flashka-g Posted July 14, 2005 Posted July 14, 2005 bo nie moglam sie dodzwonic zeby zamówic pokoj. Quote
ofca Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 flashka-g napisał(a):ale chodzi mi o cene w euro za opłacenie psa na wystawie....110 euro..nawet nie mówcie ile to jest!! . noale to chyba za obie? :o pozdrawiam iwona Quote
orsini Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 no za obie, ale i tak duuuuuzoooo :cry: :cry: :cry: Quote
Conan Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 110 Euro jest za dwa dni płatne na wystawie, a płatne wcześnie - 90 Eurasków za dwa dni. Wszystko teraz kosztuje. Na nasze wystawy zagraniczni też płacą niezły kesz. Co zrobić takie zycie. Quote
orsini Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 no patrzac na nasza swiatowke smiem twierdzic inaczej!nie dosc ze 1 termin maja to jeszcze tak malo w porownaniu np. do Tulln:((((o Amsterdamie nie wspomne:((( Quote
Conan Posted July 15, 2005 Posted July 15, 2005 Ale jedno mają fajne. Organizują dwie wystawy w jeden weekend, a my ni tu tu. To jedzie jakiś pastuch czy nie? Mag Quote
flashka-g Posted July 17, 2005 Posted July 17, 2005 moze pony odemnie pojada.....ale nie jestem pewna. Conan rok temu były 3;] to żesmy sobie z Orsini pobalowały;] Ale miałysmy głosny stolik na kolacji wystawowej;] 8) Quote
an3czka Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 mam pytanie. wlasciwie w imieniu moich znajomych, ktorzy jada na wystawe do Bratyslawy. ich psy maja kopiowane ogony i zastanawiaja sie czy nie bedzie z tym problemow. podobno niektore kraje nie akceptuja kopiowanych uszu czy ogonow. mi sie wydaje, ze nie ma zadnych restrykcji odnosnie tego tematu, ale mimo wszystko prosze o informacje. Quote
flashka-g Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 Wiem ze W Czech nie akceptuja kopiowanych uszu...ale w eszłym roku byłam z kopiowanymi ogonami w Bratysławie i nie było zadnych afer;] Wiec tylko uszy. Quote
an3czka Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 dzieki flashka-g mam nadzieje, ze od zeszlego roku nic sie nie zmienilo Quote
Elitesse Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 an3czka napisał(a):mam pytanie. wlasciwie w imieniu moich znajomych, ktorzy jada na wystawe do Bratyslawy. ich psy maja kopiowane ogony i zastanawiaja sie czy nie bedzie z tym problemow. podobno niektore kraje nie akceptuja kopiowanych uszu czy ogonow. mi sie wydaje, ze nie ma zadnych restrykcji odnosnie tego tematu, ale mimo wszystko prosze o informacje. bez problemow - ja w zeszlym roku bylam w Bratyslawie i w tym juz tez wystawialam na Slowacji swoje kopiowance :) Quote
an3czka Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 wielkie dzieki Elitesse. znajomi sa juz spokojni :) Quote
kaukazy Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 My wybieramy sie na wystawę do Bratysławy z 2 kaukazami. Jeździmy tam od 3 lat co rok. Jest to super wystawa , dobrze zorganizowana,obok hal jest teren na namioty , kampingi. Kto pojedzie to nie pozałuje.Dla mnie jest to jedna z lepszych wystaw w Europie.A do tego 2xCACIB i sedziów przyzwoitych zapraszają. Owczarki kaukazskie zawsze sędziuje sedzia z Rosji. Namawiam wszystkich na te wystawe jest super. Quote
Elitesse Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 mi sie tez spodobalo w zeszlym roku dlatego w tym tez obowiazkowo zaplanowalam sobie wizyte w Bratyslawie a przy okazji wystawy mozna zwiedzic to piekne miasto i pojesc we wspanialej chinskiej knajpce :) Quote
Conan Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 a czy Bratysława daje jakies stawki na jakiejś stronie? Austria np podaje statystykę a Słowacja? Quote
kaukazy Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 Niestety strony Słowacji są dość biedne i niestety nie podają ani na stronach ani telefonicznie , bo boją się ,że ktoś kto płaci na wystawie po dowiedzeniu się o stawce może nie przyjechać na wystawę bo np. się wystraszy konkurencji , a oni stracą kasę i to nie małą. Parę razy dzwoniłam i się dowiadywałam w poprzednich latach,ale na darmo. Quote
Kasia_i_Łukasz Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Witam :) w tym roku pierwszy raz mamy zamiar wybrać się na wystawkę poza granice naszego kraju :D ze stony www związku na Słowaci wynika że minął już termin zgłoszeń na wystawę w Bratysławie :( być może został on przedłużony? czy ktoś mógłby mnie oświecić? :lol: pozdrówka :hand: Quote
Kasia_i_Łukasz Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 [quote name='dorotal']Raczej nie az o tyle. tak zachwalacie tą wystawkę że wolałam zapytać :D choć spodziewałam się takiej odpowiedzi ;) dzięki dorotal :lol: Quote
Kasia_i_Łukasz Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Bratysława przeszła nam koło nosa, więc próbowałam znaleść na dogo info na temat wystawy w NITRA 5-6.11.2005, ale niestety jest dużo info tylko na temat minionej, majowej wystawy w NITRA. Czy ktoś z Was wybiera się może na ta wystawę? Być może ktoś posiada też jakieś info na temat tej wystawy? Poza terminem przyjmowania zgłoszeń nic wiecej mi nie wiadomo :( z góry dziekuję :) Quote
Agappe Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Kasia_i_Łukasz napisał(a):Bratysława przeszła nam koło nosa, więc próbowałam znaleść na dogo info na temat wystawy w NITRA 5-6.11.2005, ale niestety jest dużo info tylko na temat minionej, majowej wystawy w NITRA. Czy ktoś z Was wybiera się może na ta wystawę? Być może ktoś posiada też jakieś info na temat tej wystawy? Poza terminem przyjmowania zgłoszeń nic wiecej mi nie wiadomo :( z góry dziekuję :) ja i Agnieszka (donya) też poszuykujemy jakiś fajnych wystaw w tym i następnym roku.. żeby zrobić naszym dzieciom int.ch i pojeździć po świecie... Quote
dorotal Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Kasia_i_Łukasz napisał(a):Bratysława przeszła nam koło nosa, więc próbowałam znaleść na dogo info na temat wystawy w NITRA 5-6.11.2005, ale niestety jest dużo info tylko na temat minionej, majowej wystawy w NITRA. Czy ktoś z Was wybiera się może na ta wystawę? Być może ktoś posiada też jakieś info na temat tej wystawy? Poza terminem przyjmowania zgłoszeń nic wiecej mi nie wiadomo :( z góry dziekuję :) Wiadomo i to sporo terminy przyjmowania I. - 19.9.2005 II. – 3.10.2005 ceny w Euro --------------------I-----------II pierwszy pies 40----------45 nastepny pies 35----------40 szczeniaki -----20---------25 oplata na wystawie 50 Bankové spojenie / Bankverbindung : UNIBANKA Nitra, č.účtu/Konto Nr. 1681223/1200 , K-symbol : 0308, SWIFT CODE : UNCRSKBX, IBAN CODE: SK22 1200 0000 0000 0168 1223 Sedziowie: Sobota / Samstag 5.11.2005 grupa 1 Harsányi Péter, H – Nemecký ovčiak, Škótsky ovčiak krátkosrstý, Šetlandský ovčiak, Austr.dobytkársky pes, Austrálsky ovčiak, Šiperka, Švajčiarsky biely ovčiak, Ridarčíková Gabriela,SK – Slovenský čuvač, Československý vlčiak, Briard, Ostatné nemenované z I. sk. FCI a neuznané plemená Stepiński Andrzej, PL– , Kelpie, Belgické ovčiaky, Flámsky bouviér, Beauceron, Welshcorgi, Pyren.ovčiak, Holandský ovčiak, PON, Podhalaňský ovčiak, Juhoruský ovčiak, Ruskovaara Elena, FIN – Bearded kólia, Border kólia, Škótsky ovčiak dlhosrstý, Bobtail Grupa 3 Fon Željka, SLO – Yorkshire teriér, Silky, Skye, Bedlington, Český teriér a ost. nemenov. z III.sk. FCI Jungblut Walter, D – Škótsky teriér, WHW, Cairn, Parson, Jack Russel, Kerry Blue , Soft Coated Whiten teriér Kubaľa Jaroslav, SK – Airedale, Border, Welsh, Fox, Irish, Lakeland, Nemecký lovecký teriér Korósz András, H – American Staffordshire ter., Bullterrier, Staffordshire bullterrier grupa 4 Osterwalder Robert, CH – Jazvečíky hrubosrsté štandard Štefík Štefan, SK - Ostatné jazvečíky grupa 5 Erdös László, H – Aljašský malamut, Špice, Sibírsky husky Havelka Tibor, SK – ostatné nemenované z V. sk FCI Grupa 6 Staviarska Viera, SK – Rhodesian Ridgeback, Dalmatín Bayersdorf Peter, D – Beagle, Basset, Slovenský kopov, Bavor.farbiar, Hanov.farbiar, ost. nemenov. zo VI.sk. FCI grupa 7 Pokorn Alenka, SLO – Anglické stavače, Weimarský stavač, Maďarský stavač Osterwalder Robert, CH – zvyšok VII. Skupiny Grupa 8 Studeník Petr, CZ – Labrador retriever Krumpak Barbara, SLO – Golden, Flat coated, Chasepeake Bay, Curly coated, Nova Scotia duck tolling retriever Bogucka Anna, PL – Angl. a Amer.kokršpaniel, Welsh springer spaniel, ostatné nemenované z VIII.sk. FCI Junior Handling – Róbert Kanás sedziowie: Nedeľa / Sonntag 6.11.2005 grupa 2 Bogucka Anna, PL – Bordeauxská doga, Buldog, Kanárska doga Brankovič Zoran, SCG – Švajčiarske salašnícke psy, Pyrenejský horský pes Zidar Miroslav, SLO – Bradáče malé (Zwergschnauzer ), Shar-Pei Stepinski Andrzej, PL – Leonberger, Bernardín, Hovawart, Landser, Anatolský pastierský pes, Krašský ovčiak, nemenované z II.sk. FCI Tan - Hietalahti Elina, FIN – Bradáče stredné a veľké ( Schnauzer, Riesenschnauzer), Newfoundlandský pes Šuster Jozeft, SK – Nemecký Boxer Fon Željka, SLO – Doberman, Pinč, Malý hladkosrstý pinč (Zwergpinscher) Staviarska Viera, SK – Kavkazský ovčiak, Stredoázijský ovčiak Ridarčíková Gabriela, SK – Rottweiler, Nemecká doga Štefík Štefan, SK – Argentínska doga, Bullmastiff, Tibet.doga, Brazílska Fila, Perro de pressa Mallorquin Harsányi Péter, H – Cane corso, Mastiff, Španielský Mastin, Veľký japonský pes, Šarplaninec, Čierny teriér, Pyrenejský mastin, Neapolský mastin, Tosa grupa 9 Gajič Željko, SLO – Čivava, Cavalier King Charles spaniel, King Charl.sp., Papillon, Phaléne Resko Eeva, FIN – Pudel, Tibetský terér, Lhasa apso Guniš Miroslav, SK – Grifónky , Tibetský španiel, Levíček, Pekinéz, Chin, Boloňský psík, Fr.bišón, Ši-cu, ostatné nemenované z IX.sk. FCI Havelka Tibor, SK – Bostonský teriér, Mops, Francúzsky buldoček Schill Roberto, RO – Čínsky chocholatý pes, Maltézsky psík, Havanský psík, Coton de Tuleár grupa 10 Davor Javor, CRO – Afghan hound, Whippet, Erdös László, H – ostatné nemenované z X. skupiny FCI Quote
Recommended Posts