Jump to content
Dogomania

Wars w basniowym domku,dziekujemy Wuniu za matkowanie i nauke.....:)

Recommended Posts

Posted

:bye::painting::x-mas:Witajcie kobitki Warsikowe:multi:Gisuniu ja ci dzis wplacilam dyszeczke zeby sie dolozyc odrobinke na Warsika , wplacilam na to konto bazarusiowe :multi:za psiaczka cudnego mocno kciukiiiiiiiiiiiiiiiii

• Replies 682
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Warsik pojechał z Wunia i jej Tz do Łodzi
Wunia to chodzacy spokoj i cierpliwosc i poznała od razu Warsika za kratami....
Tz powiedział ze jego troche poduczy:) podszkoli:)
to bardzo fajny facet i mysle ze ma reke do psiaków.....
Wars ,bedzie mieszkal w domku
wiec Wunia musi jego wykąpac ...
oj ciesze sie bardzo...bardzo:)

Posted

giselle4 napisał(a):
Wiecej napisze Wunia
ja jeste pod wielkim wrazeniem....
i mam nadzieje ze maluszei zostanie łodzianinem

:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi:oj jakoz pieknie jakoz cudnie na sercuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu toc cudenka sie zdarzaja , zeby tak i psiaczkowi temu kofanemu:multi::multi::multi:szerokiej drogi :loveu:

Posted

zaczynam sie martwic:(
Wunia nic nie napisala.....moze cos sie stało?
Ja wiem ze masz duzo z nim pracy
bo i wykąpac lobuza i wyprowadzic aby sobie przypomniał zemieszkał w domku i nie mozna brudzic
i pewnie bedzie mial biegunke po zmianie karmy....
Ewcia,prosze o jedno zdanie
ze Ty dobrze sie czujesz i mocno Was nie umęczył

Posted

Cioteczki, przelalam do Grazynki 40zl dla Warsika a chyba powinnam do Wuni :oops: sorrki, rozpedzilam sie - bom chwile na dogo, chcialam nadrobic zaleglosci. Grazynko, przelejesz do osoby, ktora zbiera kaskę? chyba, ze dobrze puscilam przelew :evil_lol:

Chlopczyku, tymczasem wskakuj na pierwsza!

Posted

no to zaczynamy:
podróż odbyła się bez niespodzianek mimo fatalnej pogody. W Łodzi byliśmy ok.21, wykąpaliśmy Warsika i wysuszyliśmy, w ogóle się nie bał, zapatrzony w mojego męża jak w obrazek :) następnie ok.22.30 Wars gotowy i względnie pachnący został zawieziony do pani i został. Pobudkę mieliśmy o 4.30 i musieliśmy go zabrać ponieważ był tak szczęśliwy, że nic nie rządziło. Skakał po stole, przewracał krzesła, skakał na swoją Panią, obsikał wszystko co się dało, kupa była w łóżku, i na podłodze, a on radośnie biegał. Całą noc oka nie zmrużyła, nie dawała sobie z nim rady fizycznie i odnoszę wrażenie, że trochę się go bała. A wars z mieszkania zrobił sobie kojec. Więc aktualnie Wars będzie pod naszą wyłączną opieką. Teraz jest budowana dla niego buda, a mój mąż zajmie się ułożeniem go. Potrzebne mu teraz wychowanie. Do mieszkania w tym stanie euforii i szczęścia niestety się nie nadaje. Ale jest wspaniały i szybko się uczy. Teraz jest w pracy z moim mężem, wybiegał się, dostał jeść, jest pod czułą opieką fachowców od psów.

Posted

Kolejne kroki to:
trzeba go nauczyć podstaw wychowania - czym mój mąż zobowiązał się zająć. Będzie codziennie z nim ćwiczył, co już wczoraj dawało efekty :)
Wars zostaje z nami i będzie w kojcu pod czułą opieką naszą i mojego teścia i wszystkich jego pracowników :)
Po wczorajszej kąpieli, pierwszym ciepłym kontakcie okazał się bardzo ufnym psem o bardzo dużym potencjale. Będą z niego psy :) Ale wymaga bardzo dużo, dużo pracy. Na dzień dzisiejszy Wars do mieszkania się nie nadaje, tylko dom, kojec na podwórku i dużo jedzenia i dużo miłości i dużo pracy.
Mój mąż fachowo się nim zajmie, przy jego potencjale potrzebny miesiąc intensywnej pracy.
Co jeszcze ważne, Wars nie zna w ogóle miasta, samochodów i wszystko go trochę przerasta, ale będzie dobrze. Po miesiącu podejmiemy kolejną próbę umieszczenia go w domu :) a na razie szczęśliwy i beztroski słucha tylko mojego męża, który jako jedyny na razie jest w stanie nad nim zapanować fizycznie i umysłowo. Wars ma już swojego Pana, którego zaczyna słuchać :)
Szczęście ogromne, że mój mąż umie psy układać i da sobie radę. Zresztą bez tej pewności nie porywałabym się z motyką na słońce. Trzymajcie kciuki za socjalizację Warsiczka. Ja go już nie oddam do schronu :) Buziaki cioteńki

Posted

nowe wieści:
Wars w pracy siedzi w klateczce mojej suńki (labka) i tam nic nie robi, ani siusiu, ani kupy, tylko śpi i łypie kto przechodzi, więc nie będzie w budzie, tylko mu jeszcze (chyba) dziś kupimy większą klateczkę i będzie w pomieszczeniu, ogrzewanym i regularnie na spacery z nauką :) Jak się nauczy troszeczkę obycia, to do nas do domu pójdzie :) tak rzekł mój małżonek szacowny :)
O ewentualnych zmianach będę informowała :)
Ewa i Wars

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Cioteczki, przelalam do Grazynki 40zl dla Warsika a chyba powinnam do Wuni :oops: sorrki, rozpedzilam sie - bom chwile na dogo, chcialam nadrobic zaleglosci. Grazynko, przelejesz do osoby, ktora zbiera kaskę? chyba, ze dobrze puscilam przelew :evil_lol:

Chlopczyku, tymczasem wskakuj na pierwsza![/QUOTE]
witaj Edytko,TO NIC
WUNIA MI ZOSTAWILA SWOJ NUMER KONTA I JEJ PRZELEJE I NAPISZE ZE OD CIEBIE
WARSIK DZIEKUJE JA ZAS BARDZO BARDZO....:)

Posted

[quote name='Wunia']nowe wieści:
Wars w pracy siedzi w klateczce mojej suńki (labka) i tam nic nie robi, ani siusiu, ani kupy, tylko śpi i łypie kto przechodzi, więc nie będzie w budzie, tylko mu jeszcze (chyba) dziś kupimy większą klateczkę i będzie w pomieszczeniu, ogrzewanym i regularnie na spacery z nauką :) Jak się nauczy troszeczkę obycia, to do nas do domu pójdzie :) tak rzekł mój małżonek szacowny :)
O ewentualnych zmianach będę informowała :)
Ewa i Wars[/QUOTE]
:loveu::loveu:[url=http://www.fodey.com/generators/animated/talking_cat.asp][img]http://r9.fodey.com/2086/50bea9b4fc414fdc9760ca8c30e91a43.0.gif[/img][/url]:multi::multi:

Posted

minęła pierwsza doba od chwili odebrania Warsa - konkluzja: wychowanie zerowe, higiena jakoś się układa, apetyt przerażający!!!! Witaminy dostał, a żre jak młody koń :)

Posted

Wuniu,mowiłam
On zje 2 michy i udaje ze nic nie jadł i prosi
Ja nie mialam sumienia nie dac trzeciej....ale widzisz ze mimo ze je jak młody konik mało przybiera na wadze:(
Wiem ,ze zalatwial swoje potrzeby na polu,ale kochany to on nie był.

Posted

Ciotki kochane,potrzebujemy wsparcia
worek karmy to miesiac [i to nie wiem czy wystarczy] 2 biedne puszeczki to 2 dni....
On chce jesc
prosze o najdrobniejsze wplaty na konto Wuni.
Malzenstwo przyjechało tez po draba na swoj koszt,nie pozwolmy aby teraz zostali sami z problemem karmienia
tez za swoje.
Wuniu,jak tylko cos zdobedę wysle,nie zapomne.
Mam dwoje dzieci na tymczsie
a jeszcze dla dwojga szukam tymczasu i grosików....prosze nie zapominajcie i wspomozcie Wunie i Warsika

Posted

Ciocia mmd!!!!!!! :) ja nie umieć wstawiać zdjęć, ale ciocia mmd jest bardzo sprytną dogo-hakerką :) Dzięki piękne za wstawienie dzisiejszego zdjęcia Warsika :) Wars jest ukąpany i szczęśliwy :)
Ta karma to na 2 tygodnie, a puszek już nie ma :) będzie jadł 2 razy dziennie, a i tak na smakołyki się uczy, więc krzywdy nie będzie miał. I tak go wszyscy dokarmiają :) Wet powiedział, że powinien przejść na wysokokaloryczną karmę, przynajmniej do końca zimy :( jest droga, niestety :(
Wars aktualnie przebywa u męża w pracy na dyżurce pod czujnym okiem oficera dyżurnego :) Już jest po spacerze, ale jeszcze dzisiaj ok.23 pojedziemy do niego :) Wzbudza ogromne zainteresowanie i sympatię wszystkich, zaczynam być spokojna o jego los, nie pozwolono nam go zabrać :)
Mój mąż i tak stoczył walkę o to, żeby nie siedział pod samym kaloryferem bo się przecież "rozhartuje" więc pozwolono Warsowi zostać w chłodniejszym miejscu :)
Na spacery wychodził po południu już bez smyczy, przychodzi na smakołyk :) błyskawicznie się uczy, i już się NIE BOI tak strasznie. Przygotujemy go godnie do adopcji :)
Potrzebne dużo, dużo, dużo żarcia :modla::drinka: