Jump to content
Dogomania

Znaleziony szczeniak - GDAŃSK ZASPA !!! ma dom

Recommended Posts

Posted

Wczoraj na gdańskiej Zaspie został znaleziony szczeniak. Biedak został chwilowo przygarnięty przez znalazcę, a aktualnie przekazany do domu tymczasowego, z czego niezmiernie się ciesze, bo dzięki temu uniknął schroniska. :) Jednak wiadomo - jest to tylko TYMCZAS, zatem poszukujemy poprzedniego właściciela lub też potencjalnego chętnego na przygarnięcie psiaka.
Malec ma na oko 2 miesięce, jest przyjazny zarówno do ludzi jak i psów, jest chętny do zabawy. Nie wiadomo czy komuś uciekł czy też został porzucony. Umie chodzić na smyczy.

Oto fotki:

więcej:
Picasa Web Albums - TrycjA - 2009-09-26 Pi...

W razie pytań piszcie tu, na pw lub e-mail: forzared@gmail.com

I telefon do aktualnej opiekunki malca, Oli: 695 860 593

Posted

Na razie niewiele. Ogłoszenie tu na dogo, na gg rozprzestrzeniamy od wczoraj link do zdjęć, na trójmiescie dziś wrzuciłam, i jutro z koleżanką, która go znalazła lecimy rozwieszać ogłoszenia, bo to chyba najważniejsze. ;)

W zasadzie dopiero dziś od południa wiadomo na czym stoimy w kwestii tego czy malec ma dt czy pojedzie do schroniska, ale na szczęście jest to pierwsze i działamy.

Posted

ważna sprawa. Roześlij zdjęcie i opis do wszystkich schronisk. Nie każdy zna dogo, nie każdy zna trojmiasto.pl czy cokolwiek. Niektórzy nie mają internetu. Jadą do schroniska, nie ma to przestają szukać bo nie wiedzą jak.
Więc wiadomość do schronisk: Sopot, Gdańsk, Gdynia.
Oprócz tego trojmiasto.pl - tam ogłoszenie.
Jesli ktoś się po pieska zgłosi to powinien okazać książeczkę zdrowia, zaświadczenie o szczepieniu, cokolwiek.

Weterynarz - warto psa zabrać. Niektóre mają chipy, często te, po których byśmy się tego nie spodziewali. Np mojego starucha nikt nie podejrzewał, że zachipowany [']. Oceni nam tez wiek psa itp.

Posted

Do schroniska pojadę z ogłoszeniem jak i rowniez zostawie ogloszenie u okolicznych wetow i w szkolach. ;)
Na trojmiasto.pl już jak mowilam dodalam. :)

Ola nie pierwszy raz bierze psa na DT, więc myślę, że zadziała w tej kwestii. ;)

Posted

Spoko, piszę nie żeby wątpić w Was tylko po prostu nie każdy wie, a i my się nauczyliśmy, że właściciele bardzo dziwacznie "szukają" psów:) Nie miałam zamiaru sie mądrzyć, ot taki pakiet informacji;)