Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja slyszalam ze nalezy odrzucic skrajne temp. i wybrac srodkowa czyli wg moich zrodel jest to 20st. bo tak 25-30 to dobrze ze wzgledu na to ze u szczeniat tak jak u noworodkow nie wyksztalcony jest jeszcze uklad termoregulacji, ale za to jesli temp. jest 15st szczenieta sa blisko siebie ogrzewajac sie i doskonale mozna zobaczyc czy ktores szczenie nie jest chore lub jest z nim cos nie tak bo odstaje od reszty.

Posted

właśnie dla tego nie kupuje tej gazety...

to bzdura, taka temperatura zrobi się więcej szkoda niż pożytku!!!

zdecydowanie temperatura 20-23st jest wystarczająca dla małych piesków... a co dopiero dla alaskanów,uważam że 18-20st będzie dobra

w takim upale łatwo wydelikacić szczeniaki... najmniejszy przeciąg i mamy katastrofę

Posted

Pewnie się wcinam nie na temat, ale doczytałam do strony 4 i przypomniała mi się moja historia..

Szukałam teriera szkockiego - miałam około 1100. Koresponowałam z hodowcą - chciałam sunię, czarną, napisłam kim jestem , co robię.

Napisał cenę - 1400. Napisałam, że mam 1100 i dostałam maila o treści.

"To zbieraj, zbieraj, może uzbierzesz.

Pozdrawiam."

Ot cały mail.

Posted

hehe aj mojej wieczorkiem umyje bo dzis jeszcze beiga po ogrodzie.

Czy Twoja tez robi sie taka wybredna w jedzeniu im blizej terminu? 8) Moja tydzien temu przestala jesc sucha karme, na ktora zwykle sie rzucala; pozniej dodawalam jej tunczyka do suchej i jadla, dwa dni temu przestala jesc nawet to, wiec stawalam na uszach zeby jej dogodzic, kurczaczek z ryzem + marchewka itd. bylo dobrze... do dzis - kurczaczka niet :roll: To sparzylam jej wolowe z odrobiona ryzu i marchewka. miesko zjadla reszte zostawila. ehhhhhhh, mam nadzieje ze to tylko chwilowe...

koniec swiata z tymi naszymi sunkami :wink:

Posted

eh a dokad im brzuch wisi ? 8) Teza (mama Cerrego) kilka dni przed porodem byla gruba jak armata i brzuchem prawie po ziemi jezdzila.No ale tez urodzilo sie dwanascie gremlinow 8)

Posted

heheeeeeeeeee 12?????? :o :lol: gremlinow hyhyyyyy

niezle, moja ma conajmniej 6, ale sadze ze na 8 sie skonczy. znowu az taka ciezarowka to ona nie jest.

No ja zauwazylam ze moja opadla, bruzszek jakby jej wisi a to znak ze zaniedlugo sie zacznie :D