Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elżbietki przez tydzień nie będzie na dogo, wysiadł jej komp. Więc podnosimy w międzyczasie. Tola ma zapewnione ogłoszenie w gazecie Puls Cieszyna, ale czekam na najnowszą, najładniejszą fotkę suczki:-)

Posted

No już jestem, ale tu cicho !!!!!! rany, katastrofa. Nie wiem jak to będzie z tą sterylką, ja jej nie upilnuję. Basiu jak to dokładnie będzie po zabiegu? Bo ona to jest nauczona siedzenia na ogrodzie. Chociaż ostatnio siedzi ładnie w domu nawet 2 godziny, ale nie sama. Więc nie wiem jak się do tego zabrać. Nocą jest zimno. Może poprosic aby ją przetrzymali parę dni u weta? ale ona się za nami tam chyba zapłacze.... nie wiem.

Posted

Przerobiłam kilka(naście) suk po sterylkach, też nie byłam z nimi przez cały czas i nic złego się nie stało. Weekendy masz chyba wolne ? Jeśli tak to umów sterylkę na piątek wieczór albo na sobotę z rana i przez weekend z nią posiedzisz, można też poprosić o kołnierz albo o taki kubraczek (chociaż większość psów i tak to potrafi ściągnąć ;) ). W ogłoszeniach niestety nie mogę pomóc bo ostatnio jestem wiecznie w drodze...

Posted

Ela dobrze, żeby pierwszą noc spędziła chociażby w piwnicy, w cieple i w czystym miejscu. I tak będzie po antybiotyku, i słaba, więc raczej brykać nie będzie. W przychodni od 18-tej do rana byłaby całkiem sama, więc to nie ma sensu. Kołnierz można za kilka złotych kupić.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Basiu jak to dokładnie będzie po zabiegu? Bo ona to jest nauczona siedzenia na ogrodzie. Chociaż ostatnio siedzi ładnie w domu nawet 2 godziny, ale nie sama. Więc nie wiem jak się do tego zabrać. Nocą jest zimno. Może poprosic aby ją przetrzymali parę dni u weta? ale ona się za nami tam chyba zapłacze.... nie wiem.

Suka koniecznie musi być w cieple. Dla zwierzaka po zabiegu, po narkozie ciepło jest bardzo ważne. Niebezpieczne jest wychłodzenie. W cieple rany też się lepiej goją. Poza tym w domu jest higieniczniej niż gdziekolwiek poza nim, więc ..
Co do pozostawianie samej na kilka godzin ... Ja mam psa po dość poważnej operacji i praktycznie nie spuszczam go z oka przez 24h. W nocy robimy dyżury i siedzimy przy nim na zmianę.
Myślę, że na początek staraj się umówić zabieg przed weekendem, złóż też u weta zamówienie na kubraczek (pewnie na miejscu nie będą mieli), oraz kołnierz. W ciągu tych dwóch weekendowych dni zobaczysz jak suka się zachowuje i jak poradzić sobie z nią na czas Twojej nieobecności. Możesz też pomyśleć nad środkiem uspokajającym. Wiem, że są takie z aplikatorem elektrycznym, który wkłada się do gniazdka (tak jak środek na komary), ale nigdy tego nie stosowałam i nie wiem czy jest to bezpieczne i w ogóle. Doustnych lub w zastrzykach środków uspokajających ja bym się bała podawać, bo nie wiadomo jak długo będą działały i jak suka będzie się po nich czuła.
To tyle co ja mogę poradzić. Trzymam kciuki :)

Posted

mam kompa!!! znowu mi padł... chyba nie wytrzymuje mojego czytania o tych bidach na dogo... Tolcia ładnie śpi w domu od tygodnia, nie ma z nią żadnych problemów. nawet nie szczeka, tylko śpi jak suseł. Sterylki jeszcze nie umawiałam - może w styczniu bo teraz pracuję całymi dniami do póxna. Oczywiście ta pieszczocha siedzi w domu w dzień z moją teściową i poopy z domu już na mróz to się nie da wyrzucić na dłużej niż czas jaki potrzebuje na obszczekanie okolicy i zaraz wraca.

Posted

Podnoszę Tole. Ja jestem rzadko ponieważ mam teraz u Ewci na tymczasie Franie- w strasznym stanie psychicznym, u drugiej koleżanki Fifi jamniczkę, do tego szukam domku na już piesiowi bez oka po wypadku i pudelkowi w strasznym stanie + zbiórka na hotel dla Charliego i szukanie dla niego domku no i wyżełek Kłapouszek, także tego się trochę uzbierałao. Tyle jest tego psiego nieszczęścia, ze nie sposób tego ogarnąć

Posted

monika55 napisał(a):
Ale nazbieralas tych bid. A adopcje jakos ida?

Pudelek pojechał wczoraj do domku tymczasowego- widziałam go przed wyjazdem - szkoda gadać. Frania socjalizuje się u mojej przyjaciółki i jestem u niej codziennie - powoli powoli przełamuje strach, ale to jeszcze potrwa.
Fifi u dugiej kumpeli-socjalizacji nie wymaga:) do adopcji może iść od 1 stycznia bo jest na kwarantannie.
Charlie w Hoteliku nie ma chętnych póki co. Wyżełek jak wszystko dobrze pójdzie to jedzie do nowego domku poczatkiem stycznia

Posted

Basiu wysłałam Ci na pw odpowiedz, ale nie jestem pewna, czy doszła. Ta nowa dogo robi psikusy.... W każdym razie wkleje tu u Tolci wątki obu jamniczek. Jedna to kombinowana jamnisia ( Frania). Dzięki za zainteresowanie:) i chęć pomocy.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
Tolcia świetnie zachowuje się w domu, niestety nikt o nią nie pyta..... ale za to że jest taka kochana nie spieszy się nam, niech ten domek będzie najlepszy i sprawdzony bez pośpiechu.

Lepiej poczekac, a znaleźć naprawdę dobry dom, a nie taki jak znalazła Plamka...

Posted

basia napisał(a):
Zofija, nic do mnie nie doszło.
Dziś już nie dam rady ale w wolnej chwili zerknę na te wątki. Będziemy w kontakcie.

Ela, a co ze sterylką?

Tak, więc nie mam nic na swoje usprawiedliwienie oprócz mnóstwa pracy. Mam już z tego wszystkiego omamy i bezsenność. I oczywiście zapomnialam sie umówić. Przyznaję się ,że zawalilam sprawę.Ale z tego wszystkiego najbardziej martwi mnie to, że ona się tak do nas przywiązała, że nawet jak wyjeżdżamy z domu to tak tęskni. A jak rzuciłam śnieżką w mojego synka to mnie zaatakowała sympatycznie w łydkę. Synek szczęśliwy sunie wycalowal i tak to nie możemy nawet na niego krzyknąć bo nas Tolą szczuje. :evil_lol: Pokochala nas bardzo, a my ją.........