Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basia0607 napisał(a):
Dopiero wróciłam ze schroniska i zaraz odpisuje. Pies jest od sierpnia , ma imię ale nie wiem czy od wlasciciela czy nazwały go dziewczyny. Dzisiaj cały jego boks wyszedł do naszej bawialni, wczoraj oddanej do użytku.
Psy wybiegały sie do woli, poszalały w piachu. Mam nowe zdjęcia, komu moge je wysłać. Zauważyłam, że on jest bardzo ugodowy.
W eEblągu hotel dla psów prowadzi Moria z dogo.

a reaguje na to imię? zdradzisz je nam? :cool3: :lol:

Posted

Rita wysyłam Ci zdjęcia. Nie pamietam jego imienia, kordonia na pewno zapamietała. Dzisiaj mieliśmy dzień otwarty w schronisku, pełne rece roboty, ludzi dużo ale adopcji niewiele. Pogoda pod psem za to niektórzy zrozumieli ten dzień inaczej i zwozili tam swoje psy !:placz:
Mimo złej pogody było fajnie bo zeszła się cała elbląska dogomaniacka brać.
Nie wiem czy u Morii jest miejsce.

Posted

[quote name='olga7']Ciotki kochane-jesli jest miejsce u Jamora po Orenie -jak pisze Leni356 -to zacznijmy już zbierać kasę na ten dt -chyba ,że do Megii-gdzie moze nieco taniej ,ale tam miejsca od ręki nie ma ?? Ja mam tam 2 m-ce w kolejce tylko -ale tam trzeba czekać tygodnie cale jeszcze ... te kojce są tam jak w więzieniu -takie ponure ....:(:(.....
Ja choć kilka groszy dorzucę- 10 zl/mc .
Ksawer -DO JAMORA LADA DZIEŃ !!:loveu: / bo tam miejsce już zaraz /.

Cioteczki- kto może dać kilka zl choć na tego pięknego psa -na hotelik ??

Olga7, było miejsce po Orenie, teraz jest full u Jamora, mam nadzieję ze sie coś zwolni niedługo, a w międzyczasie zbieramy na hotelik.
U Megii z tego co wiem było miejsce dla suczki tylko

Posted

No i mamy w calej okazałości naszego pięknego kudłacza -Ksawera albo X :loveu:
A na jednej fot. jest obok drugi kudlacz do kolekcji -na wątek Leni-Kudłacze w potrzebie :razz:.

Mam propozycję: niedługo może być miejsce dla Ksawera w nowym hoteliku w BRZEZINACH K /W-WY ,ktory już przyjmuje psy z dogo -jest ok.11 psów obecnie .Jesli niedlugo do Ds pojdzie benek -to może być tam nasz Ksawer. Domek benka jest w trakcie wizyty p/adop. Oplata za dt Ksawera nie musi być uiszczana z góry-ale musimy mieć-wiadomo- stałe,zapewnione deklaracje miesięczne. Co tym myślicie cioteczki ?
OPLATA ZA DT : MALY PIES- 10 ZL -ŚREDNI -13 ZL -DUŻY-15 ZL/DOBA
/pies średni-do 15 kg/
http://www.dogomania.pl/forum/f937/czy-jest-zapotrzebowanie-na-hotelik-dt-kolo-warszawy-137165/

Nie ukrywam,że zrobilam u Astaroth rezerwację dużo wcześniej -polecila mi ten dt Coronaaj i Zuzlikowa -bo to one tam umieścily benka Milorda. Na jego miejsce mógłby jechać tam Ksawer -jesli taka będzie wasza decyzja .

Posted

olga7 napisał(a):
No i mamy w calej okazałości naszego pięknego kudłacza -Ksawera albo X :loveu:
To dość duży,piękny pies -wielkości Onka chyba.:p
A na jednej fot. jest obok drugi kudlacz do kolekcji -na wątek Leni-Kudłacze w potrzebie :razz:.

nie jest taki duży jak ON chyba - Basia musi powiedzieć, a ten drugi kudłacz jest już na wątku kudłaczy

Posted

Dzięki Waszko-za inf.:p - a jesli ten drugi juz jest na wątku Leni-to b.dobrze...bo oba biedaki powinny wyrwać się ze schronu jak najprędzej ..:razz:
Jesli Ksawer-X jest mniejszy od Onka -to tez dobrze-prędzej znajdzie domek.:p:loveu:

Posted

Ksawery jest mniejszy od onka, taki za kolana. Ten drugi kudłacz to srebrny sznaucerowaty. Oba psy są ładne jednak z uwagi na umieszczenie boksów z tyłu psiarni mają małe szanse na adopcje. W tym miejscu są wybiegi dla dużych psów , gdy zbliża się obcy zaczyna się ogromny rwetes, ludzie wycofują sie , mysląc , że tam są same agresory.
Kudłacz

Mamy jeszcze takie cudo, tylko nie jestem pewna czy to jest ten na zdjęciu wyżej .

Posted

[quote name='olga7']No i mamy w calej okazałości naszego pięknego kudłacza -Ksawera albo X :loveu:

Mam propozycję: niedługo może być miejsce dla Ksawera w nowym hoteliku w BRZEZINACH K /W-WY ,ktory już przyjmuje psy z dogo -jest ok.11 psów obecnie .Jesli niedlugo do Ds pojdzie benek -to może być tam nasz Ksawer. Domek benka jest w trakcie wizyty p/adop. Oplata za dt Ksawera nie musi być uiszczana z góry-ale musimy mieć-wiadomo- stałe,zapewnione deklaracje miesięczne.
OPLATA ZA DT : MALY PIES- 10 ZL -ŚREDNI -13 ZL -DUŻY-15 ZL/DOBA
http://www.dogomania.pl/forum/f937/czy-jest-zapotrzebowanie-na-hotelik-dt-kolo-warszawy-137165/

W tym hoteliku jest teraz czwarty psiak z Jamorozowizny - ja jak najbardziej polecam

Posted

A leni już coś nie załatwiała ?
Tak sobie myślę że może by w którymś hoteliku zarerwować sobie miejsce stałe dla kudłaczy i po kolei wyciągać ?

Posted

Ja wiem Rita ,że trzeba decyzji wielu ciotek -a przede wszystkim Basi0607 -ale podalam to jako jedną z propozycji tylko -a glównie dlatego, że tam jest szansa na krótkie czekanie w kolejce /mam rezerwację/ , jesli benek od zuzlikowej pójdzie do adopcji po wizycie p/adop. w najbliższych dniach.
Zależy to zatem od wyników tej wizyty-wiadomo.Jeśli ciotki mają inny hotelik w zanadrzu -wcale się nie pogniewam.:razz:. Inna psina tam chętnie pewnie pojdzie-byle tylko kasa na to była.:p

Posted

To świetny pomysł -Dogo07 :p-tak bylo by dużo lepiej i latwiej pomagać tym psom. A tu jeszcze jeden biedak-ale ma już wątek -on pilnie potrzebuje pomocy -wyrwania ze schronu ...:shake:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/kleks-aniol-nie-pies-co-z-nim-bedzie-zbieramy-deklaracje-na-hotelik-147625/

i na początek kolejki do takiego dt/hoteliku ....
A jeśli miejsce dla Ksawera w hoteliku ma Leni -to też dobrze .Będzie w czym wybierać i porównywać ...:razz: