Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie da się opisać tej walki :( niestety przegranej...

Wszyscy ganiali za czymś, panowie za kocami, za termoforami, dziewczyny za gorącą wodą, Beata (wetka) dwoiła się i troiła, tylko Kudłacz leżał bez ruchu... Niby było już lepiej, sapnął, westchnął i odszedł. Do tej pory w uszach słyszę słowa Charli... "to idź jak nie masz siły, idź maleńki" i głaskała go po głowie, była przy nim do ostatniego westchnienia. Dziękuję Olu :*

Mimo wielkich chęci, mimo wielkich serc, cały czas mamy za małe rączki...

Dobija bezradność :(

Biegaj mały, teraz bezpieczny, przepraszam
[*]

Posted

Dziewczyny zadecydujcie beze mnie, wybierzcie co lepsze, ja wysiadam.
Kudłaczek tak patrzyl mi w oczy jak do nie mówilam, :placz: Batka -wetka , mówiła , że mózg umiera ale nie wierzyłysmy , on wodził za mną oczyma.
Oli kazalam cały czas do niego mówić aby nie odchodził aby byl przytomny i wydawalo sie , że wygrał, niestety nie !
Jutro jade na 3 dni na szkolenie RSPCA , wracam w poniedzialek. Tak się cieszyłam na to szkolenie, teraz mi się odechcialo .

Posted

Basiu, wszystkich piesków żal, ale chyba najbardziej tych które nie mogą obronić się same :-( Nas boli serce z daleka, nie wyobrażam sobie jak musi Was, byłyście przy tym kudłaczku :-( Czy on w ogóle miał jakieś imię?

Posted

leni356 napisał(a):
Basiu, wszystkich piesków żal, ale chyba najbardziej tych które nie mogą obronić się same :-( Nas boli serce z daleka, nie wyobrażam sobie jak musi Was, byłyście przy tym kudłaczku :-( Czy on w ogóle miał jakieś imię?

Tak, miał na imię KUDŁACZ
:-(

Posted

Straszna wiadomośc o Kudłaczu...:-(

Nigdy nie dowiemy się, co dzieje się w głowach tych psiaków zamkniętych razem na małej powierzchni..
Choćby w najlepszym schronisku, to wszystko musi być dla nich bardzo trudne, ich zachowania są skrajne i nieprzewidywalne.

Nie mnie oczywiście o tym decydować, ale myślę, że jeśli są deklaracje i miejsce w hoteliku to trzeba Ksawerego wyciągnąć i dać Mu szansę w hoteliku.
Jednak psy z hoteliku idą do adopcji zazwyczaj dużo szybciej, niż te prosto ze schroniska - ludzi przyciąga to, że więcej o nich wiadomo, są czyste, zdrowe.
widzę po ogłoszeniach, które robię - ten sam pies, te same zdjęcia nawet - ale informacja, że jest w domu tymczasowym - i czas oczekiwania na dom z wielu miesięcy czy lat skraca się zazwyczaj do kilku tygodni.

Posted

Ogromna większość wpłat na ten hotelik to deklarowane 300-350 zl/m-c od Spajkus74. To było silnym motorem do zamierzanego wysłania Ksawer hoteliku.Obawiamy się ,że tej głównej wpłaty może zabraknąć i co wtedy ? Mamy znów wieżć psa z Warki do Elbląga -z powrotem do schronu ? To nie tylko koszty -ale i ogromny szok i krzywda dla psa -wtedy. A jeśli potem tamte psy go nie zaakceptują i dojść może do kolejnej tragedii. Zakladamy,że taki pies jak Ksawer -oglaszany intensywnie przez te np.3 m-ce pobytu w dt -zostanie adoptowany .Jesli nie-będziemy musieli nadal oplacać jego pobyt. Oprócz deklarowanej kwoty 300zl od Spajkus -mamy tylko 60 zl /m-c innych deklaracji . Pies wyslany do hoteliku nie może potem być brutalnie wepchnięty do schronu z powrotem .Nawet jeśli ma tam dobrą opiekę ,wyżywienie oraz częste spacery z wolontariuszkami . To zbyt duża krzywda dla psa i szok . Musimy mieć te wpłaty już przed umieszczeniem Ksawera w DT -a szczególnie tę wpłatę-bazę -od Spajkus74.
http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-psow-jamor-138231/

Posted

Jednocześnie niemal napisalam pw-prośbę do Spajki74 ,żeby znalazl czas i zapoznala się z ostatnimi postami na wątku Ksawera i Kudlacza /linki też wysłane /. Myślę ,że w takiej sytuacji nie bylo innego wyjścia -choc jest to trochę niezręczna sytuacja. Jesli ktoś ma inne ,ciekawe propozycje w temacie pomocy Ksaweremu - jesteśmy otwarci i chętnie wysłuchamy.
Każdy dzień ociągania się ze zbiórka funduszy -choćby na oglaszanie Ksawera - to kolejny dzień stracony dla tego psa i kolejny dzień ryzyka ,że może dojść do następnej tragedii w tym boksie i będzie kolejna ofiara ...:shake: Oby tak nie bylo. Myślę,że Dago07 ma rację -oraz inne ciotki - żeby jak najprędzej zbierać fundusze na OGLASZANIE KSAWERA -LUB EWENTUALNIE - NA HOTELIK JAMORA W WARCE . Tylko kto będzie zbierał fundusze na Ksawera ? Może Leni 356 by znalazla czas na to ?

Posted

Witam
Jezeli obiecalam ze bede pomagac w utrzymaniu pieska w hoteliku to tak bedzie , zebym wyslala na trzy miesiace od razu ( bo chyba taka jest taka prosba , jezeli dobrze zrozumialam) to bedzie troszke ciezko poniewaz wyplate dostaje zawsze 12 kazdego miesiaca .
Nigdy nie wysylalam pieniedzy przelewem przez bank i tu jest lekki problem bo prawie wszystkie pieniadze ktore wyslalam we wtorek , w piatek wrocily spowrotem .
Bank rzada jakies tam dokumenty ,adresy . w piatek wyslalam je ponownie . Zobaczymy , mam nadzieje ze nie wroca ale jezeli tak by bylo to bede wysylala przez Money gram . Ale pieniadze napewno beda przychodzily

Posted

Spajkus-dziękujemy za odpowiedz i pozytywną reakcję .Nie gniewaj się ,ale sytuacja jest niezręczna ,gdyż bez twoich wpłat nie ma szans na umieszczenie Ksawera w hoteliku .Zanim uzbieramy te prawie 400zł/m-c minie pewnie kilka tyg. -a na oglaszanie też trzeba przeznaczyć jakąś część zebranych funduszy -zatem musi byc co m-c ponad 400 zl na Ksawera . Taki pies jak Ksawer nie powinien zbyt dlugo czekać na dom -ale te 2 m-ce musimy mu zapewnić na opłaty. Jesli nawet teraz -w pazdzierniku nie zdążymy umieścić tam Ksawera u jamora - to postaramy się by Jamor mial zawsze na uwadze tego psa przy każdej rotacji w tym DT u niego .
Co do wplat konta zagranicz. -trzeba by popytać może kogoś na kogo już przelewałaś pieniądze -na innym wątku ? I przyjąć podobny system przelewania pieniedzy ? Podaj może na pw -do kogo mozna pisac o inf. w tej sprawie .

Posted

Ja sie wcale nie gniewam i doskonale was rozumiem :loveu:
Probowalam wyslac pieniazki dla Ruffiego , pieska ktory znalazl domek ale mial wypadek i zlamal noge wiec dowiadywalam sie i w jedyny sposob ktory udalo mi sie je wyslac bylo Money gram .
Tak samo w przypadku Czarka , pieska ktorego znalazla justysiek , udalo mi sie wyslac pieniadze ale tylko przez Money gram i piesek jest juz w hoteliku .
Tym razem tez tak zrobie , jezeli pieniadze wroca (mam nadzieje ze nie jednak ) bede je wysylac w podobny sposob. Podacie mi tylko adres osoby na ktora zrobie przelew i w 15 min beda juz u was .

Posted

W tym temacie jest pw do Ciebie -gdyż Basi nie ma do pon. chyba -a Leni tez nie ma necie od 2 dni -pewnie będą dziś wiecz.-albo w poniedz.
Jesli pilnie trzeba -adres Basi też chyba można podać ,ale muszę uzgodnić to z Basią.

Posted

olga7 napisał(a):
W tym temacie jest pw do Ciebie -gdyż Basi nie ma do pon. chyba -a Leni tez nie ma necie od 2 dni -pewnie będą dziś wiecz.-albo w poniedz.
Jesli pilnie trzeba -adres Basi też chyba można podać ,ale muszę uzgodnić to z Basią.

Dzieki za wszystkie informacje, teraz poczekamy do poniedzialku , wtorku , jezeli bedzie znow problem to na srode przygotujcie mi jakis adres gdzie bede mogla wyslac pieniazki

Posted

Jestem, wróciłam ze szkolenia RSPCE. Anglicy są bardzo dobrze zorganizowani, jestem pod wrażeniem ich działalności.
Co do Ksawerego, trudno mi coś powiedzieć. Nie wiem czy deklaracje będa na dłużej, nie wiem czy prędko znajdzie dom. Niech któraś ciotka zadecyduje za mnie. Ja nigdy nie miałam psa w hotelu. Na moje stowarzyszenie nie moge zbierać wplat, bo bo mam pełną ksiegowośc i każda zlotowka musi być rozliczona fakturami. Ksawery jest w schronisku w Elblagu. Tam maja konto fundacyjne , może na nie zbierac ?ale też bez faktury nie można. Co robić ?