kordonia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Mnie wczoraj złapał za rękę, i wciągał do boksu :-( Łapczywie, gorączkowo... Quote
Olga7 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Gdyby nie to ,że mam spory kawałek do Elbląga -to chyba choć bym Ksawera odwiedzila co parę dni -a może nawet porwala do nas na zawsze ,ale trochę już za pózno i sil może braknąć na bieganie kolejne ladnych kilkanaście latek jako już wtedy emeryci -z dwoma średnimi i silnymo dość psami ...:razz::shake: Tak nam zapadł w serce ten piękny i blagający na tych kratach Ksawer ....:loveu::loveu: Quote
basia0607 Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Nie mam pojęcia jak to załatwić i kiedy. Większość pracujących dziewczyn w elblaskim schronisku to dogomaniaczki, Charly , kordonia, Aga i Theta one napewno sie ucieszą i pomogą w przypadku Ksawerego. Pozatym mam problemy ze swoim przytuliskiem, które ma b. małą dotacje Woda leje się do bud, siano mokre, słoma gnije! Przy ilości 10 psów obiecalam sobie nie przyjmować wiecej a mam już 50. Co dnia ktoś dzwoni, zgłaszają wyrzucone szczeniaki, kocięta , ja odmawiam a w nocy płaczę do poduszki, słysząc jak deszcz wali w szyby. Kswerego wypatrzyłam bedąc w elblaskim schronisku , mam tam swoje zadnie do spełnienia. Rozmawiał ktoś z Morią ? Quote
Wet-siostra Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Olga7,weź Ksawerego...Zanim Ty się zestarzejesz to i on będzie już starszy,nie będzie potrzebował aż tyle ruchu... A nawet jeśli-to sport to zdrowie...:cool3: Quote
Olga7 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 A żebyś wiedziala Wet-siostro ,że o tym też pomyślalam już nieraz .Ale w moim przypadku ten ruch -czyli czołganie się na zwyrodnialych stawach kolanowych starszej ;)/ za naście lat / kobiety za dwoma w średnim wieku i pelni sił psami -w tym jednej suni namolnie polującej na każdego żywego stwora /byle się ruszał i szalał z nią do upadlego/ -a do tego drugi, dorodny pies ,pewnie też zabawowy nieco-to chyba nie ruch i sport dla zdrowia:cool3::razz:-a raczej gwózdz do trumny zaraz po 60-tce..:evil_lol:. Ksawer piękny i urokliwy jest -owszem ,ale jesli mi ktoś zafunduje wymiane obu stawów kolanowych na nowe i bardziej sprawne i dorzuci do tego nowsze serducho-to zastanowię się już nad tym Ksawerem poważniej.:razz: To juz nie te lata i nie ten sport ani zdrowie-niestety..;) Zanim te śliczne psiaki się zestarzeją bardzo -to mnie dopadnie starość ;). Chyba ,że zamieszkamy kiedyś w zacisznej okolicy w przytulnym domku-to na pewno będzie tam więcej niż jeden kot i pies -no może ze dwie kozy nawet..:razz: Quote
Olga7 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Rozmawialysmy z Basią na temat także Ksawera i dt dla niego ,gdyż dostalam pozytywną odpowiedz z jednego jeszcze hoteliku i czekamy na ustalenia dalsze ze strony tego hoteliku .Basia wtedy jutro podejmie decyzję ,gdyż w tym ostatnim dt -dzisiejszym- miejsce będzie chyba już -od zaraz . Dla pewności -póki co nie możemy podać więcej konkretów -żeby nie zapeszyć .:razz: Po wczorajszym zalaniu Elbląga i tamtych okolic -Basia ma problem z korzystaniem z neta-niestety. Pozostanie chyba tel.tylko. Quote
rita60 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Czy to juz wszystkie deklaracje ? olga7 - 10,- rita60 - 10,- Pliszka - 10,- spajkus74 - 300,- Poker - 20,- Potwierdzcie,czy sie zgadza,kto juz wplacil i co dalej z tym robimy:roll: Quote
Wet-siostra Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='olga7']A żebyś wiedziala Wet-siostro ,że o tym też pomyślalam już nieraz .Ale w moim przypadku ten ruch -czyli czołganie się na zwyrodnialych stawach kolanowych starszej kobiety za dwoma w średnim wieku i pelni sił psami -w tym jednej suni namolnie polującej na każdego żywego stwora /byle się ruszał i szalał z nią do upadlego/ -a do tego drugi, dorodny pies ,pewnie też zabawowy nieco-to chyba nie ruch i sport dla zdrowia:cool3::razz:-a raczej gwózdz do trumny zaraz po 60-tce..:evil_lol:. Ksawer piękny i urokliwy jest -owszem ,ale jesli mi ktoś zafunduje wymiane obu stawów kolanowych na nowe i bardziej sprawne i dorzuci do tego nowsze serducho-to zastanowię się już nad tym Ksawerem poważniej.:razz: To juz nie te lata i nie ten sport ani zdrowie-niestety.. Zanim te psy zestarzeją się ,to mnie już może na tym padole nie być:( .. Przepraszam,nie wiedziałam...:oops: Rzeczywiście,w tej sytuacji raczej nie możesz wziąść Ksawerego...:shake: Quote
Charly Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Stała sie rzecz straszna, kudlaczek pies , który jest na fotce obok Ksawerego został pogryziony, nie dawał oznak życia. Temp. ponizej skali termometru. Walczymy o niego, dostał, ciepłą kroplówkę, leki przeciwstrząsowe, leży obłożony termoforami od kilku godzin w gabienecie wet. Nie ma wiekszych ran, oprócz otarć skóry. Przed chwila poruszył sie, ma derszcze co jest dobra oznaką. Nie żyje , nie moge pisać !!!! basia0607 Quote
Olga7 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Taka smutna kolejna wiadomość ............:-( Zal nam bardzo tego pieska ....:( .....:-(.Tak nam przykro ....:-( . Basiu ....nie jesteś sama -jesteśmy wszyscy z Tobą . Jak do tego moglo dojść ? Tam w boksie byly tylko 4 psy -w tym jeden to Ksawer ... Wyglądaly na zgodna grupkę . :( Niedawno chyba ten kudlaczek byl umieszczony na wątku kudłaczy ...:( Quote
leni356 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Boże :placz::placz: Dlaczego w schroniskach nie usypia się takich psów które potrafią zagryźć inne?? :angryy::angryy: Mam nadzieję że pies który go pogryzł zostanie uśpiony - szkoda kolejnych biedaków które może pogryźć. Nie dość ze tragedie w postaci porzucania psów, to jeszcze pogryzienia :-(:-( Ale mi smutno strasznie :-( Quote
Onaa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 :placz::placz::placz: Biedny Kudłacz. Nie zdążyliśmy mu pomóc. Może gdyby go było wcześniej wyciągnąć nie doszło by do tego. Miałby szanse na swój dom. A tak :-(. Quote
Olga7 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Leni -to są takie realia i dzikie prawa wśród psów w schronie .Tam jest kilka psów -nie tylko dwa . Jesli jeden pies atakuje innego ,reszta rzuca się na ofiarę -dolącza się do agresora -albo któryś broni ofiary -i wywiązuje się ogólna walka ..Przeważnie zaatakowany ,ranny pies nie ma wtedy szansy ,jesli czlowiek ich nie rozgoni w porę ....:-( i nie zabierze stamtąd ofiarę agresji -ratując mu życie ...:shake: Quote
Olga7 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Oby nie bylo już w tym boksie takiej drugiej tragedii ......:shake::-( Ale nikt tego nie wie - żaden pies w schronie nie jest pewien jutra-niestety:-( A tam jest Ksawer przecież także .....Szkoda każdego psa ....:-( Zegnaj Kudlaczu .....:-(:-(:-( Quote
Onaa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 CZY w takim razie KSAWEREMU coś nie grozi ??? Quote
Vitka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 W tamtym boksie psy się raczej nie gryzły... w bawialni zawsze była zgoda... :shake: Tam nie ma typowego agresora... tragedia. Quote
Charly Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 ktoś to już napisał. to nie jest tak, ze jest jeden pies agresor. Psy ktory są agresywne lub mają taki "potencjał" siedzą same. Ale psy czasem "się kłócą" -wystarczy cieczka w boksie obok... Wystarczy, że jeden leży na dole, piszczy i zaraz cała zgraja miłych, lagodnych burków (takich, które mamy w domu) rzuca się na leżącego. Bylam tam potem. Wszystkie miłe grzecznie stały robiąc maślane oczy, lasząc się przy kratach.. I nie trzeba dużo. dwa ugryzienia w odpowiednich miejscach w sumie małe dziurki -tak jak tym razem- szyja, odbyt, pachwina i to wystarczy. Tu nawet nie było krwi. Na ogólnym wątku są zdaje się zdjecia z ich wspolnej zabawy w bawialni. niestety schronisko rządzi się swoimi prawami. Quote
basia0607 Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 W tym boksie nigdy nie było gresji, nie wiemy , który pies go zagryzł bo na pewno wszyskie po trosze się do tego przyczyniły. Byłyśmy w tym boksie, patrzyłyśmy ale wszytkie psy podbiegły machając ogonami. Najgorsze jest to , że zrobily to tak cicho, że nikt z pracowniów nie słyszał. Jesteśmy bardzo tym zdołowane, nic nie wskazywalo, to spokojny boks. Są psy dominujace i zdominowane. Nie ma miejsca na psy zdominowane , więc je dobieramy aby bylo dobrze. Mamy 2 agresowy, ktorym wyrok odraczmy od lata. Jedna to astka , łagodna do ludzi ale do psów wariatka, do tego głucha, sliczna , dosyć młoda. Drugi to biały bokser , pies jednego pana. Zdrowy rozsądek karze takie psy eliminować aby dać miejsce innym., ratując je od zagryzień. Myślę, że w końcu zdrowy rozsądek przeważy nad litoscią i psy bedą uśpione. :placz:czas dla tych psów dobiega końca . Co do ksawerego, chcialabym aby poszedł do domu stałego bo co bedzie jak skończą sie deklaracje a psa trzeba bedzie zabrać ? Znam takie przypadki i bardzo sie ich boję. Nie moge też zbierać kasy na konto stowarzyszenia bo pies jest schroniska w Elblagu. Rozważcie to co napisalam i wybaczcie jeżeli coś nie tak. Dzisiaj byl dla mnie podły dzień ! Quote
Pliszka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Ja myślę, że jeśli jest taka możliwość to jak najszybciej psiak powinien opóźnić schron. Przecież jest stała deklaracja... A z hoteliku chyba łatwiej wyadoptować... Stacyjka, którą Ludwa wzięła do hoteliku z obawą, że to będzie dożywocie, znalazła domek już po niecałym miesiącu. To taki miły psiak, mam nadzieję, że nie czekałby zbyt długo... Wy jesteście bardziej doświadczone i pewnie lepiej wiecie... ale on by tak chciał stamtąd wyjść... :-( Quote
kordonia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Nie moge w to uwierzyć ;( ;( ;( Nie mogę :( ON był taki sliczny, kochany, lagodny... BYłam tydzień temu z tym boksem w bawialni- same łągodne kochane psy, wszytkie latały, bawiły się, biegały za mną, za ringiem, nie było kłótni, niesnasek (czasem w boksach są, tutaj nigdy). Nie mogę :( :( To zdjecie wszytkich z tamtego dnia: Żegnaj kochany Kudłaczu :( Quote
Charly Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 stoi obok Ksawerego po prawej stronie. On zdaje się biegał caly czas z tym gumowym kóleczkiem, bawił się i teraz już go nie ma. Quote
Recommended Posts