Lucy* Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Hej !! Chciałam zapytać jak oduczyć mojego pieska jedzenia tego co dają mu obcy ludzie przez płot ?? Może gdzieś na forum już był poruszany ten temat ale jestem tu nowym użytkownikiem i jeszcze nie zdążyłam się rozeznać. :-? Boję się o moją Sarę bo jest śliczna i wszyscy coś chcą jej dać ale nie wszyscy są dobrotliwi jak już wiemy. Na drugiej ulicy od mojego domu już otruto psa więc chciałam jakoś zadziałać. Dziękuję za wszelką pomoc !!!! pozdrawiam Wszystkich :D Quote
maga18 Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 na poczatek proponuje wywiesic co 30 cm tabliczke na plocie - Nie karmic psa/psow :lol: (co 30 cm, zeby ludzie widzieli ;) ), mozna tez "odgrodzic" psa od plotu... zrobic drugi plot :lol: a zeby oduczyc psa brania jedzenia od kogos przez plot, to musialabys siedziec i obserwowac psa non stop i jak ktos bedzie dawal cos do jedzenia, to powiedziec do psa komende "nie wolno", "fe" itp. Lub bardziej drastycznie (podobno dziala ;) ) "wynajac" jakas obca osobe, ktora poda psu przez plot pyszna wolowinke nafaszerowana ostra papryka chili... :lol: psiakowi wypali mordke, to moze zrozumie ze nie wolno brac przez plot jedzenia... bedzie to sobie zle kojarzyl ;) A jak oduczyc psa jedzenia smieci spod balkonow????? Chyba zastosuje ten sposob z wolowinka i chili :evil: Quote
julita104 Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 maga18 napisał(a): Lub bardziej drastycznie (podobno dziala ;) ) "wynajac" jakas obca osobe, ktora poda psu przez plot pyszna wolowinke nafaszerowana ostra papryka chili... :lol: psiakowi wypali mordke, to moze zrozumie ze nie wolno brac przez plot jedzenia... bedzie to sobie zle kojarzyl ;) a to psu nie zaszkodzi? ja bym zastosowala a nie pochoruje sie? Quote
maga18 Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 chyba sie nie pochoruje jak to wypluje... a wypluje z pewnoscia :lol: ten sposob przedstawil mi znajomy, ktory ma owczarka niemieckiego, ktory zjadal doslwnie wszytsko!! W koncu nafaszerowal smakolyk chili, psiak to "znalazl" i z apaeytem sie na to rzucil... po chwili wyplul, zaczal sie slinic, kaszlac, parskac... momentalnie dostal do picia wody i mu sie lepiej zrobilo :D Za to od tamtej pory nie chce patrzec na uliczne smieci!!! 8) Moje psiaki od kilku dni mysla, ze jedzenie wyrzucane przez ludzi pod blok to ich posilek... nwet jak sa na smyczy to ich upilniowac nie idze... lada dzien tez wyprobuje ten sposob z chili :lol: Quote
coztego Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Zamiast faszerować psa chili poczytajcie sobie tutaj 8) Quote
coztego Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Lucy* napisał(a):Hej !! Chciałam zapytać jak oduczyć mojego pieska jedzenia tego co dają mu obcy ludzie przez płot ?? A tak nawiasem mówiąc, gdyby mi ktoś zaczął dokarmiać psa przez płot to chyba bym ... :evil: 0X :evilbat: :evil: 0X :evilbat: Quote
maga18 Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 [quote name='coztego']Zamiast faszerować psa chili poczytajcie sobie tutaj 8) ciekawe... sprobuje pierw takim sposobem... nie mam klikera ale to nic :lol: zobaczymy czy moje psiaki umieja sobie odmowic :wink: Quote
Lucy* Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 Dziękuję wszystkim za pomoc !! Zaraz od popołudnia zabieram się za szkolenie mojej psinki :D !! Strasznie mnie wkurza to podkarmianie bo psina zaczyna mi się uczyć że dostaje smakołyki "za nic" i nie chce mi jeść zwykłej karmy!! Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki !! :D Quote
Flaire Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 maga18 napisał(a):a wypluje z pewnoscia hahahaha :lol: :lol: :lol: :roflt: :roflt: :laugh2_2: :laugh2_2: :roflt: :roflt: :lol: :lol: :lol: DOBRE! Quote
Flaire Posted June 18, 2005 Posted June 18, 2005 A co do tematu, to ja osobiście zbudowałabym drugi płot. Moim zdaniem bardzo trudno jest nauczyć psa niebrania pokarmu od obcego pod żadnym pozorem, jak również nie bardzo mi się ten pomysł podoba, bo zakłada, że ja zawsze będę obecna, żeby psa nakarmić. Quote
Recommended Posts