Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wątek dla boksera - Tosia zakładam w imieniu BONI-BOBO,która ma systematyczny kontakt z boksiem i schroniskiem w którym psinka obecnie przebywa:-(...

W schronisku w Tczewie znajduje się bokser ok. 9 lat. Błąkał się po ulicach miasta, zanim 2 sierpnia trafił do schroniskowego boksu. Wiadomość o nim przekazałam fundacji SOS Bokserom, miał allegro, ale szanse na adopcje są żadne. Żeby chociaż DT, ale panuje głucha cisza. Tosiu, bo takie ma imię, jest w bardzo złym stanie. To starszy bokser ma problemy z kręgosłupem i stawami. Dostaje leki, ale tragedią jest zimno. Ten pies marznie, on potrzebuje domu i ciepła. Tego fizycznego przede wszystkim. Dodatkowo wszystko wskazuje na to że, boksio nie słyszy. Dzisiaj dowiedziałam się, że Tosiu jest przeziębiony i ma włączony antybiotyk. Traci na wadze. Błagam o pomoc dla Tosia. W schronisku on nie ma żadnych szans na przeżycie, nawet jesieni. Wiedzą to wszyscy, którzy choć raz pokochali boksera. Średnia wieku tej rasy i stan psa wskazują że może być blisko wędrówki za TM. Czy widok krat kojca i rozpaczliwe szczekanie współtowarzyszy niedoli, to wszystko co ma zabrać na drugą stronę? I jeszcze rozpacz. Tosiu miał dom. Jest zaczopowany. Schronisko podjęło próby pukania do serca jego pana, ale żadnej reakcji. Głucha cisza. Sama 27 maja pożegnałam Juniora, boksera, który po ciężkiej chorobie powędrował za TM. Teraz mam bokserkę Boni. Jej losy znajdziecie w wątku o adopcjach na Dogomani. Niestety Boni nie toleruje żadnych psów. Tak było w DT u pani Kasi. Tak jest nadal. Dlatego nie mogę dać DT Tosiowi. Gorąco proszę, jeżeli tylko możecie pomóżcie. Wspomagam finansowo wirtualną adopcję Benka z fundacji SOS Bokserom. Może coś takiego można zrobić na Dogomani dla Tosia? Mam wielką nadzieję że pukam do właściwych drzwi. Błagam o pomoc. Widziałam Tosia i patrzyłam w jego zrozpaczone oczy. Proszę zmieńmy ten okrutny los.

Podaję swój numer telefonu: 667 180 657
i telefon do schroniska: 058 531 96 56

Zapraszamy na bazarek dla Tosia
http://www.dogomania.pl/forum/f99/albumy-malarzy-ksiazki-filmy-na-dvd-na-leczenie-boksera-tosia-do-10-pazdziernika-147932/#post13082754

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Każdy boksio ma szansę na dom.. Dziś wyjechał z jednego schronu 9letni boksiu, bo akurat rodzina straciła niedawno psiaka i chciała jakiemuś sprawić dożywotni dom. Nie można się poddawać, może ktoś zrobić allegro? Może poproszę Jagodę1..
Nie ma w okolicy żadnego domowego hoteliku? Może na początek tak mu pomóc?

Posted

[quote name='Boni-Bobo']Kasia 77 dziękuję za otworzenie wątku.
Tosiu miał dwa razy allegro z Fundacji SOS Bokserom - bez rezultatu. Nikt o niego nie pytał.[/quote]
Niektóre psy, nawet te młode, czekają miesiącami na dom. Nie można się poddawać.. Nie wiem, gdzie możemy znaleźc DT..:-( albo chociaż domowy hotel..
jaki on ma stosunek do psów?

Posted

Tosiu jest w totalnej depresji. Jest obojętny na zachowania innych psów - może to też wynikać z problemów ze słuchem. Nie zareagował na upadek blachy. Jutro rozejrzę się w sprawie hotelików. Napiszę wieczorem.

Posted

[quote name='Boni-Bobo']Tosiu jest w totalnej depresji. Jest obojętny na zachowania innych psów - może to też wynikać z problemów ze słuchem. Nie zareagował na upadek blachy. Jutro rozejrzę się w sprawie hotelików. Napiszę wieczorem.[/quote]
Powstawiałam pytania na niektórych wątkach hotelików. Oby gdzieś było miejsce..

Posted

[quote name='Boni-Bobo']Tosiu jest w totalnej depresji. Jest obojętny na zachowania innych psów - może to też wynikać z problemów ze słuchem.[/quote]

Najlepszy byłby dla Tosia ,troskliwy,kochający domek, choćby tymczasowy.Psinka wymaga wizyty u weterynarza,i to najprawdopodobniej nie jednej, badań- chociażby podstawowych na dobry początek, bo spadek masy ciała i pogarszający się jego ogólny stan fizyczny (pomijając psychiczny...)jest bardzo niepokojący.

Obyś dostał szybko Tosiku szanse na dobry domek...

Posted

[quote name='Soema']Słuchajcie, wiem że to nie miejsce dla boksera..
ale może by było miejsce tu
http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-agnieszki-146779/index2.html#post13056638
tak na dobry początek? Nie wiem, w jakich warunkach teraz psiak przebywa, czy jest mu ciepło etc. Wiem, że dla boksera ciepły dom, ale jak nie ma na razie, może to jest wyjście? Ja szukam dalej dla niego miejsca..

Boksiu mieszka w schroniskowym kojcu,w nieocieplonej budzie.
Jego stan niestety pogarsza się (jak tylko Boni-Bobo będzia miała dostęp do internetu, poda więcej informacji).
W sprawie piesia były od wczoraj (z Allegro) dwa telefony,ale boksio jest chory-wymaga badań,leczenia,opieki, a to właściwie przekreśla w tej chwili jego wszelkie szanse na adopcje.

A czy ewentualnie w hotelu u Agnieszki,wchodziłaby w grę opieka nad chorym psem-wizyty u weterynarza itd?

Posted

Stan zdrowia Tosia niestety pogarsza się. Infekcja objęła gardło. Dostaje antybiotyk, ale przebywa w kojcu zewnętrznym. Całą noc lało i było zimno. Kojec jest zadaszony, na głowę mu nie pada, ale wilgoć i i zimno to najwieksi wrogowie Tosia. Tak naprawdę trudno dokładnie ocenić jego stan, potrzebne są badania. Nie miał badań krwi ani prześwietlenia. Jest leczony objawowo. Znamy sytuację schroniska, a w mojej ocenie w tym jest nieźle. Tam dostrzegają psy pojedynczo, a nie stado. Tylko niestety dla boksia to za mało. Jest to jedyny bokser w tym schronisku.

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-agnieszki-146779/

Tu jest wszystko o hotelu.. wolą zdrowe psy ze względu na własne psy i dzieci. Ale przedzwońcie, porozmawiajcie.. Ja jeszcze będę dzwonić
do jednego hotelu pod Łodzią, ale tam chyba też komplet :-(
nikt ze znajomych nie może, choć na kilka dni go wziąć. Pogoda robi się fatalna :roll:
może któryś dom, który dzwonił byłby w stanie nim się zaopiekować chociaż tymczasowo dostając wsparcie finansowe?

Posted

W sprawie Tosia były 2 telefony. W pierwszym po udzieleniu info na temat psa usłyszałam, że pan jeszcze zadzwoni do schroniska. W drugim główny temat dotyczył informacji czy schronisko może zmusić właściciela do zajęcia się psem i czy pies jest wykastrowany. Tego pana również odesłałam po informację do schroniska. Oba telefony nie wniosły nic nowego.

Tosiu ma allegro. Nadal szukam DT lub hoteliku.

Posted

Boni-Bobo napisał(a):
Nadal szukam DT lub hoteliku.

U mnie w domu akurat komplecik,i to mocno naciągany biorąc pod uwagę możliwości,inaczej Tosiczku byłbyś już bezpieczny...

Posted

Słuchajcie!
Amalamutka ma miejsce w ciepłym boksie dla chłopaka :)
Boni-Bobo się kontaktowała już z hotelikiem. Jeszcze kilka kwestii trzeba dograć, ale jak zawsze... potrzebne są deklaracje na hotel!:oops:

Proszę pomóżcie - doba to 15zł.

Na razie zbieramy deklaracje, jak Fundacja wszystko ustali to zbiórka będzie bezpośrednio na ich konto. Jutro będzie wszystko jasne.

Kto się dorzuci do staruszka i odmieni jego los?:oops:

Posted

Boni - Bobo, proszę odezwij się do mnie, bo nie mogę się dodzwonić.

Już się dodzwoniłam :)

Bardzo proszę o wsparcie, nawet drobne na psiaka... Możliwe, że przed hotelem pojedzie na zdiagnozowanie do kliniki na parę dni.

Posted

[quote name='Soema']Słuchajcie!
Amalamutka ma miejsce w ciepłym boksie dla chłopaka :)
Boni-Bobo się kontaktowała już z hotelikiem. Jeszcze kilka kwestii trzeba dograć, ale jak zawsze... potrzebne są deklaracje na hotel!:oops:

Proszę pomóżcie - doba to 15zł.
Na razie zbieramy deklaracje, jak Fundacja wszystko ustali to zbiórka będzie bezpośrednio na ich konto. Jutro będzie wszystko jasne.
Kto się dorzuci do staruszka i odmieni jego los?:oops:

Hotelik nie jest dogomaniacki?
Czy pod opieką ma dużo psów?-pytam,bo Tosiek potrzebuje uwagi więcej niż mniej...
I jak wyglądałaby sprawa leczenia?,czy pies będzie leczony w hoteliku?

Posted

Kasia77 napisał(a):
Hotelik nie jest dogomaniacki?
Czy pod opieką ma dużo psów?-pytam,bo Tosiek potrzebuje uwagi więcej niż mniej...
I jak wyglądałaby sprawa leczenia?,czy pies będzie leczony w hoteliku?

Boni-Bobo rozmawiałam z hotelem i wszystko ustalała :)
trzymajcie kciuki, bo może się DT znajdzie... ale to na razie nic pewnego.
Potrzebne nam Fundusze na zdiagnozowanie psiaka.
Stawy, kręgosłup, głuchota, gardło...:-(