie: "łaciata", "biały", "brązowy" ;) ...
Korenia napisał(a):
W końcu jesteś! Zdałaś prawko :evil_lol:?

Hahaha, moje prawko to jest niekończąca się opowieść :diabloti: . Obiecuję sobie, że po odchowaniu maluchów ostro się za to zabiorę. Bo ja jakoś to na raty ciągnę. Najpierw (w lutym, prawie rok temu :diabloti: ) oblałam dwa razy i zniechęciłam się na dobre pół roku, potem pod koniec lata reaktywowałam temat ale nooo... :oops: Założyłam się z koleżanką o stówkę, że jej nie przebiję (ona zdała za 14 razem), jeszcze mi troszkę brakuje więc może nie jest tak źle :razz: ?

Posted

Incunabula napisał(a):
Hahaha, moje prawko to jest niekończąca się opowieść :diabloti: . Obiecuję sobie, że po odchowaniu maluchów ostro się za to zabiorę. Bo ja jakoś to na raty ciągnę. Najpierw (w lutym, prawie rok temu :diabloti: ) oblałam dwa razy i zniechęciłam się na dobre pół roku, potem pod koniec lata reaktywowałam temat ale nooo... :oops: Założyłam się z koleżanką o stówkę, że jej nie przebiję (ona zdała za 14 razem), jeszcze mi troszkę brakuje więc może nie jest tak źle :razz: ?

Nie zniechęcaj się ;) Po potem tylko gorzej jest :P Moja sis 4 razy nie zdała i już więcej nie poszła, a teraz to nie ma po co, bo już nic nie pamięta i trza będzie od nowa kurs robic ;) Ja życzę od siebie POWODZENIA!! :) Nota bene - za 14 razem -no ładnie ;p

A na jaką literkę imionka ? i jakie chcecie? Polskie czy jakieś wyszukanie typu Born to be a star czy Born to make you happy ;)

Posted

Korenia napisał(a):
Nie zniechęcaj się ;) Po potem tylko gorzej jest :P Moja sis 4 razy nie zdała i już więcej nie poszła, a teraz to nie ma po co, bo już nic nie pamięta i trza będzie od nowa kurs robic ;) Ja życzę od siebie POWODZENIA!! :) Nota bene - za 14 razem -no ładnie ;p

No ja też się trochę tego boję. Teoria już mi się przeterminowała i muszę drugi raz zdawać. Ale nie poddam się, no! Jak sobie pomyślę o podróżowaniu z moją bandą PKP to od razu łapię świetną motywację :evil_lol: . Hmm, jeśli dobrze pamiętam to Twoja siostra też robiła w TAK na Legnickiej? Cięta jestem na nich strasznie :mad: . Kiedy robiłam podejście latem to zmieniłam szkołę i doszkalające brałam gdzie indziej. Niebo a ziemia, dzięki TAKowi nawet z placu nie wyjechałam :diabloti: . Jak zmieniłam szkołę to już nie miałam zarzutów, elegancko wszystko wytłumaczyli, tylko przez moje roztrzepanie oblewałam za jakieś pierdoły :oops: . A to nie zachowałam odpowiedniego odstępu od rowerzysty, a to coś tam coś tam...
A Ty jak tam? Masz już swój prywatny bolid :) ?

Korenia napisał(a):
A na jaką literkę imionka ? i jakie chcecie? Polskie czy jakieś wyszukanie typu Born to be a star czy Born to make you happy ;)

Kurczę, właśnie nie wiem... Polskie z tymi wszystkimi ą-ę odpadają, do angielskich też coś nie mam przekonania. Coś ostatnio jestem wyprana z inwencji twórczej ;) . Litery też niet, miało być na "T" (nie wiem, tak mi się uwidziało), potem na "F" a teraz to już sama nie wiem.

Posted

Tak, moja siostra też robiła w TAKu... coraz częściej się takie opinie o nich słyszy ;)
Ja jeszcze niestety bez prywatnego bolidu ;) Jak byla kasa to nie było nic fajnego, a jak kasy nie ma, bo się rozeszła to są jakieś fajne ;) Teraz zima, wiec totalny zastój, zobaczymy, może coś na wiosnę się ruszy ;)

Mnie się podoba bardzo imię Pimpuś-Sadełko :loveu: albo na N: Niesforny, Nieokiełznany, Niewinny, Niepokorny a dla suczy: Nieziemska czy Niezadowolona ;) Ja bym nadawała imiona takie tematyczne ;) Farciarz, Figlarz, Fajna(dla suczki chyba coś innego;))

Posted

[quote name='Korenia']Tak, moja siostra też robiła w TAKu... coraz częściej się takie opinie o nich słyszy ;-)
Ja jeszcze niestety bez prywatnego bolidu ;-) Jak byla kasa to nie było nic fajnego, a jak kasy nie ma, bo się rozeszła to są jakieś fajne ;-) Teraz zima, wiec totalny zastój, zobaczymy, może coś na wiosnę się ruszy ;-)
No właśnie - kasa to jest problem. To moje prawo jazdy jest tak kasożerne, że co dopiero będzie z autem :roll: . Trzymam kciuki za nowy pojazd!
[quote name='Korenia']Mnie się podoba bardzo imię Pimpuś-Sadełko :loveu: albo na N: Niesforny, Nieokiełznany, Niewinny, Niepokorny a dla suczy: Nieziemska czy Niezadowolona ;-) Ja bym nadawała imiona takie tematyczne ;-) Farciarz, Figlarz, Fajna(dla suczki chyba coś innego;-))
Dzięki za propozycje :) . Ja też właśnie chcę tematyczne, ale kuuurczę coś nie mogę się zdecydować. Jeden chłopak jest roboczo nazywany Rosołkiem, oczywiście w papierach będzie miał inaczej ale póki co jest Rosół :evil_lol: .
[quote name='Kisses']Łaa, Papisie macie, super :smile: Całuski dla Myszki :loveu:
A dziękujemy, dziękujemy :loveu: !
[quote name='M&S']jakie cuuudne robaczki:smile::smile:
http://podengos.pl/podengasy.jpg

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzięki!
[quote name='gosiaja']świetne szkraby
gratulacje dla rodziców ;-)
Dziękujemy bardzo!

Robale trochę podrosły:

Dziewczynka

Chłopak nr I

Rosołek

Posted

Jaaaaacie :loveu: Strzel im jakieś oryginalne imionka, może rozglądnij się w innych językach?

'Rosołek'- może to wyjaśnić mi? :evil_lol:
widziałam, że coś tam się w wątku wystawowym Zabrza kwietniowego udzielałaś, wybierasz się może? :)

Edit: Tak się zastanawiam, ile one mają cm, jak się trzy w malej Myszce zmieściły?

Posted

A może na "R" i Rosołek zostanie? :) Drugi może być Rondelek, a dziewczynka Roszponka ;)

A z prawkiem się nie przejmuj, ja zdałam za 5 razem. Po 4 też miałam dość i powiedziałam, że to kicham, zwłaszcza jak egzaminator powiedział mi, że całkiem dobrze jeżdżę, tylko widać, że mi doświadczenia jeszcze brakuje (chachacha).

Posted

Kisses napisał(a):
Jaaaaacie :loveu: Strzel im jakieś oryginalne imionka, może rozglądnij się w innych językach?

Ostatnio mam fazę, żeby nazwać je w języku bambara albo malinke (języki grup etnicznych w Afryce Zachodniej) ;) .

Kisses napisał(a):
'Rosołek'- może to wyjaśnić mi? :evil_lol:

Bo jest tłusty jak rosół, cały czas ciągnie do cycka taranując po drodze rodzeństwo :evil_lol: . Wagę urodzeniową też miał największą :) .

Kisses napisał(a):
widziałam, że coś tam się w wątku wystawowym Zabrza kwietniowego udzielałaś, wybierasz się może? :)

Właśnie chciałam się Ciebie o to samo pytać. Chyba się przejadę bo jeszcze nie byłam w Zabrzu na wystawie a sporo ludzi chwali. Tym bardziej, że napalałam się na Katowice, ale jednak w tym roku odpuszczam więc w Zabrzu sobie rozpoczniemy sezon wystawowy :) .

Kisses napisał(a):
Edit: Tak się zastanawiam, ile one mają cm, jak się trzy w malej Myszce zmieściły?

Teraz jak na nie patrzę to też się nad tym zastanawiam :evil_lol: . Miały ok. 10 cm i ważyły ~200 g. No i rosną jak na drożdżach!

jamnicze napisał(a):
A może na "R" i Rosołek zostanie? :smile: Drugi może być Rondelek, a dziewczynka Roszponka ;-)

Jak nic lepszego nie wymyślę, to kto wie. Chociaż kombinuję żeby nie było polskich znaków ;) .

jamnicze napisał(a):
A z prawkiem się nie przejmuj, ja zdałam za 5 razem. Po 4 też miałam dość i powiedziałam, że to kicham, zwłaszcza jak egzaminator powiedział mi, że całkiem dobrze jeżdżę, tylko widać, że mi doświadczenia jeszcze brakuje (chachacha).

Dzięki :) . Ja też słyszałam taki tekst od egzaminatora. No nic, co nie zabije to wzmocni. Liczę, że za rok o tej porze już będę śmigać własnym autem :>

Posted

Noo, takie imionka są super, jakoś mi tak pasują do nich :lol:

Ja byłam w Zabrzu pod koniec roku, Chorzów organizuje w tym samym miejscu, też byłam, bardzo miło wspominam :) Zgłaszam Simbka i jeszcze go sobie na JH zabieram, także miło by było się znowu spotkać :D

[SIZE="1"]post wyżej się edytować nie chce

Posted

[quote name='Kisses']A idźcie, ja się w przyszłym roku do prawka przymierzam, a tu czytam, że za 5 razem itp. :D
Oj tam, oj tam - będzie dobrze! A gdzie chcesz zdawać? W Rzeszowie? Ja trochę żałuję, że porwałam się na Wrocław. Pewnie gdybym zdawała w jakimś Wałbrzychu czy innym Kłodzku to już bym miała to za sobą, a teraz to już nie oplaca mi się przenosić.

[quote name='Kisses']Ja byłam w Zabrzu pod koniec roku, Chorzów organizuje w tym samym miejscu, też byłam, bardzo miło wspominam :smile: Zgłaszam Simbka i jeszcze go sobie na JH zabieram, także miło by było się znowu spotkać :-D
Ooo, no to czad! Ja tylko z Dudkiem pojadę :) .

Rosołek :loveu:

Posted

[quote name='Incunabula']Oj tam, oj tam - będzie dobrze! A gdzie chcesz zdawać? W Rzeszowie? Ja trochę żałuję, że porwałam się na Wrocław. Pewnie gdybym zdawała w jakimś Wałbrzychu czy innym Kłodzku to już bym miała to za sobą, a teraz to już nie oplaca mi się przenosić.

Ooo, no to czad! Ja tylko z Dudkiem pojadę :) .

Rosołek :loveu:
http://img43.imageshack.us/img43/7679/rosolek.jpg
No ja pewnie w Rzeszowie zdawać będę ;) Bo to jeszcze będą czasy LO :D

Łee, no dobra, zadowole się jednym podengiem :evil_lol: To ja już sobie koduje, że trzeba pod Wasz ring podejść ;) My do siebie też zapraszamy :D

Rosołek to wygląda bardziej jak klucha w rosole :diabloti:

Posted

Kisses napisał(a):
A idźcie, ja się w przyszłym roku do prawka przymierzam, a tu czytam, że za 5 razem itp. :D

Niekoniecznie :evil_lol: Ja zaczęłam jeździć na jazdy 24 sierpnia 2009, a prawko miałam już 30 października 2009, czyli 2 miesiące i tydzień, w tym czekanie miesiąc na egzamin ;)

Posted

Korenia napisał(a):
Niekoniecznie :evil_lol: Ja zaczęłam jeździć na jazdy 24 sierpnia 2009, a prawko miałam już 30 października 2009, czyli 2 miesiące i tydzień, w tym czekanie miesiąc na egzamin ;)

No i to jest pocieszające :loveu: