Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiera czeka na dom. Miała dzisiaj jechać do nowego domu, nie jedzie, szukamy dalej, po setce cudownych maili, kiedy Wiera była już gotowa do drogi, jeden sms odwołał wszystko... jeśli chodzi o Wierę jest bezpieczna, dzięki EMIROWI :Rose: , mam nadzieję, że niedługo będą zdjęcia tej łysej labki... na pocieszenie.

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
Wiera czeka na dom. Miała dzisiaj jechać do nowego domu, nie jedzie, szukamy dalej, po setce cudownych maili, kiedy Wiera była już gotowa do drogi, jeden sms odwołał wszystko... jeśli chodzi o Wierę jest bezpieczna, dzięki EMIROWI :Rose: , mam nadzieję, że niedługo będą zdjęcia tej łysej labki... na pocieszenie.

Sorry nie wyrobilam się wczoraj, wieczorkiem postaram sie zrzucić i wrzucić.
A swoją drogą to... wydaje mi się, że pani powinna na czarnych zawisnąć, o ile już nie jest bo mnie jakoś tam takie "cale happy do ostatniej chwili" gdzieś migały.

Posted

w blasku flesza

[IMG]http://images37.fotosik.pl/216/c36d18271774dcf4med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images38.fotosik.pl/216/702759c35f560b9f.jpg[/IMG]

[IMG]http://images45.fotosik.pl/221/c71f9596e32f8dd1med.jpg[/IMG]

Wiera, co Ty tu jeszcze robisz!? Do domu!

Posted

Byłam dzisiaj u Wiery i zastanawiam się co mam napisać, a właściwie jak to napisać, żeby przekazać to, jakie wrażenie zrobiła na mnie (na nas, bo byłam z mężem). Słuchajcie to jest po prostu CUDO CUDO CUDO, nie tylko z wyglądu, ale głównie z charakteru. Doszła do siebie w Fundacji i jest w 100% gotowa do adopcji. Przebywa w czystym, jasnym i ciepłym pomieszczeniu szpitalika. Nie dość, że wpuściła nas do środka to jeszcze przywitała w takich sposób, że do tej pory przeżywam to spotkanie jak pierwszą randkę. Radosna, szczęśliwa suka, czyściutka mięciutka i taka... no taka, że nie można jej nie pokochać od pierwszego wejrzenia. Prawdziwy przyjaciel człowieka, kto się z nią nie witał, nie wie, co stracił...
Wiera, kochana, na Ciebie naprawdę trzeba sobie zasłużyć, jesteś boska! (zdjęcia tego absolutnie nie ukazują :shake: Isadora, da się coś zrobić?)

Posted

mamanabank napisał(a):
Wiera od kilku dni ma kłopoty z żołądkiem, bez wizyty weterynarza się nie obyło, tym razem Purina nie wystarczy, zbieram na Intestinal. Ratunku!

Jaki to koszt?

Posted

Wiadomość z Emira:

"Niestety paskudna biegunka utrzymuje się nadal i osłabia Wierę; dziś miała pobieraną krew; dostaje antybiotyk i witaminy oraz Lakcid na zmianę flory bakteryjnej; kał zostanie oddany do badania, chociaż po potrójnym odrobaczaniu pasożyty raczej wykluczone; W związku z czarnym zabarwieniem kału istnieje podejrzenie nadżerki w jelicie lub ew, nowotworu. czekamy na wyniki. Wiera jest na ścisłej diecie i zostanie "przestawiona" na RC Intestinal. Kolejne wizyta u lekarza we wtorek.
Mimo tego humorek jej dopisuje."

Wszystkim, którzy pomogli kupić karmę dla Wiery, jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Posted

Witam,

Dzwoniłem do Pani i pytałem o Wierę we wtorek 10-11-2009 11:56.
DS nie wchodzi w rachubę natomiast realne jest wsparcie zawartości miski etc.
Jeżeli Pani się zgodzi pośredniczyć to poproszę o kontakt + 26 cyfr lub inną dogodną formę realizacji w/w pomocy z mojej strony.

Mąż C.

Posted

CARIOCA napisał(a):
Witam,

Dzwoniłem do Pani i pytałem o Wierę we wtorek 10-11-2009 11:56.
DS nie wchodzi w rachubę natomiast realne jest wsparcie zawartości miski etc.
Jeżeli Pani się zgodzi pośredniczyć to poproszę o kontakt + 26 cyfr lub inną dogodną formę realizacji w/w pomocy z mojej strony.

Mąż C.

Mężu C. pięknie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Wierka choruje, ale mamy gorącą nadzieję, że wkrótce zwalczy choróbsko.

Posted

Mamonabank,

Dziękuję za przesłane współrzędne i proszę o sprawdzenie w najbliższych dniach salda.
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje o Wierze i jej stanie zdrowia, jej historii tj. kiedy i w jakich okolicznościach znalazła się w schronisku.
Carioca zarządziła intensyfikację działań w kierunku DS nie tylko dla Wiery - tak więc szanse rosną.

Pozdrawiam,

Mąż C.

Posted

Już sprawdziłam drogi Carioca :loveu:

WPŁYNĘŁO 300zł OD CIEBIE!!! Wielkie, wielkie dzięki!

Konsultuję z fundacją jaką karmę mam kupić dla Wiery.

Adoptować Wierę to jak wygrać na loterii, to jest naprawdę cudo, dziękuję za pomoc w poszukiwaniach domu.

Posted

CARIOCA napisał(a):
Mamonabank,

Dziękuję za przesłane współrzędne i proszę o sprawdzenie w najbliższych dniach salda.
Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje o Wierze i jej stanie zdrowia, jej historii tj. kiedy i w jakich okolicznościach znalazła się w schronisku.
Carioca zarządziła intensyfikację działań w kierunku DS nie tylko dla Wiery - tak więc szanse rosną.

Pozdrawiam,

Mąż C.

Postaram się dowiedzieć w jaki sposób znalazła się w schronisku, na razie wiem tylko tyle, ze miała 10 miesięcy. W okolicach Łodzi jest kilka pseudohodowli jużaków i z cała pewnością jest ofiarą jednej z nich, tak jak moja Bella, której mam zaszczyt być właścicielką. Nie była polecana do adopcji, bo jest jużakiem. W schronisku w Łodzi spędziła ok. 2 miesięcy, potem z pomocą przyszła Fundacja Emir i po sterylizacji zabrała suczkę do siebie, to było we wrześniu. Dzisiaj rozmawiałam na jej temat, jej stan się poprawił ale nadal jest wskazana specjalistyczna karma, kał został oddany do badania. Na pewno będę dowiadywać się o stan jej zdrowia i pisać o wszystkim.
Jeszcze raz dziękuję!

Posted

Dokonałam zakupów dla Wiery:

15 x Royal Canin Convalescence Support, 9,65zł za sztukę.
15 x 9,65 + 19,00zł kurier = 163,75 - zapłaciłam przelewem
Royal Canin Convalescence Support 410g puszka- dla psów :: Sklep internetowy e-karmy.com

oraz

Purina Pro Plan Digestion Lamb & Rice 15 kg - 165,00zł + kurier gratis - zapłaciłam przelewem
PURINA PRO PLAN ADULT DIGESTION LAMB 15 KG (810926200) - Aukcje internetowe Allegro

suma wydatków:
165,00 +
163,75 =
328,75

Za zakupy zapłaciłam przelewem. Carioca :loveu: jeszcze raz dziękujemy!