Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Tak, więc nie mam nic na swoje usprawiedliwienie oprócz mnóstwa pracy. Mam już z tego wszystkiego omamy i bezsenność. I oczywiście zapomnialam sie umówić. Przyznaję się ,że zawalilam sprawę.Ale z tego wszystkiego najbardziej martwi mnie to, że ona się tak do nas przywiązała, że nawet jak wyjeżdżamy z domu to tak tęskni. A jak rzuciłam śnieżką w mojego synka to mnie zaatakowała sympatycznie w łydkę. Synek szczęśliwy sunie wycalowal i tak to nie możemy nawet na niego krzyknąć bo nas Tolą szczuje. :evil_lol: Pokochala nas bardzo, a my ją.........

No to niezłe love story:)))))

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basia napisał(a):
Zofija, nic do mnie nie doszło.
Dziś już nie dam rady ale w wolnej chwili zerknę na te wątki. Będziemy w kontakcie.

Ela, a co ze sterylką?

Basiu, ta nowa dogo tak działa. Ja Ci wysyłałam 3 razy wiadomości, ale włąsnie coś dziwnego mi wyskoczyło i tak myslałam, ze coś jest nie tak

Posted

Zofija napisał(a):
Basiu, ta nowa dogo tak działa. Ja Ci wysyłałam 3 razy wiadomości, ale włąsnie coś dziwnego mi wyskoczyło i tak myslałam, ze coś jest nie tak

Od momentu nowego dogo, nie potrafię się w tym odnaleźć. Wątki się gubią.... katastrofa.
Tola malo co nie zeszła z tego świata przez te fajerwerki. Dałam jej Persen, bo nie miałam nic innego :) wychodziłam z nią tylko na smyczy. W nocy widziałam w szale biegnącego dużego psa, bez ogona, ciemnej maści. coś w stylu dobermana-bardzo podobny, ale tak szybko biegl ze nie zdąrzylam zareagować. Straszne...

Posted

Elu, to już mi chyba tylko wypada pogratulować nowego domownika ;)
Ze sterylką nie zwlekaj zbyt długo, bo jak dostanie cieczkę to dopiero się problemy zaczną, zwłaszcza przy intensywności Twoich zajęć ;)

Posted

basia napisał(a):
Elu, to już mi chyba tylko wypada pogratulować nowego domownika ;)
Ze sterylką nie zwlekaj zbyt długo, bo jak dostanie cieczkę to dopiero się problemy zaczną, zwłaszcza przy intensywności Twoich zajęć ;)

Nawet mi nie pisz takich rzeczy. juz raz miala cieczkę u mnie, ale baardzo skapą. lecz mimo to pies sąsiada dostaol na głowę - można to tez inaczej ująć, ale.... wszyscy wiemy. denerwuje mnie to że tak jak jej poprzednik z tymczasu-Marian, chowa jedzenie, zakopuje i potem je zjada. Dziś w nocy uciekała mi z ciepłego domu prosto do budy, nie chciała zostać w domu. nie rozumie tego. cieszy się jak wracamy, ale zaraz po sprawdzeniu czy wszyscy jesteśmy chce wracać do budy. dziwne.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
denerwuje mnie to że tak jak jej poprzednik z tymczasu-Marian, chowa jedzenie, zakopuje i potem je zjada. Dziś w nocy uciekała mi z ciepłego domu prosto do budy, nie chciała zostać w domu. nie rozumie tego. cieszy się jak wracamy, ale zaraz po sprawdzeniu czy wszyscy jesteśmy chce wracać do budy. dziwne.

A jak je? Chodzi mi o to, co robi jak dasz jej do miski?
Być może lepiej czuje się w budzie, gdzie śpi w domu?

Posted

Elżbietka dałam Tolę do Pulsu Cieszyna, nie wiem czy już się ukazało, ale w razie czego żebyś nie była zdziwiona jakimś telefonem z zapytaniem o nią. Co prawda na zdjęciu jest jej siostra bliźniaczka, ta co niedawno była w schronie, ale wygląda tak samo;-)
No może niezupełnie, bo teraz Tola jest po prostu piękna!

Posted

Tola ma kolegę i zapewne dlatego woli spać w budzie, bo cały czas na niego czeka. A wydało się bo sąsiad już nie może wytrzymać w domu ze swoim. A stała się bardzo wybredna w jedzeniu. wszyscy sąsiedzi z obu stron ją dokarmiaja samymi smakołykami i są tego wyniki.
Dobrze Dea, że ja oglosiłaś, ale mam obawy wielkie co będzie, bo ona jest strasznie do nas przywiazana i mysle, ze najlepiej będzie pomysleć o jakiś spacerach z nowymi właścicielami a potem wyjazd do nich.