Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzieńdoberek :) :)

mi też się podobało :) :) cieszę się, że udało nam się dojechać (mimo problemów po drodze). Po raz kolejny przekonałam się, że charciarze to fantastyczni ludzie :)

Udało mi sie poznać Wirkę z Damianem (dzięki za nocleg :) ), Speeda, Rotti, Aggę, a Chrupka się nie ujawniła :( hihihi muszę przyznać że inaczej sobie Was wyobrażałam :) a piechy macie świetne, każdy piękny! Resztę znałam już wcześniej :)

Co do samych wyników to jestem bardzo bardzozadowolona: na klubówce Mała została najlepszą suką w rasie, najlepszy ruch w rasie, Druga została 2. Best Baby wystawy :) na krajowej Mała dostała BOB. Opisy dostały boskie, sama bym ich aż takich chyba nie dała :D ;)

whippetka, szkoda, że nie dojechałaś :(

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tilia, ja nie musiałam sobie Ciebie wyobrażać, bo Ty się pokazywałaś na fotkach :D Rotti już znałam, Charciarę też już widziałam na fotach, tylko Speeda nie widziałam wcześniej.

Było naprawdę sympatycznie, dlatego mam nadzieję, że we Wrocławiu i Poznaniu będziemy sie spotykać po wystawach, no i zapraszam wszystkich na Śląskiego Hubertusa do Świerklańca, który będzie 11 października.

PS. A deerki Tilii są rewelacyjne! Wogóle się zakochałam w tej rasie :angel:

Posted

Gratulacje!!!! :laola:

a największe dla Siwego :) pękam z dumy z jego oceny!!!

Wirka - ucałuj chłopaka od cioci i szczerze mu pogratuluj :)

BUZIAKI dla psiaków!!!

Posted

No to jestem i ja.

Medalami się pochwalę.

Felek (grey) dostał CWC, Edzio (whippet) w otwartej był trzeci na 10 psów, Bartuś w młodzieży drugi na 5.

Cieszę się, że poznałam na żywo Dogomaniaków - ROTTI dopiero wczoraj w Chorzowie.

Jechałam na klubówkę cała szczęśliwa, niestety już w drodze do Świerklańca dowiedziałam się o śmierci Alusia, co zupełnie mnie rozwaliło.

W piątek Lazarusy musiały go uśpić, miał zaawansowaną mocznicę i prawie wymiotował już wnętrznościami. To było dla niego najlepszym wyjściem.

Ustaliliśmy, że prezent dla Alusia - mięciutkie legowisko - dostanie "na szczęście i długie życie" whippetka z klasy BABY, przesłodka Josselin z hodowli Bokamaro.

Posted

Tynka

Dziękujęmy, chociaż Siwy nic wielkiego nie zrobił, ale też nie pogryzł sędziów i z tego należy sie cieszyć :angel:

Po prostu chłopak się uczy i tak na razie traktujemy te wystawy.

Aha, zapomniałabym sie pochwalić, że brat Siwego SENATOR Sopocka Aura (po domowemu Zet) wygrał kalsę młodzieży na klubówce! :angel:

Posted

W pierwszy dzien czyli na klubowce generalnie calkiem niezle . Moj piecho w otwartej I na 3 w sukach sunia ode mnie (nie w moich rekach) I , drugie moja suka , trzecie moja tez . Chyba dobrze . W mlodziezy sukach dwa pierwsze moje dziewczynki (nie w moich rekach), tzrecie dziewczynka po moim psie .

Za to w drugi dzien BOB z moja sunia i najlepszy pies w rasie tez z moim Borutka . Poza tym II w rasach polskich . No i stawki mnie zachwycily na klubowce bylo 42 Cp ,a na karajowce 29 CP .

Posted

Nie moge uwieżyć, że Aluśa juz nie ma, jeszcze przed wystawą pamietam jak Kasia mowila, że bedze 18.... :cry:

charciara,

kto sędziował whippety?? :)

Gratuluje wszystkim uczestniką wstawy :P :P :P

Posted

No ja z Rotti wróćiłyśmy w czoraj chyba po 22.00 do domu.

Poznalam wspaniałych ludzi. Wiem charciarze sa SUPER!!!!!

Byłam z Rotti u Ruffiskusa, ma wspaniałego psa.

Ciesze się, że byłam na wystawie :D

Posted

Speed ja sie na eksterierze nie znam ale tak jakos prawie zaden wilczarz tam na mnie wrazenia nie zrobil.Przeszlam moze z 10 razy na okolo szukajac jakis,moim zdaniem pieknosci i nic.Jednym slowem uwazam ten wypad praktycznie za nieudany.Slowo brata kiedy zobaczyl tego wielkiego wilczarza (stal tam na rogu,kolo auta Palkowskich)"I Ty cos takiego w domu hodujesz ?Co Ci sie w nich podobalo ?!Chociaz nasz Cerry jest przepiekny w porownaniu do nich i mam nadzieje ze nie wyrosnie z niego cos takiego "(to ostanie zdanie akurat mnie ucieszylo bo wiecznie mowil ze Cer jest brzydalem :) ).Musialam mu pokazac Asa aby zmienil zdanie o wilczarzach i zrozumial co mi sie w nich podoba :)

Posted

carragan

Troszeczke sie chyba nie znasz na eksterierze,bo tam była moja Teza :wink: ,a poza tym BIS wygrał wilczarz!

Radziłbym Ci się nie sugerować opiniami laików,bo to Ci nie pomoże w poznaniu tej rasy.Przydałoby się też trochę obiektywizmu :lol: