Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj psa kolezanki potrącił lekko samochód. Na szczeście skończyło się tylko na wyrwaniu sierści z niektórych miejsc i obtarcia. Jednak piesek ma powiedzmy "wstrząs". Koleżanka dostała antybiotyki i leki przeciw bólowe. Ma je podawać przez następne dwa dni. Chciałabym z naszymi psami jutro iść na pola. Nie wiem tylko czy to dobry pomysł. Czy będzie lepiej żeby spotkał się z psią koleżanką? Czy lepiej poczekać aż skończą się leki?

Posted

To zart :crazyeye:?
Pies po wypadku powinien byc dopilnowany, bo urazy wewnetrzne dopiero moga zaczac wychodzic.
A dlugie spacery i jakikolwiek wysilek fizyczny odpadaja do czasu wykurowania psa, tym bardziej zabawy z innymi psami.
Zaproponuj kolezance raczej prace z psem, linke treningowa, by taka sytuacja sie nie powtorzyla, bo moze sie gorzej skonczyc.

Posted

Nie, to nie żart. Po prostu nigdy nie miałam do czynienia z takim przypadkiem.
Psa akurat wział na spacer jak zwykle tata koleżanki i spuścił go po czym nie uważał i pies uciekł. Notorycznie się to zdarza, ale na nieszczęście teraz tak to sie skończyło. Pies był jedynie bardzo wystraszony, ale mógł normalnie funkcjonowac. Myślałam sobie tylko, że gdyby przeszedł sie na spacer z swoja jedyną psia przyjaciółką to by się lepiej poczuł.

Posted

To tym bardziej pies potrzebuje nie biegania z psami, tylko pracy z czlowiekiem i do czasu wypracowania odwolywalnosci, linki.
Moze czas uswiadomic kolezanke i jej rodzicow, bo nastepnym razem moze sie skonczyc smiercia psa - bolesna i dodatkowymi kosztami, jesli pies kogos pogryzie/uszkodzi samochod, rower itp.

Posted

Ten pies jest bardzo łagodny więc nikogo/niczego nie pogryzie. Mieszkam na wis a wiadomo jakie sa poglądy. Kolezanki uświadamiac nie muszę. A jej rodzice to nawet do weta nie chcieli jej zawieść, bo jak stwierdził jej ojciec "to pies, przecież się wyliże". :roll: