Pliszka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Szkoda żeby psiak siedział w schronisku, skoro ma szansę na fajny hotelik... A można by pieniążki bezpośrednio wpłacać do hotelu? Quote
jamor Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Pliszka napisał(a):Szkoda żeby psiak siedział w schronisku, skoro ma szansę na fajny hotelik... A można by pieniążki bezpośrednio wpłacać do hotelu? nie. z wątku jedna osoba prowadzi ksiegowosc . wyznaczyc. Quote
fizia Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 To jednak zdecydwanie łatwiej ogranąć, kiedy jedna osoba wpłaca całośc - inaczej można się w tym wszystkim łatwo pogubić. Ale nie jest to trudne - raz na miesiąć trzeba wpisać na wątku wpłaty, żeby każdy wiedział czy jego wpłata doszła. Konto rozesłać na PW, bo inaczej - z tego, co wiem - mogą być problemy, bo byłaby to zbiórka publiczna. A tak, to zbiórka między znajomymi Quote
Pliszka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 ok, rozumiem. Kto by mógł zbierać pieniążki? Quote
leni356 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Pliszka napisał(a):ok, rozumiem. Kto by mógł zbierać pieniążki? Dziewczyny, ja nie dam rady :shake: Mam za dużo rozliczeń i się pogubię, a teraz mam totalnie zawalone dni w pracy. Najlepiej jak jedna osoba będzie zbierać na swoje konto i potem przesyłać do Jamora. Na wątku trzeba tylko wpisywać jakie wpłaty doszły i ile zostało wydane na hotelik Quote
Pliszka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Kurcze, nie pozwólmy aby taka szansa przeszła Ksaweremu koło noska :-( Ja trochę się boję to na siebie wziąć bo mam swoją firmę i bym musiała od takich wpływów płacić podatek... Kurde, nie wiem jak pomóc, a tak bardzo bym chciała aby psiak wyszedł zza tych krat... A gdyby znalazł się ktoś gotowy zbierać pieniążki macie pomysł na transport? Mogę się dołożyć do wszelkich kosztów... Cioteczki, please... Quote
Olga7 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Teraz rzadziej zaglądam na dogo i jestem na necie -caly dzień niemal nie ma mnie w domu.Stąd dopiero teraz odpowiedz dla Basi:chyba nie do końca dobrze zrozumialysmy się co do tych faktur -ja wyraznie chyba pisalam na pw-lub sms , iż niższa cena za pobyt wynika z faktu ,jesli będzie to pobyt nie rozliczany fakturą.A nie ,że za ten dt nie może być wystawiana faktura. Chodzilo nam o jak najniższe koszty dt ,gdyż bylo wcześniej tylko 60 zl deklarowanych stalych wpłat.Potem doszla deklaracja wplaty Spajkus74 . Jesli można zbierac na konto fundacyjne tego schroniska w Elblągu ,gdzie jest Ksawer-jak pisze nam Basia -to chyba jest to dobre wyjście i na to konto można zacząć zbierać jak najpredzej pieniądze na Ksawera. Basia ten wątek założyła i niech może ona zdecyduje.Bo czas ucieka i miejsce w hoteliku u Jamora -nam umknie. Quote
leni356 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Czy naprawdę nikt nie może zbierać na swoje konto? Wystarczy być raz dziennie na dogo, nie trzeba co pięć minut :roll: to naprawdę nie jest żadna wielka robota Quote
Olga7 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 A nie może być tak,żeby fundacja schronu -Animals chyba-zbierala na swoje konto ? Basia przeciez pisala o tym wyraznie. Liczę jednak na ciotki z Elbląga-jesli mogą to robić .A czas ucieka ....:shake: Quote
czarna1977 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Czy Ksawerek potrzebuje ogłoszeń? W tym mogę pomóc. Quote
Vitka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 basia0607 napisał(a):Nie moge wejść na swoje wątki od 3 dni. Wklejcie tę informacje na wątek Ksawerego. Podaje informacją do dziewczyn , które przejeły sie losem Ksawerego. Nie chcemy wydawać go do hotelu , znów za kraty. U nas ma dobre warunki, spacery , głaskanie. On potrzebuje domu i swojego człowieka. Poza tym , co bedzie gdy zabraknie funduszy na jego utrzymanie ? Spotkalismy się z tym , gdy nasza wolontariuszka wysłała psa do hotelu, nie znalazł domu, błagała o wpłaty ,w końcu przywiozła psa z powrotem do schroniska. Basia prosiła. Quote
Pliszka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 ok, rozumiem, jeśli w tym schronisku są dobre warunki, to Basia ma rację. Mój bazarek nie cieszy się niestety zbyt dużą popularnością :( ale jedna książeczka ma kupca :loveu: więc będzie troszkę kasy na wyróżnienia na przykład. Jeśli ma znaleźć domek, to musimy chłopaka rozreklamować :) Quote
Onaa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Dobre warunki ok. Tylko że psiak z boksu Ksawerego został zagryziony :(. W hoteliku nie byłoby takiego niebezpieczeństwa. Quote
Olga7 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Nie ukrywam,że tragedia Kudlacza bardzo mną wstrząsnęła a jednoczesnie wzrosly nasze obawy o bezpieczny byt Ksawera wśród tych psów. Stąd też nasilenie starań o umieszczenie Ksawera w DT lub najlepiej znalezienie mu domu na stałe. Jeśli zatem jest decyzja Basi , że pies nie idzie do hoteliku-to trzeba intensywnie psa oglaszać i szukać mu domu . Nie tylko dlatego ,że boimy sie ,że może tam dojść do kolejnej tragedii i ofiarą jej będzie np.Ksawer ...:shake: Boks Ksawera znajduje się z tylu -jest niewidoczny i w razie konfliktu miedzy psami -nikt tam nie dotrze na czas ,by psy rozdzielić i ratować . Tym bardziej wieczorem czy nocą ,kiedy jest tylko dyżurny pracownik lub dwoch.[ Quote
Pliszka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Do góry psiaku po nowy domek!! :multi::multi::multi: Quote
Pliszka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 czarna1977 napisał(a):Jutro poogłaszam Ksawerka. super :loveu: Quote
basia0607 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Cudem odnalazłam watek Ksawergo, po prostu nie działają moje ulubione . Otwiera mi sie tylko mój jeden temat z przed 2 lat i w ten sposób wchodzę na dogo. Ksaweremu potrzebny jest dom i na tym sie skupiajmy. W schronisku są adopcje ale jakoś on nie ma szczęscia . Problemem jest to, że pies znajduje sie na tyłach psiarni, to nie jest dobre miejsce na wyadoptowanie psa. Ksawery jest w ogrzewanym budynku z mozliwościa wyjścia na wybieg. Jedzenia ma pod dostatkiem. W schronisku pracują dogomaniaczki z kier. na czele ,więc tu bedzmy spokojne , tylko chodzi o ten domek :placz: Quote
Onaa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 I co , nikt nie dzwonił w sprawie Ksawerego ? A w kontakcie tylko telefon podawać, czy jakiś mail też ? Quote
rita60 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Dogo07 napisał(a):I co , nikt nie dzwonił w sprawie Ksawerego ? A w kontakcie tylko telefon podawać, czy jakiś mail też ? Dogo post 49/tekst/ 79/dane do kontaktu/ 97/ gotowy tekst plus foty/ 105/wykaz ogłoszen/ Quote
czarna1977 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Ksawery ma tyle ogłoszeń: [FONT=Times New Roman, serif]www.ojej.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.pajeczyna.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.pineska.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.animalia.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.gumtree.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.petworld.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.adopcjapsa.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.rozglos.net[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.najpewniej.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.mammisia.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.petsy.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.e-zwierzak.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.morusek.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.adpedia.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.szybko-sprzedam.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.sprzedasz.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.neeon.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.1001ogloszen.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.przygarnijzwierzaka.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.spacerek.net[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.nasipupile.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.vendito.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.autogielda.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.kokosy.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.adsy.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.psiamania.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.tusprzedaj.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.ogloszenia.adverts.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.kupsprzedaj.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.alegratka.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.cafeanimal.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.pies.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]http://owi.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.olx.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.ojoj.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]Zwierzęta | i-Bazar.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.hodowcy.com.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]http://wroclaw.stacja.biz[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]http://gablota.com[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.bazarek.biz[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.fistak.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.bardzi.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.cwirek.pl[/FONT] [FONT=Times New Roman, serif]www.szerlok.pl[/FONT] Zaciskam kciuki za najlepszy domek na świecie. Quote
rita60 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 czarna,ale cie poniosło:razz:dzieki:loveu: Quote
czarna1977 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Nie mogę uwierzyć, że taki cudny pies jeszcze nie znalazł domu. Nikt go nie wypatrzył w schronisku. On jest przecudowny i mam nadzieję, że wreszcie znajdzie swojego człowieka tylko dla siebie. Quote
Recommended Posts