Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kto będzie oglądał? Jakiś nowy cykliczny program - zapowiedź świetna, ale zobaczymy, co wyjdzie w "praniu".

Jak pies z kotem

Sobota, 16:15

magazyn

Prowadząca: Ola Mątkiewicz

"Jak pies z kotem" - to nowy magazyn telewizyjny dla miłośników zwierząt. Będzie to program rodzinny, do oglądania którego chcemy zachęcić wszystkich posiadaczy psów i kotów oraz tych widzów, którzy rozważają zakup lub przygarnięcie do swego domostwa jakiegoś zwierzaka. W każdym programie gościć będziemy znane gwiazdy, oczywiście wraz z pupilami, które opowiedzą nam o swoich doświadczeniach związanych z posiadaniem czworonoga. Nie zabraknie również profesjonalnych porad specjalistów - weterynarzy, treserów, hodowców. Program poprowadzi Ola Mątkiewicz, dziennikarka radiowa i dumna posiadaczka kotki rosyjskiej, czerech owczarków kaukaskich, skundlonego owczarka niemieckiego, mastifa brazylijskiego, legwana zielonego i całkiem pokaźnego akwarium.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest bernulka
Posted

ja to sie chyba zamorduje ! Był ostatnio bernuś - a ja nie widziałam :cry:
paździoszki :lol:

Posted

Eeeee tam, nie ma co oglądać. Mydlana opera, jakieś marne ciekawostki, nic specjalnego dla pasjonata, może dla laika. A bernuś to może i był, ale daleko stał od berneńczyka (ostatni z miotu...). Pierwszy odcinek mi sie nie podobał, wolę zdecydowanie zwierzowiec, animalsów i ten nowy yyy... o przychodni dla zwierząt, zapomniałam tytuł. To moje zdanie oczywista, może inni są zachwyceni. Program przypomina mi gazetę typu tygodnik dla kobiet za złotówkę z gratisami. Dużo zdjęć, mało treści.

Posted

A ja uwazam, ze taki program powinien byc doceniony. Marta pisze, ze nic ciekawego. Moze i nic ciekawego dla hobbysty ale ... imho to troszke krotkowzrocznosc nie doceniac czegos takiego :wink: Wszyscy wiemy jakie skutki dla niektorych ras a nawet dla psow i psiarzy w ogole ma ciagle rozdmuchiwania przez media ugryzl, zagryzl...
Media maja ogromny wplyw na ksztaltowania opinii publicznej! Moj dziadek boi sie psow. Miewalam z nim spiecia na temat spuszczania psow w parkach czy w lesie. W czasie rozmowy jednym z jego argumentow bylo: "jak ciagle w TV mowia o pogryzeniach to jak mam sie nie bac?". Telewizja uczy ludzi bac sie psow. Rodzice to oigladaja i ucza tego swoje dzieci. Cos na inne kopyto jest bardzo potrzebne. Tym bardziej jesli wystepuja tam znani ludzie ze swoimi zwierzakami. Wiadomo znani ludzie sa kims kogo warto nasladowac :lol: Skoro oni lubia psy...
Psy powinny byc jak najczesciej przedstawiane w dobrym swietle a my powinnismy sie tylko cieszyc z takich programow. Poza tym nie wszystko musi byc zaraz jakies hiper, super ambitne i glebokie :wink: My tez ciagle piszemy sobie o jakis blachostkach dotyczacych zycia codziennego z psami :wink:

Posted

Czy mówicie o psiaku Grzegorza Miecugowa?Bo mnie się on bardzo podobał :D To był chyba berneński pies pasterski,z tego co pamiętam i tłumaczyli że jest ostatni z miotu i dlatego jest mniejszy czy coś takiego (wielbicieli rasy przepraszam za ignorancję w tej dziedzinie :oops: )
A sam program mi się podobał,tak mało ich mamy o tej tematyce więc zawsze to jeden więcej :wink: Pani prowadząca jakos mnie nie przekonuje,ale może dlatego że to dziennikarka radiowa i na początku jest jej trudno pracować przed kamerą.Ale pewnie się kobitka oswoi :D

Posted

hmmm jak obejrze to albo skrytykuję albo .... pochwalę...... właściwie to mało jest programów tylko o psach......a szkoda........wielka szkoda.....tylko ja nie chcę czegoś takiego że będą jeździć od vipa do vipa i pokazywac ich zwierzaki bo to mnie nudzi....... co mnie interesuje jakiego psa ma miecugow, kowalska czy inny dziennikarz ja chcę konkretów....

Posted

A ja myśle ze im wiecej takich programow o psach czy w ogole o zwierzetach tym lepiej! Wlasnie takich łatwych, lekkich i przyjemnych , trafiajacych do szerokiego odbiorcy. To tylko sprzyja popularyzowaniu pozytywnego wizerunku zwierzakow, bo co tu duzo gadac wiele ludzi w Polsce nie rozumie zwierzat, nie czuje! Dobrze zeby ludzie czasem usłyszeli cos pozytywnego o zwierzakach, a nie tylko sensacje ze niedzwiedz zjadl kobiete albo pies pogryzl dziecko....[/quote]

Posted

tufi napisał(a):
Nie, nie, nie :lol:

;)
Tą Klinikę Małych Stworzeń można oglądać w soboty ok. 11-tej na TVP 2 (jeszcze mi się nie udało ani razu :( )

Posted

A mi się podobało, bo wreszcie zobaczyłam inną twarz tego Miecugowa. I że ładnie mówił o swoim berneńczyku - właśnie mimo tego, że ostatni z miotu i jak ktoś napisał " tylko stał przy berneńczykach".
A co do tego, że były błąhostki - a lepiej o rozszarpanej kobiecie przez niedźwiedzie? Bo jak dla mnie to zwierzaki są do kochania, a przy tym programie ja miałam ochotę poprzytulać mojego psiaka :) Historia tego zaadoptowanego wirtualnie psiaka była wzruszająca, ale nie łzawa. Może dzięki temu ktoś pomyślał o wirtualnej adopcji? To może drobne, ale ważne rzeczy mimo wszystko.
No, ale zobaczymy, jak to się rozwinie dalej. Będę obserwować.

Posted

Wiecie co, część z was nie zdałaby matury. A wiecie czemu? Bo nie umiecie czytać i dopwiadać na pytanie, ktore traktowało o programie, jaki jest a nie czy jest potrzebny i jakie ma zadanie. To tak przy okazji.
Tufi, programy leca w sobote, zwierzowiec kolo 10:50. na jedynce, a klinika na dwojce kolo 11:45.
Zgadzam się, że pogramy o zwierzętach są potrzebne, ale mądre programy, grające na uczuciach (nabardziej wpływają i uwrażliwiają).
Prowadząca w tvn wydaje się niekompetentna, myślę, że niewiel wie o psach. Zobaczymy co bedzie dalej. Na razie wystawiam ocenę 3.

Posted

[quote name='Marta Chmielewska']
Prowadząca w tvn wydaje się niekompetentna, myślę, że niewiel wie o psach.

Program poprowadzi Ola Mątkiewicz, dziennikarka radiowa i dumna posiadaczka kotki rosyjskiej, czerech owczarków kaukaskich, skundlonego owczarka niemieckiego, mastifa brazylijskiego, legwana zielonego i całkiem pokaźnego akwarium.

Coś chyba musi wiedziec o zwierzetach :o
;)
[quote name='wons_acz']wreszcie zobaczyłam inną twarz tego Miecugowa
Kto znał Grzesia Miecugowa z radia, prowadzącego poranną audycję "Zapraszamy do Trójki", albo w zastępstwie "Listę przebojów" ten wiem, ze to fantastyczny facet 8)

A programu nie widziałam, prowadzącej też nie, ale jak już tyle sie naczytałam to postaram się zobaczyć i poddać wnikliwej ocenie ;)

Posted

bardzo cieszylam sie ze jest kolejny program o zwerzetach- jak pies z kotem- ale po obejrzeniu pierwszego odcinka bylam troche zawiedzona... w sumie nic ciekawego i jeszczedo tego ta okropna plansza merdająca ogonkiem, która oddziela poszczegolne watki odcinka (niewiem jak to sie fachowo nazywa) doslownie co 2 minuty... wrrrr

Posted

Oglądałam i uważam, że program nie zasługuje na razie ani na pochwały ani na druzgoczącą krytykę. Chęci mają dobre, więc może się rozwiną. Mnie historia psiaka w schronisku wzruszyła do łez, ale to żaden wyznacznik, bo ja programowo płaczę w takich sytuacjach :oops: :) Co do berneńczyka Miecugowa - facet nie przyszedł i nie zachwalał swojego psa jako wybitnego przedstawiciela rasy, otwarcie przyznał, że pies jest za mały, ale nie robił z tego żadnych ceregieli. Widac było, że pies jest mu drogi i to najważniejsze. I pewnie jest mu obojętne jako właścicielowi, czy jego pupil siedział ostatnio koło berneńczyka, czy koło wiewiórki :wink:

Posted

a ja nie czy tak czy tak nie bede krytykowac tego programu tylko dlatego ze mowi on o "dobrych zwierzetach" pokazuje ze nie kazdy pies to bezwzgledny morderca ktory zjada dla przyjemnosci dzieci a potem sasiadow..... ;)

oby wicej (nawet mydlanych) programow ktore beda ludziom (juz i tak bojacym sie zwierzat) nakreslac ze koty w zime marzana a ze psy moga sluzyc do terapii a nie tylko do walk ;)

cieszy mnie ze tych programow ostatnio sie kilka ukazalo i licze ze bedzie ich wiecej

pomimo ze trudno sprzedac takie historie

a te z krwia we tle ida jak swieze buleczk ;)

w spokoju sobie bede sledzic jak sie rozwija i w jakim kierunku podaza

a swoja droga zauwazyliscie ze zmienila sie tendencja i juz mniej jest zlych psow ;)

(ja odczuwam to na spacerach nie slysze juz prosze zabrac tego psa. Jak komus cos nie pasi to tylko mnie spojrzeniem zmierzy i juz ;). qrcze jakie to gloopie. Jak bardzo media oddzialywuja na narod ehhhhhh )

oby tak dalej cichutko i przyjemnie bylo ;)

Posted

A ja juz mam dosc "gwiazd" szklanego ekranu, ktorzy pokazuja swoich pupili. To juz jest nudne i monotonne.
Tvn mogloby sie bardziej wysilic, ale widac, ze im nie zalezy, a moze zalezy na szerokiej publicznosci, bo mnie ten program ani troche nie zainteresowal.

"Podaj lape" to byl program. :kciuki:

Posted

Na szczecinskiej nie znalazłam podaj łapę... A jeśli już puszczają to pewnie powórki... :( a ja już wszystkie oglądałam dwa razy...
Coztego, może i ona ma dużo zwierząt, ale nie wydawała mi sie kompetentna. Co innego prowadząca zwierzowiec czy prowadzący podaj łapę, oni wiedzą o czym mówią. A Pani Ola Mątkiewicz ma dużo zwierząt i niewiele dla mnie z tego wynika. Na razie. Dam im szanse, ale program jest dla mnie komercyjny. Dla mnie. Poza tym nie oczekuję uwrażliwiania bo już bardziej wrazliwa być nie powinnam (wpadnę w dewiantyzm zaraz), potrzebne mi są konkretne informacje, rady, takie jakich potrzebuje hodowca, pasjonat itp.
Dla ludzi którzy o psach wiedza trochę wiecej może być tylko miłym przerywnikiem w sobotnim sprzątaniu. Urocza była historia suni. To tyle.

Guest bernulka
Posted

Moge poprosić o wytłumaczenie zdania "daleko stał od berneńczyka"? Bo moja Herka też była ostatnia w miocie...

paździoszki