Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 10-letniego cockera.Od początku był to bardzo towarzyski psiak.Na dźwięk dzwonka do drzwi biegł merdając ogonkiem i witał z radością wszystkich nawet tych których widział pierwszy raz na oczy.Na starość natomiast zobojętniał na tyle,że do naszego domu może wejść kto chce i kiedy chce i naszemu cockerkowi nawet do głowy nie przyjdzie żeby obcym osobnikiem zainteresować się chociaż przez chwilę.Napiszcie proszę czy wasze cockery też tak reagują.Kocham te psy i jeżeli będę miała w przyszłości jakiegoś to też to pewnie będzie psiak tej rasy,ale trochę przeszkadza mi ta cecha mojego psa.Wiem,że nie są to psy stróżujące i nie ma tu czego za bardzo wymagać ale ten mój stanowczo przegina.Ostatnio na widok hydraulików ziewnął szeroko i poszedł spać dalej.

Posted

To już jest starszy pan,więc trudno od niego wymagać zachowania takiego jak kilka lat temu...
Moja sforka (cockerów) jest jak alarm :evil: przy każdym hałasie przy furtce,czy drzwiach....z wyjątkiem naszego "pana starszego",który ma ok..12-13 lat (przygarniety rok temu) i bardzo źle słyszy i źle widzi...

Nasuwa mi się jeszcze jedno.....czy Twój psiesk nie ma problemów ze słuchem?

Posted

Rzeczywiście coś jest nie tak,ale bardziej bym stawiała na wzrok.Dzisiaj po powrocie ze sklepu rzuciłam mu na posłanie jego przysmak.Wiedział,że mu coś daję,ale nie mógł tego znależć chociaż wąchał 10 cm od smakołyku.Musiałam mu podać jedzenie ręką.On ostatnio bierze antybiotyk może to jest przyczyną słabszego węchu.Zauważyłam jeszcze,że często pociera oczami o wersalkę.

Posted

Trudno powiedzieć...może rzeczywiście to wpływ antybiotyku...bo wygląda z Twojego opisu,że węch też ma słabszy...
Może jednak warto by było przy najbliższej wizycie u weta powiedziec mu o tych kłopotach,bo takie przecieranie oczu może świadczyć o tym,że coś się z nimi dzieje...