mamanabank Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Zdjęcia z nowego domu str.7 http://www.dogomania.pl/threads/146539-JuA-aki-i-juA-akopodobne-w-potrzebie-czekajAE-na-dom Jużaczka Wiera swoje psie dzieciństwo, od ok 10 m-ca życia, spędziła w schronisku, za kratami, zamiast biegać po łąkach u boku swojego pana. ... Teraz, gdy ma ok. 1 roku, ze schroniska przeprowadziła się do siedziby Fundacji Emir, gdzie czeka na wymarzony dom. Suczka jest po sterylizacji, kąpieli i strzyżeniu (nowe zdjęcie na 3 stronie) Psina nie rozumie co się z nią dzieje, cierpi, poszukuje dobrego domu. Potrzebna jest zatem pomoc w ogłaszaniu, a także wsparcie Emira,finansowe i rzeczowe w utrzymaniu suczki. http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-info.htm Zdjęcia Wieruszki ze schroniska: Inne jużaki do adopcji http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=146539 Quote
mamanabank Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 ciąg dalszy zdjęć schroniskowych: Quote
leni356 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Mam wielką słabość do takich kudłaczy. Cudna jest, super że już nie w schronisku :cool2: Quote
mamanabank Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Niedoskonały tekst do ogłoszeń: [FONT=Arial]JUŻAK[/FONT] [FONT=Arial]to pies jednego pana i jednej rodziny, bezwzględnie oddany swojemu właścicielowi do końca swoich dni. Niestety, zdarza się, że człowiek zawodzi swojego przyjaciela psa i skazuje go na tułaczkę i schroniskowe warunki.[/FONT] [FONT=Arial]W takiej sytuacji znalazła się WIERA przebywająca obecnie w siedzibie Fundacji EMIR.[/FONT] [FONT=Arial]Pilnie poszukuje człowieka dla siebie, przyjaciela na dobre i na złe. Suczka ma ok. 1 roku, jest wysterylizowana.[/FONT] [FONT=Arial]Do oddania tylko w bardzo dobre ręce.[/FONT] [FONT=Arial]Jesli nie możesz przygarnąć WIERY, zachęcamy do pomocy finasowej i rzeczowej, która jest bardzo potrzebna, aby suczka mogła zaznać nowego, lepszego życia.[/FONT] [FONT=Arial]Wszelkich informacji nt. psa udziela Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych - EMIR[/FONT] http://fundacja-emir.org/index.htm Quote
leni356 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Dodałam ogłoszenie Wierki z prośbą o pomoc finansową i fanty: psydoadopcji.pl Quote
mamanabank Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 A ja szybko zrobiłam allegro, w wolnej chwili poprawię: Owczarek południoworosyjski JUŻAK (757196072) - Aukcje internetowe Allegro a także w serwisie Oddam za Darmo: http://www.za0.pl/za0/auction.php?action=viewAuction&auctionId=15314 Quote
mamanabank Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Pierwszy dzień ogłoszeń i pierwszy telefon w sprawie Wiery :multi: Oby tak dalej. Szanse na adopcję niewielkie, ponieważ nie znamy jeszcze dobrze Wiery, a pani dzwoniąca z ogłoszenia ma cztery psiaki, w tym dwa małe :shake: Quote
mamanabank Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 W poniedziałek Wiera leci do fryzjera, sauny i solarium :lol: Wtedy też się okaże co pod tą kupą posklejanego futra siedzi, może wyżeł ;) Zbieramy na karmę dla Wiery !!! Kto się dołoży??? :modla: Quote
leni356 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Mamanabank w piątek zawiezie karmę dla Chmurki/Wiery zakupioną ze skarpety kudłaczy - 15 kg Quote
magdalena.matciak Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 :lol:witam mieszkam w Łodzi,mam duże mieszkanie,mieszkają ze mną terier rosyjski Diuk,7 kotów/zuzia,cicia,dejzi,ignacy,kasia,klara i zenek/,jesteśmy ciepłą gromadką , chciałabym zaadoptować wierę,bo bardzo podobają mi się psiaki,charakter mają wspaniały,napiszcie jak wiera reaguje na inne psy i koty,raz zaakcptowane"stado' przez jużaka jest dla niego najważniejsze,to bardzo fajne podejście.Czekam na odpowiedź Magda.Dodam ,że z Diukiem chodzimy na długie spacery ,a ja w tym roku zaczęłam uczyć się w Policealnym Studium Techniki Weterynaryjnej.Pozdrowienia. Quote
mamanabank Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 :multi: :multi: :multi: Dzięki za zainteresowanie!!! Jak do tej pory niestety niewiele można powiedzieć na temat zachowania Wierki co do innych psów, a tym bardziej kotów. Dzisiaj rozmawiałam na jej temat przez telefon z Emirem, czeka na doprowadzenie do porządku szaty (planowane na środę), dopiero potem będzie sprawdzana pod względem zachowania "w stadzie", chociaż nie wiem, czy na koty się uda... Do adopcji na "dziś" są inne jużaczki (kliknij w obrazek z mojego podpisu), na Wierę trzeba jeszcze trochę poczekać, a raczej ona musi jeszcze trochę poczekać :-( Quote
mamanabank Posted October 9, 2009 Author Posted October 9, 2009 Chętnie porozmawiam nt. Wiery, jeśli masz ochotę zadzwonić 608 404 770 Przez EMIROWY płotek przerzuciłam dzisiaj 15kg puriny dla Wiery od innych kudłaczy :loveu: Wiera i Emir dziękują! Quote
Isadora7 Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='mamanabank']A ja szybko zrobiłam allegro, w wolnej chwili poprawię: Owczarek południoworosyjski JUŻAK (757196072) - Aukcje internetowe Allegro a także w serwisie Oddam za Darmo: za0.pl: oddam "Owczrek południoworosyjski jużak" Prosze o informacje na priv/GG jak sie skonczy allegro zrobie Wierze nowe. Quote
mamanabank Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 OK. A dzwonił ktoś w ogóle w sprawie Wiery do Emira? Do mnie zadzwoniło kilka osób, ale oprócz pierwszej pani, wszyscy chcieli mniejsze pieski, na zdjęciach nie widać widocznie jakiej wielkości jest Wiera. Podsyłamy im mniejsze kudłacze z Emira i wątku kudłaczy. Quote
mamanabank Posted October 10, 2009 Author Posted October 10, 2009 Isadora7, mam pozwolenie Emira na ogłaszanie jużaków i chciałabym robić to nadal, jest na pewno wiele psów, którymi się zajmujesz i potrzebują ogłoszeń, ja ogłaszam tylko jużaki, następne ogłoszenie będzie lepsze, obiecuję :dog: Quote
Isadora7 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 mamanabank napisał(a):Isadora7, mam pozwolenie Emira na ogłaszanie jużaków i chciałabym robić to nadal, jest na pewno wiele psów, którymi się zajmujesz i potrzebują ogłoszeń, ja ogłaszam tylko jużaki, następne ogłoszenie będzie lepsze, obiecuję :dog: Alęz ja nie mam żadnych uwag do Twojego all, po prostu psiak mis ię spodobał :) Quote
mamanabank Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 uff... Isadora dziękuję, bo jakoś tak się czuję związana z jużakami :oops: Quote
Isadora7 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 mamanabank napisał(a):uff... Isadora dziękuję, bo jakoś tak się czuję związana z jużakami :oops: Ja to rozumiem bo ja mam tak tylko z jamnikami. Jasne pomagam innym jak się ktoś do mnie zwróci. Bywa ze po prostu zwyczajnie psiak mi wpadnie w oczko. OCzywiscie służę pomoca jeżeli będziesz potrzebowała. Pisz na priva (tu czy na emirowym) - nie zawsze wchodzę na wątek. Quote
mamanabank Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Wczoraj Wiera była na strzyżeniu, nie mogę się doczekać, żeby ją zobaczyć. No i ciekawe co się ukryło pod tą kupą sfilcowanej sierści... Jest jeszcze jeden domek poważnie zainteresowany Wierą, czekamy na wizytę przedadopcyjną. Quote
Isadora7 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Jak już słusznie gdzieś ktoś zauważył - śłiczny labek z Wiery:megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Recommended Posts