krzysztofk Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 witam dzisiaj kupiłem szczeniaka , przyjechałem z nim do domu i dałem miskę wody i miskę karmy . maluch w 2 minuty miał puste obie miski a brzuch jak pilka (karmy dalem tyle ile kazał hodowca i tyle samo piszę na opakowaniu) nie wiem co robić czy dawać mu mniej ,ale częśćiej (hodowca kazał 4 razy dziennie) i co z wodą on powinien mieć cały czas picie ale czy on nie bedzie pił aż "peknie" strsznie się o niego boję żeby się nie przepił i przejadł ale też żeby nie byl glodny. Quote
Vectra Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Szczeniaki mają to do siebie , że po najedzeniu wyglądają jakby połknęły piłkę.Stosuj się do zaleceń hodowcy , jeśli idzie o jedzonko ... z wiekiem wiadomo dawkę sie zwiększa , na opakowaniu masz tabelkę , z orientacyjną ilością podawania karmy ... to jest tak +/- bo ilość zapotrzebowania na żarełko , zależy od osobnika ... musisz obserwować , czy maluch nie chudnie czy też za szybko nie robi się tłuściutki :) Co do wody , musi mieć stały dostęp , raczej nie pęknie , ew puści pawia jak za dużo w siebie wleje .. ale i szybko się nauczy , że woda jest i nie trzeba jej na zapas pić :) Pokaż malucha :D Quote
krzysztofk Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 [FONT=Times New Roman, Times][/FONT] noblestaff prince charming - bully Quote
strumyk Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='krzysztofk'](karmy dalem tyle ile kazał hodowca i tyle samo piszę na opakowaniu) nie wiem co robić czy dawać mu mniej ,ale częśćiej (hodowca kazał 4 razy dziennie) na opakowaniu jest przyblizona dawka dzienna, czyli ta ilosc dzielona na 3-4 posilki dziennie i co z wodą on powinien mieć cały czas picie ale czy on nie bedzie pił aż "peknie" staly dostep do swiezej wody - suche kulki powoduja, ze sie chce pic po jedzeniu, poza tym musi je rozmoczyc tak sie wydaje, ze pije duzo, ale nie peknie :) Quote
Recommended Posts