majuska Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Starość to nieuchronna kolej rzeczy..to coś czego na pewno kiedyś doświadczymy...czy musi być smutna, tragiczna i pełna cierpienia.....? Mikołaj, 14 letni dziadeczek, kompletnie zdruzgotany, nierozumiejący sytuacji w jakiej się znalazł, nieszczęśliwy...został znaleziony na ulicach Przemyśla i trafił do orzechowskiego schroniska. To psiak niepospolitej urody, staruszek, ale całkiem sprawny i widzę, że drzemie w nim jeszcze siła i chęć życia...ale jak długo? 14 lat w czyichś objęciach, zapewnieniach o wyjątkowości, spaniu na miękkich poduchach, w cieple, w domu pełnym troski, miłości , opieki.....i nagle koszmar schronu, dookoła wrzask, ujadanie , walka o przetrwanie, zimna, nieprzyjazna buda, bycie jednym z wielu... tu nie ma sensu wołać o pomoc, tu i tak nikt nie usłyszy.....tu można tylko usiąść i cierpieć....i czekać...tylko czy jest na co? Zbliża się zima, to może być ostatnia zima w jego życiu..... Mikołaj przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Orzechowcach. Ma 14 lat, jest psiakiem trochę wycofanym i nieśmiałym, dopiero po chwili zaczyna ufnie reagować na człowieka, lubi delikatne mizianie, spokojne spacerki, trzeba mu dać czas....to pies porzucony i cierpiący...ale zasługuje na milość i opiekę, jak każde żywe stworzenie. Kontakt w sprawie adopcji: Renata tel. Quote
majuska Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Zdolne ciotki poprosimy o banerek;) Quote
gonia66 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 No jestem...a miala isc spac spokojna i szczesliwa po wpisie Florentynki....:-(A ten pyszczek taki kochany...staruszki to powinny w ogole miec stworzoone specjalne hoteliki tylko dla kilku pieskow..a tak w ogole..to najlepiej byloby nam sklonować Florentynków....:loveu:TAkich cudów świata jets podobno 7..... Mikolajku..mam nadzieje, ze przed Twoimi imieninami bedzieesz grzał doopeczkę w cieplutkim zaciszu...nie mozesz zostac w schronie....:shake: Quote
majuska Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Też tak liczę, że to imię pomoże się wyrobić z domkiem... Quote
majuska Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 figa33 napisał(a):taki Leopoldowy jest...:shake: Noooo...Figuniu, czy możemy liczyć na jakies fantastyczne allegro???:razz: Np. na miejsce Livii?? ( oczywiście jak już w domciu będzie ) Quote
gonia66 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 figa33 napisał(a):taki Leopoldowy jest...:shake: Dokładnie to samo pomslalam na pierwszym spojrzeniu....:roll: Quote
figa33 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 majuska napisał(a):Noooo...Figuniu, czy możemy liczyć na jakies fantastyczne allegro???:razz: Np. na miejsce Livii?? ( oczywiście jak już w domciu będzie ) majuska..:oops: pewnie ,że tak , taki dziadzio kochany.. Quote
majuska Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 No tak jakoś mnie do siebie przyciągnął i zachwycił urodą...ale nietety historią dobił:-( Quote
majuska Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 figa33 napisał(a):majuska..:oops: pewnie ,że tak , taki dziadzio kochany.. :iloveyou::iloveyou::iloveyou::buzi::buzi::buzi: postaram sie jeszcze trochę fotek dorobić i może jakiś filmik.. Quote
gonia66 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 majuska napisał(a)::iloveyou::iloveyou::iloveyou::buzi::buzi::buzi: postaram sie jeszcze trochę fotek dorobić i może jakiś filmik.. Następny Pracus.....Kochany:loveu::loveu::loveu: Quote
SZPiLKA23 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 zrobie jeszcze jeden banerek bo ten tak na szybko i widze ze po image jakosc poleciała Quote
majuska Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Dzięki Szpileczko, póki co ja ten montuje do podpisu...;) Quote
koosiek Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Oj , śliczny jest, ma coś chyba z collie? Quote
Piromanka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Kolejny biedny psi staruszek wyrzucony jak stara rzecz... :placz: O Boziu... Quote
Florentynka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Wierzyć się nie chce...On dawno jest w tym schronisku? Może zginął komuś? Nikt go nie szukał? Jak można coś takiego zrobić staremu psu :shake:? Mikołaj, trzymaj się chłopie! Majuska cię wzięła "na tapetę" a to dobrze rokuje. Quote
ihabe Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Przeczytałam na wątku Kubusia o tej psince i jestem, zdruzgotana i zapłakana. Na mnie staruszki działają strasznie, chciałabym im wszystkim oddać wszystko co mam najcenniejszego, zeby tylko były szczęśliwe. Dużo tych staruszków, dużo ślepaczków, oj dużo:-(:-(:-( Quote
karolciasz28 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Mikołajku ktoś cię kochał przez 14 lat... a teraz co:shake: Quote
Becia66 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 poldziowaty dziadziuś.....strasznie podobny :roll: i mówisz majuska że tak samo wycofany ? Quote
majuska Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Poldziu mnie ugryzie za to, ale muszę powiedziec , że on ładniejszy od Poldzia jest...Serce mi sie ścisnęło na jego widok w tym boksie, gdzie zaraz , z powodu deszczu narobi sie błota i ta psina w tym wszystkim:shake:...ma futerko trochę dłuższe, już kołtuny się zaczynają robić.... On nie jest taki wycofany jak Poldziu , on wie co to głasy i mizianie, tylko sie boi czy ta zbliżająca sie do niego ręka, nie chce mu przypadkiem zrobić krzywdy....chodzi wkoło boksu z tepym wzrokiem, on po prostu nie wie co się stało, nie rozumie dlaczego.... Quote
Becia66 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Może on ma gdzies swoich panciów co go szukają, pamiętacie Gliniaka ? Ze 2 miesiące psina siedziała w zimie w schronisku, bo nie przyszło właścicielom do głowy tam własnie go szukać. Dopiero jakies ogłoszenie w gazecie ze zdjęciam i psina szczęśliwie do domu wróciła. Mikołaj tez może ma szanse wrócić......Kto robi ogłoszenia na Przemyśl ? Quote
majuska Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Artur coś mówił,że będzie miał ogłoszenia w Przemyślu i jest szansa, że się po prostu komuś zgubił, bo ma obrożę na pchły na szyi....ale czy jednak to nie jest ten czarniejszy scenariusz....Jest już też na stronce, tylko czy jakiś np. starszy człowiek będzie wiedział jak i gdzie go wogóle szukać... Quote
Florentynka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Mi się wydaje, że ludzie zdumiewająco często nie wiedzą jak szukać. Może trzeba się posunąć do rozlepienia na słupach w tej okolicy gdzie go znaleziono jakichś ogłoszen typu "znaleziono psa"? Quote
Recommended Posts