Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mięso ,warzywa,ryż - kisną i nie nadają się do jedzenia dla psa ,natomiast zepsute mieso ,nie szczelnie zamknięte ,jest rarytasem .
Nadgniłe mięso nie zaszkodzi psu i podobnie działa jak padlina ,pies nie interesuje się
śmierdzącymi śmieciami na spacerku.
SAWA.

Posted

Oj, to fakt, nadgniłe mięso to rarytas jakich malo! Moja Sabina surowego indyka nie tknie, a surowego nadpsutego indyka wcina, az się jej uszy trzesą! A ja potem musze cały dzień mieszkanie wietrzyć :-? :lol:

• 4 years later...
Posted

Często są spotykane opinie o szkodliwości pożywienia przy korzystaniu z kuchenki mikrofalowej. Przeprowadzone badania reakcji chemicznych w substancjach ogrzewanych promieniowaniem mikrofalowym pokazały że niekiedy zachodzą one szybciej niż przy tradycyjnym ogrzewaniu do takiej samej temperatury. Częściowo może to być spowodowane różnicami w zdolności do absorpcji promieniowania mikrofalowego przez różne substancje, częściowo też przez fakt, iż niejednorodności ogrzewanych ciał zmieniają bieg fal, działając podobnie jak soczewka, wskutek czego miejscami tworzą się tzw. "gorące punkty" (efekt ten jest niwelowany przez obrót talerza na którym umieszcza się potrawę). Różnice odpowiadają kilkudziesięciu °C, co przy przyrządzaniu "mokrych" potraw i tak nie daje temperatury wyższej niż np. przy tradycyjnym smażeniu. Z całą pewnością energia mikrofal jest zbyt mała by dokonywać zmian w budowie chemicznej substancji takich jakie występują przy ekspozycji na promieniowanie rentgenowskie czy gamma

Słabo mi się robi, jak czytam o rzekomej "szkodliwości" mikrofalówek.

• 3 months later...
Posted

Według mnie lekko nadpsute jedzenie psu nie zaszkodzi i powinien je zjeść jak już tak się zdarzy. :D
Mój jest niejadkiem więc tym bardziej zepsutego nie ruszy najlepiej dla niego by było gdybym mu dawała czerstwy chleb bo to kocha.
Ale to drapieżnik więc jak ?!

Co do mikrofalówek mam już drugą i bardzo często z nich korzystam i żyję nie mam alergi, zadnych chorób i jest OK więc psu też nic nie powinno być. :>

• 3 weeks later...
Posted

Wiesz co - ja osobiście bym nie ryzykowałbym i spróbowałbym zaaplikować Twojemu pieskowi jakieś normalne jedzenie. Zobacz sobie najlepiej tutaj Ja kupuję zawsze dobre jedzenie, a do momentu, kiedy jeszcze miałem problemy z odżywianiem mojej Perełki, to przerzuciłem się na karmę Diamond i skończyły się w końcu problemy.