brazowa1 Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Ech....Za każdym razem,gdy przechodziłam obok jego boksu Brus cichutko stawał przy kracie.Długo udawało mi sie omijać go wzrokiem,przecież wiem,ze on nie ma szans na dom :placz: zaangazuje sie emocjonalnie w szukanie domu dla starego psa,a potem będzie mnie podwójnie bolało,ze domu nie ma,nie ma,nie ma,a miesiące mijają. Mądrośc starego psa,ktory o ludziach wie wszystko-to przebijało z jego wzroku. Gdy był zabierany na spacer,wpierw zrobił okragłe oczy:ze ja? naprawde ja?jestem wybrany??? a potem jego radosci nie było końca.Zreszta spacer z Brusem jest komfortowy,bardzo ładnie chodzi na smyczy.Dał sie ładnie wyczesać,obciąć pazurki,ba! w końcu ,gdy sie nasycił węszeniem,pokazał,ze kiedys potrafił ładnie aportować.Taki mądrala... Lata spędzone u boku człowieka,towarzyszenie mu,dzielenie trosk,podbijanie nosem ręki,radość,gdy wracał do domu.Brus nie opowie nam,jak to się stało,ze stracił dom,właśnie w momencie,gdy zaczynał najbardziej go potrzebować.:-( Czuję,że teraz bedziemy się gnębic bezsilnościa,podobnie jak Brus,przeklejając kolejne ogłosznienia i licząc na cud,ze ktos pokocha psa tak dalece nieadopcyjnego jak Brus. Duży jest,wielkości owczarka,ma 60 cm w kłębie.I psów innych nie lubi.I co my z nim zrobimy? :( w łapkach schował sobie piłeczke Quote
pinkmoon Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Biedny staruszek, małe szanse na dom :-( ale może jakimś cudem...? Quote
Fiks Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=F40b3HR2GZQ Nie wyszedł mi filmik z Brusem, ale chociaż niech taki ma. Później zrobię mu ładniejszy :) Quote
agatkia Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/brus-dabrowka-ogl2198303.html Quote
Fiks Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Brus schudł, zmizerniał. A teraz siedzi w kojcu, gdzie podłoga jest z betonu, gdzie nie ma zadaszenia a buda nie jest duża jak dla owczara. Pewnie nie ma tam miejsca, żeby mógł rozprostować sobie łapki :( Quote
pinkmoon Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Właśnie słyszałam że Brus wylądował na betonach... przegięcie, tam dawać starego psa, problemy ze stawami? Pewnie dlatego przenieśli tam dziadka, bo młodszy, bardziej energiczny pies rozwaliłby ogrodzenie. Quote
brazowa1 Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 nie zyje od jakis trzech miesiecy. Był dla niego dom,a tu taka wiadomość :( Quote
maarit Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 brazowa1 napisał(a):nie zyje od jakis trzech miesiecy. Był dla niego dom,a tu taka wiadomość :( "Stara" historia ale wbija w siedzenie :( Quote
Recommended Posts