Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szukamy transportu na trasie Mińsk - Warszawa... We wtorek lub czwartek po południu (16-20) bo w te dni przyjmuje nasz ortopeda...
Ech, nie jest łatwo.
Ale Tosiu podobno ma się dobrze - w sensie śpi na fotelu, zadowolony z życia :p

Posted

[quote name='gerta']
Ale Tosiu podobno ma się dobrze - w sensie śpi na fotelu, zadowolony z życia :p[/QUOTE]
Łomatko, lżej na sercu. Czy Tosiu jest w DS u Joaa?

Posted

W ubiegłym miesiącu wpłaciłam na konto SOS bokserom, ale bez wskazania na Tosia. Jak wpłacać teraz - na konto fundacyjne ze wskazaniem, na konto DS czy na inne?

Posted

Tosiu już po wizycie u weta. Mamy mieszane wieści... dobre i złe. Zacznę od tych złych:
- Tosiu ma świerzbowca w uszach
- bardzo bolesne biodra
- zaawansowaną spondylozę i zwydrodnienie stawów (na zdjęciu RTG)

średnie wieści:
- czekamy na wyniki badań krwi

dobre wieści:
- Tosiu dostał od pana doktora w prezencie tabletkę leku przeciwzapalno-przeciwbólowego - Tosiu dostanie ją w dwóch podzielonych dawkach - raz na dwa tygodnie - opakowanie tego leku kosztuje 400 PLN, ale starcza na długo, bo lek działa do 6 tygodni - to nie jest steryd, więc wątroba Tosia jest bezpieczna
- nowy pan kocha Tosia bardzo - cały czas go tulił i głaskał

I tyle wiem, bo Germaine w relacji z wizyty zapomniała napisać, ile to kosztowało (w sensie wizyta)...

No i damy zdjęcia na stronkę, tylko że strasznie dużo ostatnio się dzieje i nie wyrabiamy się ze stroną :shake:, więc na foty poczekacie cioteczki jeszcze trochę...

Każde, nawet 5 PLN pomaga Tosiowi :) W imieniu szczęśliwego już boksia, dziękuję...

Posted

Skończył się mój bazarek dla Tosia, założony przy pomocy Kasi77. Uzbierało się 75 zł. Do kwoty tej dorzucam 50 zł. Łącznie przelałam dzisiaj na konto fundacji dla Tosia 125 zł.
Serdecznie dziękuję Kasi77 za otworzenie bazarku i pokrycie kosztów wysyłki zakupionych rzeczy.

Posted

Z bazarku, na który rzeczy podarowała Agnezia uzbierało się 127zł. Czekam na wszystkie wpłaty i przeleję, tak jak się umawialiśmy z Gertą. :)
dziękujemy!

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Kasia77']No i co Tosiek?...-nie powiesz nam co u Ciebie słychać??????
Tosiu mieszka w swoim własnym domu . Umowę adopcyjną podpisała Fundacja SOS bokserom . Wizyta poadopcyjna pokazała , że pies ma dobrego Pana i wspaniałą opiekę.
Dla mnie jest to największa radość . Dla Tosia oznacza to koniec życia w schronisku , ciepło , ludzkie
przyjazne dłonie , bezpieczeństwo .
Wzajemne relacje Pana i Tosia pokazują , że pies znowu ufa człowiekowi i odzyskuje boksiową radość .
Niestety , wiek i choroby spowodowały konieczność dalszego leczenia, systematycznej opieki lekarskiej, odpowiedniej karmy.
Fundacja współpracuje z domem Tosia i sprawuje nad nim opiekę.
Warto więc śledzić losy Tosia na stronach fundacji.
Mam też nadzieję, że Gerta zamieści na wątku najnowsze wiadomości o piesku.
W/g moich wyliczeń dług Tosia został zlikwidowany i ma czyste konto.
Wiem, że Tosiu będzie wspomagany finansowo w DS przez Fundację.Przyda się więc każda złotówka wpłacona na konto fundacji z dopiskiem dla Tosia.Zobaczcie zresztą sami, ile bokserów czeka na pomoc.Najtrudniej jest tym w schroniskach.
Wiem, że nie da się uratować wszystkich psów, że są takie, które przejdą przez piekło schroniskowego życia, umrą opuszczone, odrzucone, głodne, sponiewierane, okaleczone.
Tak bardzo się cieszę, że udało się pomóc Tosiowi.Ta radość zmącona jest jednak goryczą i smutkiem, że tylko jemu jednemu.
Tak dużo ludzkiej podłości, której pomnikami są schroniska.
Tak mało rąk, które podnoszą zdeptane psie serca.
Dziękuje wszystkim, którzy ratowali Tosia, i tym którzy ratują kolejne psy, którzy są na dogomani.
Dziękuje.

Posted

[quote name='Boni-Bobo']
Wiem, że nie da się uratować wszystkich psów, że są takie, które przejdą przez piekło schroniskowego życia, umrą opuszczone, odrzucone, głodne, sponiewierane, okaleczone.
Tak bardzo się cieszę, że udało się pomóc Tosiowi.Ta radość zmącona jest jednak goryczą i smutkiem, że tylko jemu jednemu.
Tak dużo ludzkiej podłości, której pomnikami są schroniska.
Tak mało rąk, które podnoszą zdeptane psie serca.

Bardzo mądre słowa. Szukajmy więc tych pomocnych rąk i dobrych serc. Boni-Bobo Tobie również dziękujemy, bo to dzięki Tobie Tośkowi tak dobrze. A jak już dałaś szczęście jednemu to nie skończysz na tym jednym.

• 3 weeks later...
Posted

Tosiu ma się dobrze, wygrzewa się pod kołdrą, bo jak to mówi jego pani "grzeje jej nogi w zimowe noce". Troszkę przytył, ale podrzucimy dla niego karmę wątrobową, bo tych ludzi nie stać na takie żarcie dla niego. Najważniejsze, że oni go bardzo kochają. Jemu się już uśmiecha pychol, co sprawdzimy "naocznie" w weekend. Pani go zostawiła samego dwa razy - raz im zjadł drzwi, ale za drugim razem był całkiem spokojny. Pani mówi, że za pierwszym razem, to on chyba myślał, że oni go zostawiają na zawsze... Bo oni zwykle są w domu - pracują tak, że albo ta pani jest w domu, albo jej syn. Także Tosiek nie zostaje sam, chyba, że oni muszą coś załatwić razem, ale to się nie zdarza za często.
:)

a teraz zapraszam na wątek i proszę o pomoc w szukaniu DT.http://www.dogomania.pl/threads/175909-Boksio-zgarniAE-ty-z-ulicy-czeka-na-pomoc-w-schronie-szukamy-DT-lub-wsparciaNaHotel?p=13719804#post13719804

Posted

[quote name='Soema']Tosiu ma się dobrze, wygrzewa się pod kołdrą, bo jak to mówi jego pani "grzeje jej nogi w zimowe noce". Troszkę przytył, ale podrzucimy dla niego karmę wątrobową, bo tych ludzi nie stać na takie żarcie dla niego. Najważniejsze, że oni go bardzo kochają. Jemu się już uśmiecha pychol, co sprawdzimy "naocznie" w weekend. Pani go zostawiła samego dwa razy - raz im zjadł drzwi, ale za drugim razem był całkiem spokojny. Pani mówi, że za pierwszym razem, to on chyba myślał, że oni go zostawiają na zawsze... Bo oni zwykle są w domu - pracują tak, że albo ta pani jest w domu, albo jej syn. Także Tosiek nie zostaje sam, chyba, że oni muszą coś załatwić razem, ale to się nie zdarza za często.
:)

a teraz zapraszam na wątek i proszę o pomoc w szukaniu DT.http://www.dogomania.pl/threads/175909-Boksio-zgarniAE-ty-z-ulicy-czeka-na-pomoc-w-schronie-szukamy-DT-lub-wsparciaNaHotel?p=13719804#post13719804

Tosieńku,tyle szczęścia piesku...- tak miło przeczytać dobre wieści.
Mizianko pręgusku i całusy w cudną pysię;)