tufi Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Kto będzie oglądał? Jakiś nowy cykliczny program - zapowiedź świetna, ale zobaczymy, co wyjdzie w "praniu". Jak pies z kotem Sobota, 16:15 magazyn Prowadząca: Ola Mątkiewicz "Jak pies z kotem" - to nowy magazyn telewizyjny dla miłośników zwierząt. Będzie to program rodzinny, do oglądania którego chcemy zachęcić wszystkich posiadaczy psów i kotów oraz tych widzów, którzy rozważają zakup lub przygarnięcie do swego domostwa jakiegoś zwierzaka. W każdym programie gościć będziemy znane gwiazdy, oczywiście wraz z pupilami, które opowiedzą nam o swoich doświadczeniach związanych z posiadaniem czworonoga. Nie zabraknie również profesjonalnych porad specjalistów - weterynarzy, treserów, hodowców. Program poprowadzi Ola Mątkiewicz, dziennikarka radiowa i dumna posiadaczka kotki rosyjskiej, czerech owczarków kaukaskich, skundlonego owczarka niemieckiego, mastifa brazylijskiego, legwana zielonego i całkiem pokaźnego akwarium. Quote
Guest bernulka Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 ja to sie chyba zamorduje ! Był ostatnio bernuś - a ja nie widziałam :cry: paździoszki :lol: Quote
Marta Chmielewska Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Eeeee tam, nie ma co oglądać. Mydlana opera, jakieś marne ciekawostki, nic specjalnego dla pasjonata, może dla laika. A bernuś to może i był, ale daleko stał od berneńczyka (ostatni z miotu...). Pierwszy odcinek mi sie nie podobał, wolę zdecydowanie zwierzowiec, animalsów i ten nowy yyy... o przychodni dla zwierząt, zapomniałam tytuł. To moje zdanie oczywista, może inni są zachwyceni. Program przypomina mi gazetę typu tygodnik dla kobiet za złotówkę z gratisami. Dużo zdjęć, mało treści. Quote
dbsst Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Klinika Malych Zwierzat chyba sie nazywa ten serial i jest kooooooooooooooooooooosa :D Quote
jaszczurka Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 A ja uwazam, ze taki program powinien byc doceniony. Marta pisze, ze nic ciekawego. Moze i nic ciekawego dla hobbysty ale ... imho to troszke krotkowzrocznosc nie doceniac czegos takiego :wink: Wszyscy wiemy jakie skutki dla niektorych ras a nawet dla psow i psiarzy w ogole ma ciagle rozdmuchiwania przez media ugryzl, zagryzl... Media maja ogromny wplyw na ksztaltowania opinii publicznej! Moj dziadek boi sie psow. Miewalam z nim spiecia na temat spuszczania psow w parkach czy w lesie. W czasie rozmowy jednym z jego argumentow bylo: "jak ciagle w TV mowia o pogryzeniach to jak mam sie nie bac?". Telewizja uczy ludzi bac sie psow. Rodzice to oigladaja i ucza tego swoje dzieci. Cos na inne kopyto jest bardzo potrzebne. Tym bardziej jesli wystepuja tam znani ludzie ze swoimi zwierzakami. Wiadomo znani ludzie sa kims kogo warto nasladowac :lol: Skoro oni lubia psy... Psy powinny byc jak najczesciej przedstawiane w dobrym swietle a my powinnismy sie tylko cieszyc z takich programow. Poza tym nie wszystko musi byc zaraz jakies hiper, super ambitne i glebokie :wink: My tez ciagle piszemy sobie o jakis blachostkach dotyczacych zycia codziennego z psami :wink: Quote
martussia83 Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Czy mówicie o psiaku Grzegorza Miecugowa?Bo mnie się on bardzo podobał :D To był chyba berneński pies pasterski,z tego co pamiętam i tłumaczyli że jest ostatni z miotu i dlatego jest mniejszy czy coś takiego (wielbicieli rasy przepraszam za ignorancję w tej dziedzinie :oops: ) A sam program mi się podobał,tak mało ich mamy o tej tematyce więc zawsze to jeden więcej :wink: Pani prowadząca jakos mnie nie przekonuje,ale może dlatego że to dziennikarka radiowa i na początku jest jej trudno pracować przed kamerą.Ale pewnie się kobitka oswoi :D Quote
tufi Posted June 1, 2005 Author Posted June 1, 2005 A na jakich to kanalach mozna dorwac? W jakie dni i o ktorej? Quote
iac1 Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 hmmm jak obejrze to albo skrytykuję albo .... pochwalę...... właściwie to mało jest programów tylko o psach......a szkoda........wielka szkoda.....tylko ja nie chcę czegoś takiego że będą jeździć od vipa do vipa i pokazywac ich zwierzaki bo to mnie nudzi....... co mnie interesuje jakiego psa ma miecugow, kowalska czy inny dziennikarz ja chcę konkretów.... Quote
sprytka Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 A ja myśle ze im wiecej takich programow o psach czy w ogole o zwierzetach tym lepiej! Wlasnie takich łatwych, lekkich i przyjemnych , trafiajacych do szerokiego odbiorcy. To tylko sprzyja popularyzowaniu pozytywnego wizerunku zwierzakow, bo co tu duzo gadac wiele ludzi w Polsce nie rozumie zwierzat, nie czuje! Dobrze zeby ludzie czasem usłyszeli cos pozytywnego o zwierzakach, a nie tylko sensacje ze niedzwiedz zjadl kobiete albo pies pogryzl dziecko....[/quote] Quote
coztego Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 tufi napisał(a):A na jakich to kanalach mozna dorwac? W jakie dni i o ktorej? :hmmmm: tufi napisał(a): tvn, sobota 16.15 Quote
tufi Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 Nie, nie, nie :lol: Mi chodzi o te programy wymieniane przez Martę Chmielewską i dbssst 8) Quote
coztego Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 tufi napisał(a):Nie, nie, nie :lol: ;) Tą Klinikę Małych Stworzeń można oglądać w soboty ok. 11-tej na TVP 2 (jeszcze mi się nie udało ani razu :( ) Quote
wons_acz Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 A mi się podobało, bo wreszcie zobaczyłam inną twarz tego Miecugowa. I że ładnie mówił o swoim berneńczyku - właśnie mimo tego, że ostatni z miotu i jak ktoś napisał " tylko stał przy berneńczykach". A co do tego, że były błąhostki - a lepiej o rozszarpanej kobiecie przez niedźwiedzie? Bo jak dla mnie to zwierzaki są do kochania, a przy tym programie ja miałam ochotę poprzytulać mojego psiaka :) Historia tego zaadoptowanego wirtualnie psiaka była wzruszająca, ale nie łzawa. Może dzięki temu ktoś pomyślał o wirtualnej adopcji? To może drobne, ale ważne rzeczy mimo wszystko. No, ale zobaczymy, jak to się rozwinie dalej. Będę obserwować. Quote
Marta Chmielewska Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Wiecie co, część z was nie zdałaby matury. A wiecie czemu? Bo nie umiecie czytać i dopwiadać na pytanie, ktore traktowało o programie, jaki jest a nie czy jest potrzebny i jakie ma zadanie. To tak przy okazji. Tufi, programy leca w sobote, zwierzowiec kolo 10:50. na jedynce, a klinika na dwojce kolo 11:45. Zgadzam się, że pogramy o zwierzętach są potrzebne, ale mądre programy, grające na uczuciach (nabardziej wpływają i uwrażliwiają). Prowadząca w tvn wydaje się niekompetentna, myślę, że niewiel wie o psach. Zobaczymy co bedzie dalej. Na razie wystawiam ocenę 3. Quote
wons_acz Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Może ona po rostu nie ma psa? Bo przecież psiarz psiarza zawsze łątwo wyczuje... To dużo by wyjaśniło. Quote
coztego Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 [quote name='Marta Chmielewska'] Prowadząca w tvn wydaje się niekompetentna, myślę, że niewiel wie o psach. Program poprowadzi Ola Mątkiewicz, dziennikarka radiowa i dumna posiadaczka kotki rosyjskiej, czerech owczarków kaukaskich, skundlonego owczarka niemieckiego, mastifa brazylijskiego, legwana zielonego i całkiem pokaźnego akwarium. Coś chyba musi wiedziec o zwierzetach :o ;) [quote name='wons_acz']wreszcie zobaczyłam inną twarz tego Miecugowa Kto znał Grzesia Miecugowa z radia, prowadzącego poranną audycję "Zapraszamy do Trójki", albo w zastępstwie "Listę przebojów" ten wiem, ze to fantastyczny facet 8) A programu nie widziałam, prowadzącej też nie, ale jak już tyle sie naczytałam to postaram się zobaczyć i poddać wnikliwej ocenie ;) Quote
shangri_la Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 bardzo cieszylam sie ze jest kolejny program o zwerzetach- jak pies z kotem- ale po obejrzeniu pierwszego odcinka bylam troche zawiedzona... w sumie nic ciekawego i jeszczedo tego ta okropna plansza merdająca ogonkiem, która oddziela poszczegolne watki odcinka (niewiem jak to sie fachowo nazywa) doslownie co 2 minuty... wrrrr Quote
Siostra Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Oglądałam i uważam, że program nie zasługuje na razie ani na pochwały ani na druzgoczącą krytykę. Chęci mają dobre, więc może się rozwiną. Mnie historia psiaka w schronisku wzruszyła do łez, ale to żaden wyznacznik, bo ja programowo płaczę w takich sytuacjach :oops: :) Co do berneńczyka Miecugowa - facet nie przyszedł i nie zachwalał swojego psa jako wybitnego przedstawiciela rasy, otwarcie przyznał, że pies jest za mały, ale nie robił z tego żadnych ceregieli. Widac było, że pies jest mu drogi i to najważniejsze. I pewnie jest mu obojętne jako właścicielowi, czy jego pupil siedział ostatnio koło berneńczyka, czy koło wiewiórki :wink: Quote
dbsst Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 a ja nie czy tak czy tak nie bede krytykowac tego programu tylko dlatego ze mowi on o "dobrych zwierzetach" pokazuje ze nie kazdy pies to bezwzgledny morderca ktory zjada dla przyjemnosci dzieci a potem sasiadow..... ;) oby wicej (nawet mydlanych) programow ktore beda ludziom (juz i tak bojacym sie zwierzat) nakreslac ze koty w zime marzana a ze psy moga sluzyc do terapii a nie tylko do walk ;) cieszy mnie ze tych programow ostatnio sie kilka ukazalo i licze ze bedzie ich wiecej pomimo ze trudno sprzedac takie historie a te z krwia we tle ida jak swieze buleczk ;) w spokoju sobie bede sledzic jak sie rozwija i w jakim kierunku podaza a swoja droga zauwazyliscie ze zmienila sie tendencja i juz mniej jest zlych psow ;) (ja odczuwam to na spacerach nie slysze juz prosze zabrac tego psa. Jak komus cos nie pasi to tylko mnie spojrzeniem zmierzy i juz ;). qrcze jakie to gloopie. Jak bardzo media oddzialywuja na narod ehhhhhh ) oby tak dalej cichutko i przyjemnie bylo ;) Quote
agabass Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Oj ja przegapiłam, ale napewno będę oglądać . Pozdrawiam Quote
anii Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 A ja juz mam dosc "gwiazd" szklanego ekranu, ktorzy pokazuja swoich pupili. To juz jest nudne i monotonne. Tvn mogloby sie bardziej wysilic, ale widac, ze im nie zalezy, a moze zalezy na szerokiej publicznosci, bo mnie ten program ani troche nie zainteresowal. "Podaj lape" to byl program. :kciuki: Quote
tufi Posted June 3, 2005 Author Posted June 3, 2005 anii napisał(a): "Podaj lape" to byl program. :kciuki: Dlaczego "byl"? Jest :D Na TVP3 :) Quote
anii Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 tufi napisał(a):Dlaczego "byl"? Jest :D Na TVP3 :) A o ktorej leci i czy w calej regionalnej, czy tylko w poznanskiej!? Quote
Marta Chmielewska Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Na szczecinskiej nie znalazłam podaj łapę... A jeśli już puszczają to pewnie powórki... :( a ja już wszystkie oglądałam dwa razy... Coztego, może i ona ma dużo zwierząt, ale nie wydawała mi sie kompetentna. Co innego prowadząca zwierzowiec czy prowadzący podaj łapę, oni wiedzą o czym mówią. A Pani Ola Mątkiewicz ma dużo zwierząt i niewiele dla mnie z tego wynika. Na razie. Dam im szanse, ale program jest dla mnie komercyjny. Dla mnie. Poza tym nie oczekuję uwrażliwiania bo już bardziej wrazliwa być nie powinnam (wpadnę w dewiantyzm zaraz), potrzebne mi są konkretne informacje, rady, takie jakich potrzebuje hodowca, pasjonat itp. Dla ludzi którzy o psach wiedza trochę wiecej może być tylko miłym przerywnikiem w sobotnim sprzątaniu. Urocza była historia suni. To tyle. Quote
Guest bernulka Posted June 3, 2005 Posted June 3, 2005 Moge poprosić o wytłumaczenie zdania "daleko stał od berneńczyka"? Bo moja Herka też była ostatnia w miocie... paździoszki Quote
Recommended Posts