Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam domu dla młodej suki w typie owczarka niem.
Sunka została przeze mnie znaleziona na bagnach nad Wartą-była krańcowo zagłodzona i miała jeszcze 1 żyjące szczenie....Przejechała ze mna w samochodzie przez całą Polske,niezwykle grzecznie. Jest u mnie od marca. To suczka wychowana w domu,karna,grzeczna ,przylepka,kompletnie nieagresywna,przyjazna dla wszystkich,absolutnie nieszczekliwa. Ma jedną wadę-gdy sunia poznała konie okazało się ze to jest to co budzi w niej szczekacza-dla niej to zabawa,ale łapie konie za nogi albo za pyski zebami,jest to bardzo niebezpieczne,a ja nie mam mozliwosci odseparowania jej od stajni więc dom stały tym bardziej potrzebny! Byłam już kilkakrotnie stratowana przez spłoszonego konia którego ugryzła znienacka w noge... z psami dogaduje sie nieżle,choc nie bardzo potrafi sie z nimi bawic-tak jakby wychowywała sie bez psów,ale woli małe psiaki niż duże....Za to z człowiekiem jest najszczesliwsza,wpatrzona i gotowa zrobic wszystko,uwielbia spacery i wyjazdy w gości gdzie zachowuje sie po prostu fantastycznie!. Niezwykle kontaktowa.zsocjalizowana,aktywna. Zawziecie poluje na szczury.:) Sunie do dobrego domku dowioze! mój mail gora.wiatrow@wp.pl

ROZLICZENIE BAZARKÓW ZA STERYLIZACJE SUNI
29zł-sambel
22zł-wanda szostek
13zł-divia_gg
25zł-giselle
104zł-obraz-kolezanka kakadu-wpłata pozabazarkowa
20zł kolezanka kakadu
10zł-piromanka
10zł-kol.kakadu
=303zł
70zł kakadu-wpłata pozabazarkowa
28zł-mercy
21zł-beka
17zł-piromanka
32zł-krysiam
20zł-supergoga
7zł-livka
12zł ninka
10zł-aldrumka
200zł-malawaszka
DT-koszt 0zł
dowóz do domu stałego 0zł- na mój koszt obie rzeczy.Sterylka z badaniami-442zł, dodatkowe leki 47zł, koszt transportów-109zł, po odjeciu wpłat dług został spłacony.
Nadwyżka obecna to 50zł/tak jak napisałam w wątku bazarkowym pójdzie na utrzymanie w DT Sojki.Ew.kolejne wpłaty za bazarki bedą już wpisywane na jej wątku.BARDZO DZIEKUJEMY ZA CAŁE WSPARCIE!!!

Posted

sukuś jest 20km pod Lublinem,u mnie w domu.Zdjęc mam oczywiscie wiecej i jeśli ktos byłby zainteresowany vegunia to wyślę chetnie na maila! Nie wiem czy jest sens zapychac tu na forum!
Vega koniecznie musi miec jednego pana-Uwielbia jak sie nia zajmowac,brac na spacery...
Kilka dni temu jechałam z koniem pod wrocław-w trakcie załadunku w nocy vega wsmyknęła się do przyczepy za koniem...Odkryłam ją pod Kielcami! całą drogę przespała na tylnym siedzeniu, u państwa grzecznie zjadła w przedpokoju posiłek i poszła spac na dywan-w obcym domu,z wyjacym za drzwiami labradorem i przy kilku obcych osobach...Jest fantastyczna suką a ja nie jestem w stanie zapewnic jej tej opieki i zajmowania sie tylko nia,bo psow mam kilka.....no i sprawa koni......

Posted

Norel czy ona jest wysterylizowana?I konkretnie w jakim jest wieku,bo chętnie bym mogła zrobić jej i temu mixowi podhalana Vulkanowi drobne ogłoszenia,typu;alegratka,ojej.pl i co tam jeszcze da się wymyślić...;)No też myślę,że przydałoby się jeszcze parę zdjęć,żeby było czym operować w ogłoszeniach,żeby ją było dokładnie widać,żeby potem nie zdażali się tacy głupi ludzie,typu;a ja myślałem,że ona jest inna ..i już mi się nie podoba..

Posted

Przepraszam ze mnie tyle nie było,ale byłam kilka dni na sląsku na próbach dzielności ogierów.
Aganela-jak mozesz to zrób im te ogłoszenia.Nie wiem ile lat ma Vega,na pewno jest młoda ale ja po zebach nie umiem rozpoznac;) Patrzac jaka jest wesoła powiedziałabym ze ze 3 lata max.
Jak ja znalazłam miała 1 zyjace szczenie,podejzewam ze sunia przypadkowo zaciążyła i wywalono ja z domu z maluchami.Bardzo wypatrywała przy szosie a na dzwiek samochodu terenowego poderwała sie i podeszła pod szose...
Nie jest sterylizowana-kastruje tylko psy,suczek miejscowy wet nie chce sie podjac,bo nie robił tego dawno a do klinik lubelskich nie mam zbytnio zaufanie po utracie doga.obecnie jest zaszczepiona antykoncepcyjnym.
Wolałabym zeby wziął ją ktoś dla charakteru aa nie wygladu...Bo tacy co im sie pies przestaje podobac to potem wyrzucaja go na jakies bagna......
Zaginiona saro-więc moze chciałabyś ją?:smile:
Jak mówie zdjecia nie sa problemem,choc mysle ze nie musza to byc tysiace-jak ktos chce psa to powinien go przeciez zobaczyc na żywo...

To fotka z dzisiaj

to wkrótce po przywiezieniu

Posted

Ależ lubi je! i to wrecz histerycznie! właśnie dlatego wymaga to co najmniej ostrozności...Dobry kot to ten co trzyma sie z daleka bo pewnie z miłości zostałby uduszony:) Stajennego żadnego nie zagryzła absolutnie-ale one mijaja bokiem psy,wiec nie bede reklamowac ze koty lubi,bo kto wie co by było jakby ja w domu z kotem zamknąc? Ja nie mam jak sprawdzic bo stajenne to sasiedzkie koty i nie daja sie złapac:) a przed nia wieja gdzie pieprz rosnie.

Posted

Norel, sunia jest piekna i młoda i niestety moze jeszcze wiele razy rodzić.
Jak zaczniemy ją ogłaszać, beda dzwonic oszołomy co to chcą rasową suke bo chcą sobie na boku dorobić :angryy:.
Tylko sterylizacja i to juz wykonana moze uchronic ja od losu maszynki do rodzenia .
Zapytam dziewczyn z Zamościa gdzie sterylizuja suczki.

Posted

oj zapytaj prosze! też mi to sen z oczu spedzało niestety, z psem prosciej.Do Zamościa nie byłoby tak daleko,mam nadzieje ze i finansowo też bedzie znośnie:) a ja mam problemy z odsiewem oszołomów-chyba ze juz ewidentnie to widac...

Posted

jest przepiekna.
ja bym ja wziela chetnie jesli bylaby z fajnym charakterem i po sterylce
ale nie mam teraz miejsca, warunkow ani pieniedzy na kolejnego psa
mam juz 2 i kota, jedna psina to znajdka i kot ktory mial isc na wolnosc bo wlascicielom ktos powiedzial ze to nie kocur a kotka
cala rodzina opsiona takze niedlugo schronisko przyjdzie zalozyc bo coraz to nowe ziwerze sie znajduje potrzebujace :roll:
juz mi jedna osoba powiedziala ze jestem jak pewna pani ktora zbierala wszystkie zwierzeta, tylko sama jak znajdzie jakies zwierze to mnie meczy zebym znalazla dom

ostanio tez znazlam kotke malusienka i ma juz domek, jak podrosnie to musi miec sterylke bo nowi wlasciciele nie chca stada kotow

co sie dzieje? sasiedzi znalezli szczenie na wycieraczce

Posted

Postaramy sie z Vegą pojechac zobaczyc jeden domek w którys z najblizszych wekendów,ale jest tam kot i to wymaga sprawdzenia bo sucz moze byc zbyt namolna dla niego...
Wiem cos o tym,mnie tez co chwila cos sie pojawia pod płotem...choc cała wieś jest taka wiecej zapsiona i zakocona,wiekszosc ludzi ma minimum 2.Ostatnio do sasiada przyszedł on zagłodzony-niestety ugryzł jego wnuczkę i został zabity biedak. U sasiadki kotów jest ze 30...częśc sie u mnie dożywia,biorąc pod uwage że połowa koni to uratowane darmozjady-stare czy chore to niewiele mi brakuje do schroniska-i tak cała kasa na ich utrzymanie....
Założę sie że nawet jak udałoby sie tym domki znależc to zaraz pojawi sie jakiś szkielecik...
Dla ciekawosci-Vega po przywiezieniu-maluch wyglądał dobrze-jej futro przykrywa szkielet i te oczy obydwojga....

Posted

ale jest naprawde sliczna i podobna do Saruni, Sara miala taki krzyzyk na lebku z ciemniejszego koloru i nienawidzila jezdzic samochodem, wlasciwie wcale nie dala sie wlozyc do auta
ja moze dzisiaj zrobie zdjecia malej suczce pilnie potrzebujacej chociaz tymczasowego domku

Posted

Vegucha uwielbia jeżdzic.Pojedziemy w tym tygodniu do znajomych sprawdzic reakcje na kota w domu....mam nadzieje ze w razie "W" nie zdemolujemy im za bardzo malutkiego mieszkanka...To jedyni co znam z kotem bo maja persice adoptowaną ze tak powiem -ode mnie.

• 3 weeks later...
Posted

sprawdzone podwójnie na kolezanki kotach w dużej ilości-było rewelacyjnie:)
polecamy razem z Kakadu bazarki na sterylke Vegi po której będzie mogła już pójść do domku stałego! Zapraszam!!

Na fotce przed klatką z króliczkiem:))

Posted

witam!
ja chętnie adoptuję Vegę .
Straciłam swoją sunię , którą miałam ze schroniska od szczeniaka.
Niestety nowotwór nie pozwolił nam dłużej być razem:placz: Jeżeli tylko Vega dogada się z moim drugim psem to myślę ,że będzie nam wszystkim razem wspaniale :)
Teraz będę cierpliwie czekać do czasu aż sunia dojdzie do siebie po sterylizacji
i mam nadzieję, że spotkanie z moim Cortezem przebiegnie pomyślnie , a ja zdam egzamin na przyszłego właściciela Veguni

Posted

Nie miałam od wczoraj netu:((
Jak dobrze pójdzie bedziemy załatwiać sterylizację w przyszłym tyg...
Potem sprawdzimy domki-wg,kolejności zgłoszeń:p czyli chwilowo dwa.Na razie nic nie decydujemy bo najwazniejszy zabieg i wygojenie :)

Posted

mam jeszcze pytanie odnośnie Wegi czy ona jest trzymana w domu? mam na myśli to ,że mieszkam w bloku i gdyby się okazało, że ona jest przyzwyczajona do przebywania na zewnątrz to nie chciałabym jej zamęczać w murach .
Mam jednak nadzieję ,że uwielbia kanapy ;)

Posted

z jednego bazarku bedzie 15 zlotych, z drugiego poki co jest 55,00 :multi: ale trwa do srody wiec moze ktos sie jeszcze skusi; narty nie poszly wiec sie poddaje; juz ich nie bede wystawiac; ale i tak sie troche uzbieralo :)