Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

flashka-g napisał(a):
ale chodzi mi o cene w euro za opłacenie psa na wystawie....110 euro..nawet nie mówcie ile to jest!!

.

noale to chyba za obie? :o
pozdrawiam iwona

Posted

110 Euro jest za dwa dni płatne na wystawie, a płatne wcześnie - 90 Eurasków za dwa dni. Wszystko teraz kosztuje.
Na nasze wystawy zagraniczni też płacą niezły kesz.
Co zrobić takie zycie.

Posted

no patrzac na nasza swiatowke smiem twierdzic inaczej!nie dosc ze 1 termin maja to jeszcze tak malo w porownaniu np. do Tulln:((((o Amsterdamie nie wspomne:(((

Posted

mam pytanie. wlasciwie w imieniu moich znajomych, ktorzy jada na wystawe do Bratyslawy. ich psy maja kopiowane ogony i zastanawiaja sie czy nie bedzie z tym problemow. podobno niektore kraje nie akceptuja kopiowanych uszu czy ogonow.
mi sie wydaje, ze nie ma zadnych restrykcji odnosnie tego tematu, ale mimo wszystko prosze o informacje.

Posted

an3czka napisał(a):
mam pytanie. wlasciwie w imieniu moich znajomych, ktorzy jada na wystawe do Bratyslawy. ich psy maja kopiowane ogony i zastanawiaja sie czy nie bedzie z tym problemow. podobno niektore kraje nie akceptuja kopiowanych uszu czy ogonow.
mi sie wydaje, ze nie ma zadnych restrykcji odnosnie tego tematu, ale mimo wszystko prosze o informacje.

bez problemow - ja w zeszlym roku bylam w Bratyslawie i w tym juz tez wystawialam na Slowacji swoje kopiowance :)

Posted

My wybieramy sie na wystawę do Bratysławy z 2 kaukazami.
Jeździmy tam od 3 lat co rok. Jest to super wystawa , dobrze zorganizowana,obok hal jest teren na namioty , kampingi.
Kto pojedzie to nie pozałuje.Dla mnie jest to jedna z lepszych wystaw w Europie.A do tego 2xCACIB i sedziów przyzwoitych zapraszają. Owczarki kaukazskie zawsze sędziuje sedzia z Rosji.
Namawiam wszystkich na te wystawe jest super.

Posted

mi sie tez spodobalo w zeszlym roku dlatego w tym tez obowiazkowo zaplanowalam sobie wizyte w Bratyslawie a przy okazji wystawy mozna zwiedzic to piekne miasto i pojesc we wspanialej chinskiej knajpce :)

Posted

Niestety strony Słowacji są dość biedne i niestety nie podają ani na stronach ani telefonicznie , bo boją się ,że ktoś kto płaci na wystawie po dowiedzeniu się o stawce może nie przyjechać na wystawę bo np. się wystraszy konkurencji , a oni stracą kasę i to nie małą.
Parę razy dzwoniłam i się dowiadywałam w poprzednich latach,ale na darmo.

Posted

Witam :) w tym roku pierwszy raz mamy zamiar wybrać się na wystawkę poza granice naszego kraju :D ze stony www związku na Słowaci wynika że minął już termin zgłoszeń na wystawę w Bratysławie :( być może został on przedłużony? czy ktoś mógłby mnie oświecić? :lol:

pozdrówka :hand:

Posted

Bratysława przeszła nam koło nosa, więc próbowałam znaleść na dogo info na temat wystawy w NITRA 5-6.11.2005, ale niestety jest dużo info tylko na temat minionej, majowej wystawy w NITRA. Czy ktoś z Was wybiera się może na ta wystawę? Być może ktoś posiada też jakieś info na temat tej wystawy? Poza terminem przyjmowania zgłoszeń nic wiecej mi nie wiadomo :(
z góry dziekuję :)

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):
Bratysława przeszła nam koło nosa, więc próbowałam znaleść na dogo info na temat wystawy w NITRA 5-6.11.2005, ale niestety jest dużo info tylko na temat minionej, majowej wystawy w NITRA. Czy ktoś z Was wybiera się może na ta wystawę? Być może ktoś posiada też jakieś info na temat tej wystawy? Poza terminem przyjmowania zgłoszeń nic wiecej mi nie wiadomo :(

ja i Agnieszka (donya) też poszuykujemy jakiś fajnych wystaw w tym i następnym roku.. żeby zrobić naszym dzieciom int.ch i pojeździć po świecie...

Posted

Kasia_i_Łukasz napisał(a):

Wiadomo i to sporo
terminy przyjmowania I. - 19.9.2005 II. – 3.10.2005
ceny w Euro
--------------------I-----------II
pierwszy pies 40----------45
nastepny pies 35----------40
szczeniaki -----20---------25
oplata na wystawie 50
Bankové spojenie / Bankverbindung :
UNIBANKA Nitra, č.účtu/Konto Nr. 1681223/1200 , K-symbol : 0308, SWIFT CODE :
UNCRSKBX, IBAN CODE: SK22 1200 0000 0000 0168 1223
Sedziowie: Sobota / Samstag 5.11.2005
grupa 1
Harsányi Péter, H – Nemecký ovčiak, Škótsky ovčiak krátkosrstý, Šetlandský ovčiak, Austr.dobytkársky pes, Austrálsky ovčiak, Šiperka, Švajčiarsky biely ovčiak,
Ridarčíková Gabriela,SK – Slovenský čuvač, Československý vlčiak, Briard, Ostatné nemenované z I. sk. FCI a neuznané plemená
Stepiński Andrzej, PL– , Kelpie, Belgické ovčiaky, Flámsky bouviér, Beauceron, Welshcorgi, Pyren.ovčiak, Holandský ovčiak, PON, Podhalaňský ovčiak, Juhoruský ovčiak,
Ruskovaara Elena, FIN – Bearded kólia, Border kólia, Škótsky ovčiak dlhosrstý, Bobtail
Grupa 3
Fon Željka, SLO – Yorkshire teriér, Silky, Skye, Bedlington, Český teriér a ost. nemenov. z III.sk. FCI
Jungblut Walter, D – Škótsky teriér, WHW, Cairn, Parson, Jack Russel, Kerry Blue , Soft Coated Whiten teriér
Kubaľa Jaroslav, SK – Airedale, Border, Welsh, Fox, Irish, Lakeland, Nemecký lovecký teriér
Korósz András, H – American Staffordshire ter., Bullterrier, Staffordshire bullterrier
grupa 4
Osterwalder Robert, CH – Jazvečíky hrubosrsté štandard
Štefík Štefan, SK - Ostatné jazvečíky
grupa 5
Erdös László, H – Aljašský malamut, Špice, Sibírsky husky
Havelka Tibor, SK – ostatné nemenované z V. sk FCI
Grupa 6
Staviarska Viera, SK – Rhodesian Ridgeback, Dalmatín
Bayersdorf Peter, D – Beagle, Basset, Slovenský kopov, Bavor.farbiar, Hanov.farbiar, ost. nemenov. zo VI.sk. FCI
grupa 7
Pokorn Alenka, SLO – Anglické stavače, Weimarský stavač, Maďarský stavač
Osterwalder Robert, CH – zvyšok VII. Skupiny
Grupa 8
Studeník Petr, CZ – Labrador retriever
Krumpak Barbara, SLO – Golden, Flat coated, Chasepeake Bay, Curly coated, Nova Scotia duck tolling retriever
Bogucka Anna, PL – Angl. a Amer.kokršpaniel, Welsh springer spaniel, ostatné nemenované z VIII.sk. FCI

Junior Handling – Róbert Kanás

sedziowie: Nedeľa / Sonntag 6.11.2005
grupa 2
Bogucka Anna, PL – Bordeauxská doga, Buldog, Kanárska doga
Brankovič Zoran, SCG – Švajčiarske salašnícke psy, Pyrenejský horský pes
Zidar Miroslav, SLO – Bradáče malé (Zwergschnauzer ), Shar-Pei
Stepinski Andrzej, PL – Leonberger, Bernardín, Hovawart, Landser, Anatolský pastierský pes, Krašský ovčiak, nemenované z II.sk. FCI
Tan - Hietalahti Elina, FIN – Bradáče stredné a veľké ( Schnauzer, Riesenschnauzer), Newfoundlandský pes
Šuster Jozeft, SK – Nemecký Boxer
Fon Željka, SLO – Doberman, Pinč, Malý hladkosrstý pinč (Zwergpinscher)
Staviarska Viera, SK – Kavkazský ovčiak, Stredoázijský ovčiak
Ridarčíková Gabriela, SK – Rottweiler, Nemecká doga
Štefík Štefan, SK – Argentínska doga, Bullmastiff, Tibet.doga, Brazílska Fila, Perro de pressa Mallorquin
Harsányi Péter, H – Cane corso, Mastiff, Španielský Mastin, Veľký japonský pes, Šarplaninec, Čierny teriér, Pyrenejský mastin, Neapolský mastin, Tosa
grupa 9
Gajič Željko, SLO – Čivava, Cavalier King Charles spaniel, King Charl.sp., Papillon, Phaléne
Resko Eeva, FIN – Pudel, Tibetský terér, Lhasa apso
Guniš Miroslav, SK – Grifónky , Tibetský španiel, Levíček, Pekinéz, Chin, Boloňský psík, Fr.bišón, Ši-cu,
ostatné nemenované z IX.sk. FCI
Havelka Tibor, SK – Bostonský teriér, Mops, Francúzsky buldoček
Schill Roberto, RO – Čínsky chocholatý pes, Maltézsky psík, Havanský psík, Coton de Tuleár
grupa 10
Davor Javor, CRO – Afghan hound, Whippet,
Erdös László, H – ostatné nemenované z X. skupiny FCI